tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post246726388626184359..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Najlepszy makowiec domowy Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-37659355158458758112018-12-22T21:34:44.121+01:002018-12-22T21:34:44.121+01:00Można przesmażyć mieszając i uważając żeby nie prz...Można przesmażyć mieszając i uważając żeby nie przypalić, żeby po prostu nie był surowy, ale jeśli wlałaś wrzące mleko to już się zaparzył.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-90892632620382409592018-12-22T19:44:33.052+01:002018-12-22T19:44:33.052+01:00Pani Izo. Kupiłam mak mielony. Kiedy wlałam mleko,...Pani Izo. Kupiłam mak mielony. Kiedy wlałam mleko, mak wciągnął je od razu. Czy trzeba ten mak podgrzewać kilka minut czy wręcz zagotować?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04728686835290887545noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-62458449460978987212017-12-06T02:07:17.661+01:002017-12-06T02:07:17.661+01:00Przy ciastach trzeba bardzo uważać z termoobiegiem...Przy ciastach trzeba bardzo uważać z termoobiegiem bo wysusza niepotrzebnie. Sprawdza się przy jednoczesnym pieczeniu kilku blachach ciasteczek, ale przy makowcu jest niepotrzebny więc grzanie góra/dół Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-5691576881576242232017-12-05T20:52:51.485+01:002017-12-05T20:52:51.485+01:00Witam czy piekarnik z termoobiegiem czy góra dół Witam czy piekarnik z termoobiegiem czy góra dół Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-11281065080901229422017-10-20T11:02:22.046+02:002017-10-20T11:02:22.046+02:00z połowy porcji składników wyjdzie 1 naprawdę duży...z połowy porcji składników wyjdzie 1 naprawdę duży makowiecSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-10549465741434436292017-10-19T20:01:02.173+02:002017-10-19T20:01:02.173+02:00Witam.Chcialam zapytac czy jak chce upiec jeden ma...Witam.Chcialam zapytac czy jak chce upiec jeden makowiec to skladniki podzielic na pol ,czy nadal bedzie za duzo?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35235408332674619412016-12-16T21:58:51.522+01:002016-12-16T21:58:51.522+01:00tak, trzeba je dokładnie owinąć żeby nie wysychały...tak, trzeba je dokładnie owinąć żeby nie wysychały i można zamrozić jednak trzeba się liczyć z tym, że po rozmrożeniu ciasto może się bardziej kruszyćSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86807483263747032432016-12-16T18:25:46.453+01:002016-12-16T18:25:46.453+01:00Pyzo, czy makowce po upieczeniu, można zamrozić ?Pyzo, czy makowce po upieczeniu, można zamrozić ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79094180690598506942015-12-26T22:10:09.967+01:002015-12-26T22:10:09.967+01:00Strucla wyszła piękna i pyszna. Dziękuję za przepi...Strucla wyszła piękna i pyszna. Dziękuję za przepis!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60043152289828666032015-12-22T17:49:50.995+01:002015-12-22T17:49:50.995+01:00być może było za mało wyrośnięte przed pieczeniem,...być może było za mało wyrośnięte przed pieczeniem, jeśli zawijałaś je w papier to być może zawinięcie było zbyt luźneSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-59769305128684697982015-12-22T16:51:53.171+01:002015-12-22T16:51:53.171+01:00Popękało mi ciasto, co może być tego powodem?Popękało mi ciasto, co może być tego powodem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-23752310948192081162015-12-11T22:31:37.321+01:002015-12-11T22:31:37.321+01:00półtora tygodnia w folii? nie radzę - jeśli nie sp...półtora tygodnia w folii? nie radzę - jeśli nie spleśnieje to i tak będzie niesmaczny bo ciasto zczerwstwieje Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-8389917234191417292015-12-11T19:04:57.228+01:002015-12-11T19:04:57.228+01:00Witam Pani Izo mam do pani pytanie odnośnie przech...Witam Pani Izo mam do pani pytanie odnośnie