tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post2423319333159304130..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Tort pasiastySmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35290736835455255802019-01-26T14:00:06.394+01:002019-01-26T14:00:06.394+01:00Mam nadzieję, że odważyłaś się i upiekłaś sama tor...Mam nadzieję, że odważyłaś się i upiekłaś sama tort. No i oczywiście, że się udał. Mam rację?Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69194137315840346532019-01-01T18:37:37.789+01:002019-01-01T18:37:37.789+01:00Śliczne torty, od dwóch tygodni uczę się robić tor...Śliczne torty, od dwóch tygodni uczę się robić torty i jak do tej pory wszystkie wychodziły bardzo przeciętnie. Niestety potrzeba <a href="https://e-torty.pl/cukiernie-szczecin" rel="nofollow">tutaj</a> mieć dosyć sporą wiedzę i jednak też doświadczenie. W ostateczności, jak się nie uda to zamówię tort z jakiejś cukierni, ale jednak mam jeszcze dwa tygodnie do urodzin syna i myślę, że może mi się udać.Kasia_1988https://www.blogger.com/profile/06315799063181270099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-77250425557951410002017-01-23T20:41:05.830+01:002017-01-23T20:41:05.830+01:00Samo ciasto to dość delikatny biszkopt, krem budyn...Samo ciasto to dość delikatny biszkopt, krem budyniowo maślany jest sztywniejszy niż bita śmietana więc całość jest całkiem ścisła. Ale czy sprawdzi się pod masę cukrową to nie wiem bo nie robię tego rodzaju tortówSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-10068442180231914242017-01-23T13:53:33.487+01:002017-01-23T13:53:33.487+01:00To ciasto jest z tych " cięższych " czy ...To ciasto jest z tych " cięższych " czy puszyste? Bo chciałabym je obłożyć masą cukrową, a do tego lepsze są cięzkie ciasta i nie wiem czy Twój przepis by się sprawdził :)Martanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79840900935190348292015-07-29T09:33:59.073+02:002015-07-29T09:33:59.073+02:00Zrobiłam z kremem Capuccino był pyszny. Do masy bu...Zrobiłam z kremem Capuccino był pyszny. Do masy budyniowej dodałam 6 łyżek proszku kawy capuccino waniliowej. Fantastyczny przepis na biszkopt kakaowy bez zakalca, pięknie wyrośnięty. Następny zrobię z dżemem wiśniowym a do kremu dodam wiśni z alkoholem. Dżem przed dodaniem zmiksowałam końcówką miksera i zrobiła mi sie fajna konsystencja.<br />Widziałam w internecie wersję tego tortu ustawioną na blacie biszkoptowym innego koloru posmarowanym kremem i przykrytym drugim blatem z kremem. Wyglądał obłędnie po pokrojeniu. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-51354862875461235152013-10-04T18:14:59.287+02:002013-10-04T18:14:59.287+02:00nie pamiętam, ale chyba był jednak troszkę wyższy....nie pamiętam, ale chyba był jednak troszkę wyższy. Ale nie przejmuj się - posmaruj grubszą warstwą kremu albo po prostu po zwinięciu warstw załóż mniejszą obręcz - tort będzie nieco mniejszy, ale na pewno pyszny ! jeśli nie masz mniejszej obręczy to zrób pasek z kilka razy złożonej folii aluminiowej i owiń nim tort żeby się nie rozleciał zanim stężeje :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7395007379209196142013-10-04T15:25:56.261+02:002013-10-04T15:25:56.261+02:00w takim razie skorzystam jeszcze z doświadczenia:)...w takim razie skorzystam jeszcze z doświadczenia:) jak gruby powinien upiec się biszkopt? bo mój mnie trochę martwi... ma jakiś 1cm wysokości:( ten u Pani na zdjęciach wydaje sie wyższy:( trochę mój zapał nad tym tortem w moim wykonaniu opadł...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-89957299968996800452013-10-03T19:52:24.630+02:002013-10-03T19:52:24.630+02:00polecam się :)polecam się :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7052232221388355302013-10-03T16:39:05.110+02:002013-10-03T16:39:05.110+02:00Dziękuję za odpowiedzi:)pozdrawiamDziękuję za odpowiedzi:)pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-18939331231836335482013-10-03T15:45:48.966+02:002013-10-03T15:45:48.966+02:00mąka kukurydziana to skrobia więc może być ziemnia...mąka kukurydziana to skrobia więc może być ziemniaczana - a jak zrobisz z samej pszennej to też będzie dobrzeSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21848153060946565032013-10-03T15:39:40.869+02:002013-10-03T15:39:40.869+02:00jeszcze jedno pytanie czy można czymś zastąpić mąk...jeszcze jedno pytanie czy można czymś zastąpić mąkę kukurydzianą?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-54724770547626862212013-10-03T15:18:07.407+02:002013-10-03T15:18:07.407+02:00ja piekłam tego samego dnia, ale chyba można wcześ...ja piekłam tego samego dnia, ale chyba można wcześniej - byle od razu po upieczeniu zwinąć i zawinąć żeby nie wysechłSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-52098823198842579162013-10-03T15:13:07.539+02:002013-10-03T15:13:07.539+02:00witam, mam pytanie czy biszkopt upiec tego samego ...witam, mam pytanie czy biszkopt upiec tego samego dnia w którym będzie nakładany krem, czy można dzień wcześniej czy też nie ma to później wpływu na zwijanie biszkoptu? pozdrawiam i podziwiam za talent mam nadzieję że mnie też się uda:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35802617702515244832013-04-26T11:37:46.950+02:002013-04-26T11:37:46.950+02:00witaj, Ado :) chętnie do Ciebie zajrzę :)witaj, Ado :) chętnie do Ciebie zajrzę :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-16941174282156147812013-04-26T11:16:41.002+02:002013-04-26T11:16:41.002+02:00Wygląda wyśmienicie, muszę kiedyś wypróbować :) Ni...Wygląda wyśmienicie, muszę kiedyś wypróbować :) Niedługo weekend majowy, więc może będzie okazja.