tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post2359311377639742395..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Wereszczaka po warszawsku Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-65917634423223759102019-01-04T19:45:12.851+01:002019-01-04T19:45:12.851+01:00Jaaasne , w Warszawie jest czerwona w różowe prążk...Jaaasne , w Warszawie jest czerwona w różowe prążki.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14999948450538774939noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-38769198137314385222017-03-10T19:08:40.807+01:002017-03-10T19:08:40.807+01:00Z szacunkiem. Zapraszam do Poznania. Biała jest bi...Z szacunkiem. Zapraszam do Poznania. Biała jest biała.W Warszawie na pewno nie ma białej.-:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06213958730713992012noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-71331817217657060612017-03-09T22:17:34.714+01:002017-03-09T22:17:34.714+01:00Zgadza się, tylko że zwykła sól też zmienia kolor ...Zgadza się, tylko że zwykła sól też zmienia kolor mięsa jeśli to mięso surowe doprawione nią poleży. Dlatego też biała kiełbasa pozostanie szara jeśli ugotuje się ją, sparzy, od razu po przygotowaniu. Jeśli poleży kilka, kilkanaście godzin to już będzie różowa, niestety. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-43519909875498186962017-03-09T19:56:23.925+01:002017-03-09T19:56:23.925+01:00Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już...Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i bardzo dziękujeSylwiahttp://boss-gruz.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-72261866772823243362017-03-09T12:50:02.223+01:002017-03-09T12:50:02.223+01:00Cześć. Bardzo ciekawy wpis. PozdrawiamCześć. Bardzo ciekawy wpis. PozdrawiamMichałhttp://www.domena.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-62760060041299777112017-03-09T12:18:56.635+01:002017-03-09T12:18:56.635+01:00Pani Izo jestem stałym czytelnikiem i "podbie...Pani Izo jestem stałym czytelnikiem i "podbieraczem" wiedzy z Pani bloga. Jedna uwaga. Biała kiełbasa jest bez soli peklowej. Po ugotowaniu jest szarawa. Na zdjęciach do przepisu jest kiełbasa surowa, z mięsem peklowanym.Nie jest to bardzo istotna uwaga. Po prostu w Poznaniu jest to istotne-:).Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06213958730713992012noreply@blogger.com