przechowywania tego makowca,jeżeli po upieczeniu i ostygnięciu owinę go w folie spożywczą to wytrzyma około półtora tygodnia czy raczej nie bardzo?Swoją drogą chciałabym podziękować za piernik żydowski genialny smak,zapach i do tego strasznie prosty do wykonania.PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61544688642430516302015-12-03T15:05:49.434+01:002015-12-03T15:05:49.434+01:00nigdy nie rozdrabniałam maku w malakserze więc tru...nigdy nie rozdrabniałam maku w malakserze więc trudno mi powiedzieć czy masa będzie dobra - poszukać w sklepach suchego maku mielonego bo taki wystarczy tylko ugotować Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-53501332169770144782015-12-03T15:03:57.889+01:002015-12-03T15:03:57.889+01:00można - w sprzedaży w wielu sklepach można spotkać...można - w sprzedaży w wielu sklepach można spotkać suchy mak mielony, który wystarczy tylko ugotować a mielić już nie trzebaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69811257701115011242015-12-03T14:07:07.089+01:002015-12-03T14:07:07.089+01:00Witam Pani Izo! czy masę makową można przygotować ...Witam Pani Izo! czy masę makową można przygotować nie mając maszynki do mięsa?<br /><br />Pozdrawiam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-62209820273189311742015-12-03T14:04:21.806+01:002015-12-03T14:04:21.806+01:00Witam Pani Izo! chcąc przygotować w/w makowiec z n...Witam Pani Izo! chcąc przygotować w/w makowiec z nadzieniem makowym z Pani przepisu, a nie mam maszynki do mięsa czy mogę skorzystać z malaksera?<br /><br />Pozdrawiam kasiasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61165808304937360032015-01-02T18:04:21.391+01:002015-01-02T18:04:21.391+01:00Prześlicznie wyglądają Twoje wypieki.Najlepszego w...Prześlicznie wyglądają Twoje wypieki.Najlepszego w Nowym RokuAnnaStudMedhttp://portalmedycznofarmaceutyczny.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-16169901087508164272015-01-02T17:02:00.231+01:002015-01-02T17:02:00.231+01:00Wielu smacznych pomysłów w nowym roku :) ...makowi...Wielu smacznych pomysłów w nowym roku :) ...makowiec wzorcowy :)ewarosthttps://www.blogger.com/profile/02527266891158918461noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35191488138474905492014-12-31T14:48:55.621+01:002014-12-31T14:48:55.621+01:00Bezsprzecznie. Sklepowe nie mają go prawie w ogóle...Bezsprzecznie. Sklepowe nie mają go prawie w ogóle. A tu aż miło popatrzeć.Ocet jabłkowyhttp://ocetjablkowy.blog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-55312076452788079522014-12-31T13:07:50.400+01:002014-12-31T13:07:50.400+01:00Wyglądają genialnie!
Muszę wypróbować :)
Wyglądają genialnie!<br />Muszę wypróbować :)<br />aulikhttps://www.blogger.com/profile/11489836215289594367noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-47941160904661684982014-12-30T18:35:52.747+01:002014-12-30T18:35:52.747+01:00tak - żeby nie popękały i były równiutkie :)tak - żeby nie popękały i były równiutkie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-16302139713875607642014-12-30T18:23:23.797+01:002014-12-30T18:23:23.797+01:00Pyzko zawijasz makowce aby nie popękały??(Brygida)...Pyzko zawijasz makowce aby nie popękały??(Brygida)ridos72https://www.blogger.com/profile/02380274449294410235noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-70123828688633287612014-12-30T17:43:27.807+01:002014-12-30T17:43:27.807+01:00Pięknie złożony, wręcz idealnie! :)Pięknie złożony, wręcz idealnie! :)RedHeadhttps://www.blogger.com/profile/03710466468320057058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-88939669192302708302014-12-30T11:10:00.259+01:002014-12-30T11:10:00.259+01:00Tu na ilość masy makowej nie ma co narzekać !! JEs...Tu na ilość masy makowej nie ma co narzekać !! JEst praktycznie tylko ona :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17251790188915646051noreply@blogger.com