tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post2452925391850035536..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Najlepsze bitki wołowe Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-47207266178454152272018-12-11T16:01:21.206+01:002018-12-11T16:01:21.206+01:00dobór dobrego mięsa to podstawa, niestety u nas je...dobór dobrego mięsa to podstawa, niestety u nas jeszcze wielu ludzi nie rozumie, że wołowina wcale nie jest najlepsza kiedy jest bardzo świeża - musi dojrzeć po prostu, w odpowiedniej temperaturze i wilgotności powietrza Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-68776383875966941342018-12-10T14:10:04.920+01:002018-12-10T14:10:04.920+01:00Dzis bede wlasnie robila bitki i zrobie wedlug teg...Dzis bede wlasnie robila bitki i zrobie wedlug tego przepisu uwazam ze przeps jest dobry.Nikt o zdrowych zmyslach nie dusi bitek cztery godziny. Czesto robie korbiw to potrawa Airyszow wlasnie ze specjalnej wolowiny i ja w kawalku z przyrawami gotuje sie cztery godziny,daje sie odpoczac i sie kroi w plastry oklada ugotowanymi w tej samej wodzie, brukselka, marchewka i malymi ziemniaczkami w mundurkach (specjalne do tej potrawy).Bardzo smakowita potrawa.Asiahttps://www.blogger.com/profile/02127115812584907681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-28938975569606094682017-07-28T19:18:47.960+02:002017-07-28T19:18:47.960+02:00ja się nie przejmuję - ilu ludzi tyle opinii i każ...ja się nie przejmuję - ilu ludzi tyle opinii i każdy wie najlepiej :) Pozdrawiam! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-34013139408809569082017-07-28T19:18:17.193+02:002017-07-28T19:18:17.193+02:00dziękuję dziękuję Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42620834373113830912017-07-28T19:14:01.776+02:002017-07-28T19:14:01.776+02:00 wołowinę QMP produkuje m.in. Sokołów i taką paczk... wołowinę QMP produkuje m.in. Sokołów i taką paczkowaną kupuję w TescoSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-8960663600469902652017-07-28T19:04:19.940+02:002017-07-28T19:04:19.940+02:00Tylko gdzie kupic taka dobra sezonowana wolowine Q...Tylko gdzie kupic taka dobra sezonowana wolowine QMP...Przypuszaczam ze nie w dyskontach spozywczych :-) To dosc drogie mieso-wiec jak juz je kupowac i przyrzadzac to warto zaplacic za jakosc.Agatahttps://www.blogger.com/profile/02148829947769688638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-70742444200351622192017-07-28T16:43:52.343+02:002017-07-28T16:43:52.343+02:00Aha! I czemu ktos sie wypowiada jak sie nie zna i ...Aha! I czemu ktos sie wypowiada jak sie nie zna i dokucza?.... Nie rozumiem niektorych ludzi! Przeciez nikt nikogo nie zmusza by robil tak a nie inaczej! Najpierw trzebaby pomyslec,zrobic i dopiero - ehhhh....Nie przejmuj sie Droga Pyzo!Agatahttps://www.blogger.com/profile/02148829947769688638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46026994140016090122017-07-28T16:40:16.636+02:002017-07-28T16:40:16.636+02:00Alez tu kogos najwazniejszego brakuje.... :-( Nie ...Alez tu kogos najwazniejszego brakuje.... :-( Nie bede mowic ze Pyzy... A Ty i tak gotujesz najlepiej :-) :-* Agatahttps://www.blogger.com/profile/02148829947769688638noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-34410048170779688082016-10-27T20:32:59.529+02:002016-10-27T20:32:59.529+02:00Świetnie wyglądają Twoje bitki, również obtaczam w...Świetnie wyglądają Twoje bitki, również obtaczam w mące żeby sos się delikatnie zagęścił. Pozdrawiam :)Bitki w sosiehttp://smakowy.pl/bitki-wolowe-sosie/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-11961603056630869902016-10-16T17:36:16.484+02:002016-10-16T17:36:16.484+02:00można i tak, ale używając dobrej, sezonowanej woło...można i tak, ale używając dobrej, sezonowanej wołowiny bitki nie powinny wyjść twardeSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-48351748340499276242016-10-12T15:05:49.500+02:002016-10-12T15:05:49.500+02:00Ja żeby bitki nie były twarde nacieram odrobiną oc...Ja żeby bitki nie były twarde nacieram odrobiną octu i zamykam szczelnie na jakąś godzineAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-57273714805242118012016-10-12T15:02:53.794+02:002016-10-12T15:02:53.794+02:00Krucha wołowina posolona przed smażeniem. Mnie ucz...Krucha wołowina posolona przed smażeniem. Mnie uczono że mięsa nie należy solic przed smażeniem bo wyjdzie twarde jak podeszwa, ale być może się mylę :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7721469037654697802016-10-09T13:38:40.201+02:002016-10-09T13:38:40.201+02:00Super przepis na bitki właśnie zostały zjedzone:)....Super przepis na bitki właśnie zostały zjedzone:). Dziękujemy:) Mama Tata i Mały FranekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-32626219009372803752016-05-09T11:15:47.595+02:002016-05-09T11:15:47.595+02:00można, ale bez soli i przed smażeniem trzeba mięso...można, ale bez soli i przed smażeniem trzeba mięso dobrze osuszyć. Marynatę można potem dolać do sosu. Można też nie marynować mięsa, ale po obsmażeniu podlać je winem i odparować je niecoSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-45663876388297415252016-05-08T15:57:02.345+02:002016-05-08T15:57:02.345+02:00Czy mięso na bitki można dzień wcześniej zamarynow...Czy mięso na bitki można dzień wcześniej zamarynować - przyprawy + czerwone wino?