tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post3873267561497138797..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Łatwy chleb pszenny na drożdżach Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger58125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-89932490899554298502020-04-01T18:34:23.022+02:002020-04-01T18:34:23.022+02:00no właśnie i dlatego naczynie trzeba nagrzać przed...no właśnie i dlatego naczynie trzeba nagrzać przed włożeniem do niego ciasta chlebowegoSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-85658403253193958122020-04-01T00:06:25.481+02:002020-04-01T00:06:25.481+02:00Witam, ja probowalam z zimnym naczyniem :( niestet...Witam, ja probowalam z zimnym naczyniem :( niestety ciasto przykleilo sie do scianek coprawda wyroslo ale na spodzie bylo surowe. Absolutnie nie polecalabym tego sposobu. Pozdrawiam MonikaMonikahttps://www.blogger.com/profile/14253891057880408084noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-45968142481392357442018-10-06T00:57:49.095+02:002018-10-06T00:57:49.095+02:00Tak, można. Odpowiedź teraz, bo byłam na urlopie,...Tak, można. Odpowiedź teraz, bo byłam na urlopie, ale mam nadzieję, że sobie poradziłaśSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-54783722667632637262018-09-26T20:27:56.511+02:002018-09-26T20:27:56.511+02:00Witam czy zamiast mąki typu 750 można użyć 680? Cz...Witam czy zamiast mąki typu 750 można użyć 680? Czy jest to bardzo ważne? Będę wdzięczna za szybką odpowiedź, pozdrawiam !M.https://www.blogger.com/profile/17408838761870821291noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-45030530244556858502018-06-11T00:06:09.626+02:002018-06-11T00:06:09.626+02:00W przepisie jest przecież zwykła mąka pszenna, tyl...W przepisie jest przecież zwykła mąka pszenna, tyle że dwa różne typy, ale możesz użyć jednego. Można dodać trochę ziaren.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-18027760992840313272018-06-10T22:23:48.923+02:002018-06-10T22:23:48.923+02:00Używając zwykłej mąki pszennej nalezy dodax jej ty...Używając zwykłej mąki pszennej nalezy dodax jej tyle samo? Czy można dodać ziarna?Wejciahttps://www.blogger.com/profile/00491274475186961913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61988699580094523092018-02-13T00:22:00.006+01:002018-02-13T00:22:00.006+01:00Mam nadzieję, że się udał? Mam nadzieję, że się udał? Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42667738008100277502018-02-12T19:38:28.009+01:002018-02-12T19:38:28.009+01:00Mi tak ładnie się nie przeciął :( i w dodatku zass...Mi tak ładnie się nie przeciął :( i w dodatku zassał mi się pod przykryciem. Ale ciekawa jestem co z niego wyrośnie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-81954207580255616442017-09-30T09:22:56.441+02:002017-09-30T09:22:56.441+02:00oczywiście, że można, ale ze względów praktycznych...oczywiście, że można, ale ze względów praktycznych radzę jednak zrobić z ciasta 2 bochenki - po upieczeniu mniejsze łatwiej kroić, a upiec można kładąc na jednej duże blasze obok siebieSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-29967999713227404312017-09-29T20:50:15.447+02:002017-09-29T20:50:15.447+02:00Czy mozna zrobic chleb z podwojnej porcji ?? Czy w...Czy mozna zrobic chleb z podwojnej porcji ?? Czy wtedy chleb nalezy piec dluzej ???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-80190780462635284222016-11-22T12:39:25.735+01:002016-11-22T12:39:25.735+01:00W naczyniu jako po prostu formie tak, ale czy z pr...W naczyniu jako po prostu formie tak, ale czy z przykrywka to już nie jestem pewna. Chleby na zakwasie mają inną konsystencję, inną wilgotność. Piekłabym po prostu bez przykrycia.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-36806885254315665052016-11-21T13:18:24.133+01:002016-11-21T13:18:24.133+01:00Piękny i super smaczny. Mam pytanie czy inne chleb...Piękny i super smaczny. Mam pytanie czy inne chleby (mam na myśli inne na zakwasie) też można piec w naczyniu żaroodpornym? Ten był przepyszny. Mam nadzieję, że te na zakwasie pieczone w ten sposób też będą dobre. Pozdrawiam cieplutkoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-36054580901057907922016-11-17T16:28:33.669+01:002016-11-17T16:28:33.669+01:00Piękny, okrąglutki i ze znakiem krzyża, chleb jak ...Piękny, okrąglutki i ze znakiem krzyża, chleb jak u mojej prababci :) Kamilahttps://domowejroboty.