tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post1092217487139389441..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Chleb pszenny z pomidorami, jabłkiem i czarnym sezamem. Wypiekanie na śniadanieSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-76377362065472343722014-11-25T20:02:35.379+01:002014-11-25T20:02:35.379+01:00Kabamaiga, dlatego napisałam co zmieniłam i jakie ...Kabamaiga, dlatego napisałam co zmieniłam i jakie mam odczucia. Oryginalny przepis z bloga Danci piekło sporo osób w akcji Amber i były zadowolone a ten, który nam podano jest zmieniony trochę bezmyślnie i na dodatek "osoba" nie raczyła napisać, że poczyniła zmiany i dlaczego... Gdybym nie dosypała mąki też pewnie chleb poszedłby do koszaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-51782759990071656712014-11-25T19:47:50.343+01:002014-11-25T19:47:50.343+01:00Moim zdaniem ten przepis nie jest dobry. Piekłam ...Moim zdaniem ten przepis nie jest dobry. Piekłam z mąki 2000, która przecież potrzebuje znacznie więcej wody niż polecana 630. Piekłam w keksówce, więc nie jest to żadne wytłumaczenie.<br /><br />Iza i znam osobę, która zmarnowała składniki.kabamaiga@gmail.comhttps://www.blogger.com/profile/05678778031484959452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-43879356923260489852014-11-25T00:55:12.566+01:002014-11-25T00:55:12.566+01:00Iza u mnie Piekłam w stałej temperaturze ok. Godz...Iza u mnie Piekłam w stałej temperaturze ok. Godziny i skóra nie była zbyt twarda. Piekłam na przenośnym starym piekarniku tzw. Blaszak u.Cała Jestem Skowrońskahttps://www.blogger.com/profile/06214664184181187911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-1138732246282500052014-11-25T00:50:53.642+01:002014-11-25T00:50:53.642+01:00No tak wiedza się mi poszerza ale Narazie technolo...No tak wiedza się mi poszerza ale Narazie technologii tej u siebie nie mogę wypróbować może w przyszłości jak się do robie piekarnika z prawdziwego zdarzenia :)Cała Jestem Skowrońskahttps://www.blogger.com/profile/06214664184181187911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-64343711082660323452014-11-24T21:24:38.613+01:002014-11-24T21:24:38.613+01:00Chlebek ze swojego wypieku wygląda wspaniale i jes...Chlebek ze swojego wypieku wygląda wspaniale i jest na pewno przepyszny i super zdrowy !!!!Twój Rajhttp://www.twojraj.com.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-10003332220406293032014-11-24T20:48:15.448+01:002014-11-24T20:48:15.448+01:00przy temp. 250 st. a potem 200 st. to bez parowani...przy temp. 250 st. a potem 200 st. to bez parowania skóra byłaby po godzinie twarda - parowanie mu nie zaszkodziło na pewnoSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-62270248014059860092014-11-24T19:42:50.070+01:002014-11-24T19:42:50.070+01:00Super. Ja przy tym chlebie nie parowalabym go przy...Super. Ja przy tym chlebie nie parowalabym go przy pieczeniu bo wystarczająco ma płynu tak mi się wydaje nawet w właściwym przepisie. Ale wart grzechu :) Cała Jestem Skowrońskahttps://www.blogger.com/profile/06214664184181187911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-75269759424755165052014-11-24T14:54:25.620+01:002014-11-24T14:54:25.620+01:00Małgosiu, ja wszystko rozumiem bo już kilka różnyc...Małgosiu, ja wszystko rozumiem bo już kilka różnych chlebów piekłam, ale problem w tym, że Mysia nic nie napisała co i dlaczego zmieniła a poza tym w dalszej części jest jak byk napisane, że chleb składała więc ściemnia albo zerżnęła opis i nawet nie raczyła go poprawić dopisując co i jak rzeczywiście robiła. Dla mnie takie wpisy to lekceważenia czytelników. Koniec kropka.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60205501056118338532014-11-24T12:17:53.388+01:002014-11-24T12:17:53.388+01:00Iza chleb wyszedł Ci piękny! Jeśli chodzi o te skł...Iza chleb wyszedł Ci piękny! Jeśli chodzi o te składniki to Mysia podała je zmniejszone bo wypieka zwykle w formach keksowych, wtedy ciasto na prawdę może miec mniej mąki bo ładnie rośnie, większa hydracja wody to też inna fermentacja podczas garowania :-) Chleb z oryginalnego przepisu jest składany więc trzeba było więcej mąki chociaż chleby na zakwasie pszennym są też dość lejące a innym wychodzą - mi nie wyszedł bez gara ani razu ale dojdę do wprawy :-) w każdym razie fajnie, że się przyłączyłaś i fajnie, że chleb wyszedł mimo wszystko :-)Małgorzata Ziółkowskahttps://www.blogger.com/profile/04749741676807985352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-81210952887968237272014-11-24T10:16:40.441+01:002014-11-24T10:16:40.441+01:00JA dzisiaj również piekę chleb z czarnym sezamem a...JA dzisiaj również piekę chleb z czarnym sezamem ale na drożdżach ;) Własnie u mnie wyrasta ;)Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.com