tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post3127097541801442357..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Najlepsze pierogi ruskieSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-4630125380184813122018-05-24T12:57:10.881+02:002018-05-24T12:57:10.881+02:00dziękuję, ale koperku akurat w tym przepisie wcale...dziękuję, ale koperku akurat w tym przepisie wcale nie ma Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79773254050028071192018-05-23T12:46:49.488+02:002018-05-23T12:46:49.488+02:00Przepisów na pierożki nigdy zbyt wiele, dlatego i ...Przepisów na pierożki nigdy zbyt wiele, dlatego i ten dołączam do swojej kolekcji. Koperek zawsze na plus. Dziękuję za ciekawy i inspirujący blog. Pozdrowienia. Pierogarkahttp://pierogarka.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-74829671921396816142018-02-22T14:45:00.824+01:002018-02-22T14:45:00.824+01:00Wiem, że są dobre. Też tak czasami robię bo uwielb...Wiem, że są dobre. Też tak czasami robię bo uwielbiam koperek Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-56854896765760492032018-02-22T11:39:40.584+01:002018-02-22T11:39:40.584+01:00Pierogi ruskie są ulubionymi także w moim domu. Do...Pierogi ruskie są ulubionymi także w moim domu. Do farszu zawsze dodaję świeży koperek. Są wtedy boskie. Polecam spróbować. Koper lubi i twaróg i ziemniaki:)<br /> Pozdrawiam AnnaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7282182094032735942016-11-28T13:10:43.770+01:002016-11-28T13:10:43.770+01:00Ach!Ruskie z kolei mój pierogowy nr.1!jak mawiał m...Ach!Ruskie z kolei mój pierogowy nr.1!jak mawiał mój tata "-ruskich nie lubię,ale ruskie uwielbiam;)".I ja też uwielbiam.Co do farszu to bardzo dużo zależy od sera,ja wolę lekko kwaśny,nie za słodki i faktycznie-doprawienie ich w punkt to nie lada sztuka.Przepis wykorzystam.Gotuję płucka,serducho i ozorek na pierogi,ale jak już brudzić kuchnie,to raz a dobrze!Ruskie zagniotę "przy okazji". Niestety mój M woli z mięchem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60452606225771284262016-05-05T17:05:49.089+02:002016-05-05T17:05:49.089+02:00no widzisz, co dom to inni smakosze :) i mnie najw...no widzisz, co dom to inni smakosze :) i mnie największym powodzeniem cieszą się pierogi z mięsem, samym albo mieszanka z warzywami i kaszą :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-50244050913966264102016-05-04T12:34:44.612+02:002016-05-04T12:34:44.612+02:00Pyzuniu u nas dla odmiany - ile by,m ruskich nie z...Pyzuniu u nas dla odmiany - ile by,m ruskich nie zrobiła tyle zjemy:) .... pomysł z miętą znam (koleżanka mamy dodaje), ale nie próbowałam jeszcze ... a co do smaku to prawda jest, że farsz trzeba solidnie doprawić:)Jolanta Szyndlarewiczhttp://www.smakmojegodomu.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7308554131858000572016-04-23T19:06:44.312+02:002016-04-23T19:06:44.312+02:00U mnie w okolicy takiego niestety nie ma :(U mnie w okolicy takiego niestety nie ma :(Kakahttps://www.blogger.com/profile/02112264510377740066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35038951648158994322016-04-23T17:44:10.271+02:002016-04-23T17:44:10.271+02:00takie szczypanki na brzegach pieroga to chyba najp...takie szczypanki na brzegach pieroga to chyba najprostszy sposób na ich ozdobienie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-68372701110341514102016-04-23T17:42:26.857+02:002016-04-23T17:42:26.857+02:00zjadłabym takich z jabłuszkiem, pyszny pomysł!zjadłabym takich z jabłuszkiem, pyszny pomysł!Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-62089450206141074652016-04-23T17:40:59.530+02:002016-04-23T17:40:59.530+02:00samo połączenie ziemniaków z serem białym jest doś...samo połączenie ziemniaków z serem białym jest dość mdłe i trzeba dobrze doprawić żeby było smaczne :) Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-15308960246081041532016-04-23T17:39:24.156+02:002016-04-23T17:39:24.156+02:00widelec został kupiony jakiś czas temu na targu st...widelec został kupiony jakiś czas temu na targu staroci, trzeba zaglądać na takie targi i szukać bo czasami można trafić fajne rzeczySmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69584500592483812852016-04-22T20:39:56.131+02:002016-04-22T20:39:56.131+02:00kocham ruskie!! i też robie takie falbanki pozdraw...kocham ruskie!! i też robie takie falbanki pozdrawiam :)pollyzeczkihttps://www.blogger.com/profile/12712460407483488701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-39328150140745765232016-04-22T19:40:53.296+02:002016-04-22T19:40:53.296+02:00Chyba zbieg okoliczności. Ja dzisiaj też robiłam r...Chyba zbieg okoliczności. Ja dzisiaj też robiłam ruskie, u mnie mają zwolenników. Choć z innym farszem też nikt nie pogardzi. Zostało mi kilka placuszków wyciętych, to zrobiłam z jabłkiem i cynamonem + jogurt z cukrem waniliowym do polania. Pozdrawiam elaniuniahttps://www.blogger.com/profile/06687075170243766691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-18167364520408269022016-04-22T18:15:00.637+02:002016-04-22T18:15:00.637+02:00Gdzie kupiłaś te widelce? Kojarzą mi się z takim j...Gdzie kupiłaś te widelce? Kojarzą mi się z takim jakie były u moich dziadków, kiedyś ich zawzięcie szukałam ale potem dałam sobie spokój więc będę wdzięczna za każdą informację...<br />Trochę nie na temat ale cóż, ja już chyba taka jestem....<br />Kakahttps://www.blogger.com/profile/02112264510377740066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-82355237740838609742016-04-22T17:42:59.252+02:002016-04-22T17:42:59.252+02:00Też do ruskich dodaję miętę,bardzo do nich pasuje,...Też do ruskich dodaję miętę,bardzo do nich pasuje, a dodatkowo dla podkręcenia smaku również suszone zioła- najczęściej prowansalskie (można dorzucić do podsmażanej na oleju cebulki), dużo pieprzu i trochę ostrej papryki. Lubię, kiedy farsz jest dość pikantny. Moi domownicy bardzo je chwalą, mimo że nie umiem ich tak pięknie uformować, jak Ty :-)mphttps://www.blogger.com/profile/14940001596365122297noreply@blogger.com