tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post369959746838942912..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Młoda kapusta kiszona w solance z miodemSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-37985999627311798432017-07-11T20:02:36.931+02:002017-07-11T20:02:36.931+02:00Tak,tak,wodę zawsze wypiję:-) Teraz spróbuję z mio...Tak,tak,wodę zawsze wypiję:-) Teraz spróbuję z miodem,tylko może trochę mniej dodam.aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/08812815918708102037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-65876733063293349462017-07-11T17:34:55.753+02:002017-07-11T17:34:55.753+02:00według mnie z miodem smak jest pełniejszy i woda z...według mnie z miodem smak jest pełniejszy i woda z kiszenia smaczniejsza do wypicia bo przecież wylewać szkoda, to taki napój probiotyczny przecież Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60288324367762052752017-07-11T14:02:11.171+02:002017-07-11T14:02:11.171+02:00Ja ukisiłam tak kapustę,tylko bez miodu.Czy z miod...Ja ukisiłam tak kapustę,tylko bez miodu.Czy z miodem ona jest słodka?aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/08812815918708102037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-67643803447812963752017-07-10T20:38:42.533+02:002017-07-10T20:38:42.533+02:00przyznam, że jestem raczej tradycjonalistką w spra...przyznam, że jestem raczej tradycjonalistką w sprawie przypraw do kapusty, ale pokombinuję kiedyś Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22942364837323799772017-07-08T02:57:41.694+02:002017-07-08T02:57:41.694+02:00Doskonały pomysł. Ja także polubiłam młodą kapustę...Doskonały pomysł. Ja także polubiłam młodą kapustę pokrojoną w ósemki, kiszoną w słonej zalewie. Nie kiszę jej zbyt długo - zjadamy na bieżąco, taką prawie "małosolną" kapustkę. Eksperymentuję za to z różnymi przyprawami - raz jest to świeży korzeń kurkumy, czarna gorczyca i ostra papryczka, innym razem - czosnek, jałowiec i biała gorczyca. Mam jeszcze wiele pomysłów na dodawane kombinacje przypraw, ale na szczęście lato, a z nim młoda kapusta, jest długie :) hajduczekhttps://www.blogger.com/profile/13663202112408886539noreply@blogger.com