<br />Tymczasem zapraszam do mnie: ale-pycha.blogspot.com<br />Pozdrawiam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13322385229258863675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-51270744203696237392012-09-16T16:14:04.839+02:002012-09-16T16:14:04.839+02:00Witaj :) Bardzo chciałabym zrobić ten tort, tylko ...Witaj :) Bardzo chciałabym zrobić ten tort, tylko mam mały problem, bo mój piekarnik jest niewielki i blacha w nim nie jest typowa, tylko mniejsza- 30x34. Jaka mam dać ilość składników jeśli chodzi o biszkopt? Zrobić jedną proporcję, podzielić na dwa i upiec? Nie chcę, żeby paski były za grube. Z góry dziękuję za odpowiedź :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-77215439464779715902012-04-23T11:47:07.624+02:002012-04-23T11:47:07.624+02:00Iwonko, cieszę się niezmiernie, że przepis się prz...Iwonko, cieszę się niezmiernie, że przepis się przydał :) i wszystkiego dobrego dla młodego :DSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-82082336732085731762012-04-23T10:55:13.856+02:002012-04-23T10:55:13.856+02:00witam jestem po urodzinach młodego zrobiłam tort z...witam jestem po urodzinach młodego zrobiłam tort z tego przepisu jednak biszkopt "chudszy" zrobiłam dzięki czemu paski były cieńsze i więcej kremu ( składniki razy 2)<br />dekoracja bita smietana z niebieskim barwnikiem i biała :) figurki z masy cukrowej :)<br />ale zmierzam do tego ze pyszny rozpływał się w ustach połączenie kremu budyniowego i dzemu porzeczkowego super<br />normalnie niebo w gębie nie był za słodki ani mdły po prostu idealny<br />jest ten tort efekt wizualny pionowych pasów też super <br />dziękuję bardzo za pomysł :)iwonkaaaabhttps://www.blogger.com/profile/16628066431959030605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-13171896918289545742012-04-03T10:09:12.018+02:002012-04-03T10:09:12.018+02:00dziękuję bardzo będę próbować o efektach dam znać ...dziękuję bardzo będę próbować o efektach dam znać :)iwonkaaaabhttps://www.blogger.com/profile/16628066431959030605noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-84102814309948010412012-04-03T08:53:52.126+02:002012-04-03T08:53:52.126+02:00Witaj, iwonkaaaab :)n alkoholu wcale nie musisz uż...Witaj, iwonkaaaab :)n alkoholu wcale nie musisz używać - rozcieńcz dżem po prostu sokiem owocowym odpowiednim smaku albo ostatecznie zwykłą wodą - chodzi o to żeby był lekko płynny i nasączył biszkopt. Krem możesz zrobić taki jaki lubicie - czekoladowy, orzechowy czy inny - tutaj nie ma ograniczeń. Udekorować też możesz dowolnie - jeśli nie umiesz sama zrobić rozetek z kremu oblej tort czekoladą i posyp posypką gotową albo po prostu obsmaruj śmietaną i posyp zwykłą startą czekoladą - w sklepach można kupić gotowe kwiatki waflowe czy listki z czekolady, na pewno coś znajdziesz :) powodzeniaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-6199184207161889082012-04-02T23:00:07.406+02:002012-04-02T23:00:07.406+02:00witam
tort super zaskoczenie formą czegoś takiego...witam <br />tort super zaskoczenie formą czegoś takiego szukałam i<br />chciałabym taki niestandardowy tort zrobić na roczek młodego tylko bez alkoholu<br />mogę liczyć na podpowiedź jakie kremy lub dekoracje wykorzystać??<br />pozdrawiamiwonkaaaabnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-49201235154318046272012-02-04T13:24:40.330+01:002012-02-04T13:24:40.330+01:00no kochana, musisz być z siebie bardzo dumna! wygl...no kochana, musisz być z siebie bardzo dumna! wygląda bardzo profesjonalnie, ślicznie! i paseczki też mi się bardzo podobają :) pozdrowienia!Kasiahttps://www.blogger.com/profile/16114605341681189599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-89741864934830382672012-02-04T11:48:35.533+01:002012-02-04T11:48:35.533+01:00jak zrobisz to podrzuć linka bo już jestem bardzo ...jak zrobisz to podrzuć linka bo już jestem bardzo ciekawa :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-37290786530842977312012-02-04T01:07:32.829+01:002012-02-04T01:07:32.829+01:00Hm... będę musiał wypróbować, ale w troszkę innej ...Hm... będę musiał wypróbować, ale w troszkę innej wersji, bo już mam pewną wizję ;) Dzięki!Gotuj z nami!http://gotowanie.edu.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-81883188361400065802012-02-02T10:49:35.971+01:002012-02-02T10:49:35.971+01:00dzięki bardzo :)dzięki bardzo :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.com