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18099403554357821378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-27059321400209111902016-04-18T09:10:10.160+02:002016-04-18T09:10:10.160+02:00a ja solę bo nie lubię niedoprawionego mięsa i jak...a ja solę bo nie lubię niedoprawionego mięsa i jakoś po godzinie mimo posolenia mam mięciutkie bitki a obtoczenie w mące daje mi od razu pyszny, lekko zawiesisty sos bez konieczności robienia zasmażkiSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-84836008650113951392016-04-17T17:31:37.366+02:002016-04-17T17:31:37.366+02:00ani sie nie soli na poczatku bo robi sie twarda , ...ani sie nie soli na poczatku bo robi sie twarda , ani nie obtacza w mace ... bo to nie kotlet... Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02966419931312417616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-67820675885718526792016-04-11T10:27:57.013+02:002016-04-11T10:27:57.013+02:00Zd dwa m-ce temu robilam wyszly przepyszne,dzis te...Zd dwa m-ce temu robilam wyszly przepyszne,dzis tez bitki na obiad.PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-5466522592885179162016-03-07T15:38:50.869+01:002016-03-07T15:38:50.869+01:00przy cienkich, dobrze rozbitych bitkach, z dobrej ...przy cienkich, dobrze rozbitych bitkach, z dobrej wołowiny, nic złego się nie dzieje jeśli posolę je od razu i tak zawsze robięSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35258679529989445702016-03-07T10:39:19.339+01:002016-03-07T10:39:19.339+01:00A czy przypadkiem wołowiny nie soli się po podsmaż...A czy przypadkiem wołowiny nie soli się po podsmażeniu dopiero ? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12860069362046831397noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-51710507469397060892016-02-26T22:47:33.038+01:002016-02-26T22:47:33.038+01:00o matulu kochana - to chyba mięso było z bardzo st...o matulu kochana - to chyba mięso było z bardzo starego wołu! ja kupuję wołowinę sezonowaną QMP, kroję, rozbijam cieniutko i słowo daję, że niecała godzinka wystarczy żeby bitki były mięciutkie! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-36155659234388426552016-02-26T20:36:56.380+01:002016-02-26T20:36:56.380+01:00Witam,
Robilam dzis bitki scisle wg przepisu ( a ...Witam, <br />Robilam dzis bitki scisle wg przepisu ( a w ogole juz wiele razy ) i moje byly miękkie dopiero po ok 4 godz ;-( . Dodam jeszcze ,ze posolilam calosc na koncu by byly bardziej miękkie :-)) dziękuję za przepis i pozdrawiam serdecznie mniam mniam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61863345068534577592016-01-17T09:03:52.031+01:002016-01-17T09:03:52.031+01:00czasami częściej, innym razem rzadziej, ale rzeczy...czasami częściej, innym razem rzadziej, ale rzeczywiście w moim mieście dużo się dzieje i bywam tu i tam - na takich spotkaniach można się często dużo dowiedzieć i porozmawiać z kucharzami, producentami żywności, dietetykami czy innymi osobami związanymi z produkcją oraz sprzedażą jedzeniaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61802135874270107572016-01-16T22:30:12.560+01:002016-01-16T22:30:12.560+01:00Jakim ja bym był ekspertem od dobrego gotowania ja...Jakim ja bym był ekspertem od dobrego gotowania jak by mnie tak zapraszano na różne briefingi raz w tygodniu albo częściej .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-2724187754366367422015-12-23T02:52:30.809+01:002015-12-23T02:52:30.809+01:00Czy przypadkiem nie jest tak, że wołowina "pr...Czy przypadkiem nie jest tak, że wołowina "przeduszona" robi się łykowata? Owszem jeśli ktoś podgrzewa przez kilka godzin to wszystko się rozpadnie ale nie o to w bitkach chodzi. Ja nigdy nie trzymałam bitek dłużej niż godzinę bo jak dziabnę widelcem i miękkie to wyłączam ale moja koleżanka stale marudzi, że to wołowe tak długo trzeba gotować i stale twarde (!).Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05060529830526833662noreply@blogger.com