tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post2998019974409375097..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Słoiki. Na zimę. Fasolka szparagowa w pomidorachSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-83411088253934375702018-07-17T22:28:00.084+02:002018-07-17T22:28:00.084+02:00Tylko do wystudzenia Tylko do wystudzenia Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42657082254347980292018-07-17T19:09:51.386+02:002018-07-17T19:09:51.386+02:00Fajny przepis.Dzisiaj zrobiłam.Mam 1 pytanie.Jak d...Fajny przepis.Dzisiaj zrobiłam.Mam 1 pytanie.Jak długo trzeba trzymać te słoiki przewrócone aby było ok.<br />Bo ja nawet wszystkie słoiki z sokami trzymam cały czas przewrócone .Tak żeby się nie zepsuły.PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-76319775415727145152017-08-02T14:35:50.743+02:002017-08-02T14:35:50.743+02:00Też taką robię, jest pyszna z kiełbasą i cebulą. W...Też taką robię, jest pyszna z kiełbasą i cebulą. W pomidorach również pasteryzuję jeden raz. W zwykłej zalewie z wody soli i cukru już 2 -3 razy pasteryzuję, bo zakwaszana kwaskiem nie smakuje mi. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-82206787271763663642017-07-27T13:29:09.419+02:002017-07-27T13:29:09.419+02:00Trzykrotna pasteryzacja, czyli tyndalizacja, ma na...Trzykrotna pasteryzacja, czyli tyndalizacja, ma na celu lepsze zakonserwowanie przetworu i daje większe szanse na to, że zawartość słoika się nie popsuje. Stosuje się ją w przypadku konserw mięsnych, grzybowych i niektórych warzywnych. Niestety pojedyncza pasteryzacja czasami nie wystarcza żeby zabić wszystkie bakterie i ich przetrwalniki.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-73079885506064690222017-07-27T10:50:03.185+02:002017-07-27T10:50:03.185+02:00Dlaczego fasolke trzeba tak dlugo gotowac? (3dni) ...Dlaczego fasolke trzeba tak dlugo gotowac? (3dni) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-17488155001012044052016-08-07T18:03:37.018+02:002016-08-07T18:03:37.018+02:00Bardzo ciekawy przepis. Moja fasolka w tym roku p...Bardzo ciekawy przepis. Moja fasolka w tym roku pięknie obrodziła, więc zrobię kilka słoiczków.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-53274045395165328342015-09-24T23:00:03.674+02:002015-09-24T23:00:03.674+02:00Czy z mrożonej fasolki mogę tak zrobić? (bez pomid...Czy z mrożonej fasolki mogę tak zrobić? (bez pomidorów)anonimnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-13311138319499793622015-07-28T00:02:04.653+02:002015-07-28T00:02:04.653+02:00Ciekawy sposób na fasolkę, ja również w sezonie ob...Ciekawy sposób na fasolkę, ja również w sezonie objadam się taką zasmażoną z bułką, a co nie zjemy mrożę, jeszcze trochę jej zostało to może zrobię kilka takich :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10344538421232477631noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-49843887932399459712014-08-21T19:16:28.724+02:002014-08-21T19:16:28.724+02:00kupione za jakieś grosze w markecie na "B&quo...kupione za jakieś grosze w markecie na "B" Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-16727193970566819412014-08-20T22:16:44.650+02:002014-08-20T22:16:44.650+02:00piękne nakrętki!piękne nakrętki!Konewkahttps://www.blogger.com/profile/12873185931986696456noreply@blogger.com