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-6100978175067423132016-11-01T13:10:24.783+01:002016-11-01T13:10:24.783+01:00Kurczę nawet przy chlebie naszym krzyże znaczonym ...Kurczę nawet przy chlebie naszym krzyże znaczonym się nie pochamowałaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-72362343035209251442016-10-11T23:02:40.751+02:002016-10-11T23:02:40.751+02:00no widzisz! bardzo się cieszę, może ten chleb spow...no widzisz! bardzo się cieszę, może ten chleb spowoduje, że będziesz chętniej piekłaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-39690532351719461332016-10-11T21:19:32.196+02:002016-10-11T21:19:32.196+02:00no i wyszedł rewelacyjny. Dzięki Iza za tak wspani...no i wyszedł rewelacyjny. Dzięki Iza za tak wspaniały przepis :-)<br />bk110https://www.blogger.com/profile/17564421564417042434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46696177319018470572016-10-10T20:42:42.958+02:002016-10-10T20:42:42.958+02:00wierz mi, że moje pierwsze chleby wyglądały strasz...wierz mi, że moje pierwsze chleby wyglądały strasznie, ale z czasem pieczenie chleba nauczyło mnie cierpliwości - przepis przepisem a ciasto trzeba obserwować i nauczyć się je rozumieć bo np. czasy wyrastania bywają bardzo różne i często się zmieniają w zależności od temperatury w domu czy rodzaju użytej nieco innej mąki. Cierpliwości więc a zobaczysz, że będą efekty! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-48535108405635580612016-10-10T19:34:54.648+02:002016-10-10T19:34:54.648+02:00długo to trwało ale kupiłam naczynie żaroodporne i...długo to trwało ale kupiłam naczynie żaroodporne i właśnie chlebek siedzi w piecu. Co prawda nie mam za dobrych przeczuć ale może coś z tego wyjdzie. Coś ja i chleby nie lubimy się,bk110https://www.blogger.com/profile/17564421564417042434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-24844283008164046562016-08-07T11:18:56.841+02:002016-08-07T11:18:56.841+02:00Wyglada niesamowicie, pewnie smakuje rownie dobrze...Wyglada niesamowicie, pewnie smakuje rownie dobrze. Dzieki za przepis :)Marek Smialyhttp://sohodum.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-75320924385218470742016-06-14T09:15:18.185+02:002016-06-14T09:15:18.185+02:00Mimo pewnych perturbacji chleb wyszedł przepyszny....Mimo pewnych perturbacji chleb wyszedł przepyszny. Szybko się robi, pięknie wyrasta. Trochę zmodyfikowałam proces pieczenia. Piekłam na blasze, najpierw przez 10 min. w 250'C i tu popełniłam błąd, bo zbyt mocno się spiekł. Następny będzie również na blasze, ale już w 200'C. Mam nadzieję, że wyjdzie idealny. Dziękuję za przepis. Pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-43626094902101966992016-02-25T19:05:11.015+01:002016-02-25T19:05:11.015+01:00
Twój chleb jest tak poruszający zmysły, że nie by...<br />Twój chleb jest tak poruszający zmysły, że nie było wyjścia- trzeba było upiec;)).<br />U mnie więcej wody poszło, reszta bez zmian, chleb przepyszny i szybki- polecam baaardzo!!! Bożena. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-84965877875790061142016-02-15T11:38:41.910+01:002016-02-15T11:38:41.910+01:00zawsze kiedy potrzebny jest termoobieg piszę o tym...zawsze kiedy potrzebny jest termoobieg piszę o tym, tutaj wystarczy grzanie góra/dół, naczynie z chlebem na dolnej półce piekarnikaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60076885432148016552016-02-14T22:24:44.781+01:002016-02-14T22:24:44.781+01:00używam zwykłej wody, przegotowanej i ostudzonej do...używam zwykłej wody, przegotowanej i ostudzonej do temp. pokojowejSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-31980806385203736912016-02-14T22:19:24.450+01:002016-02-14T22:19:24.450+01:00Proszę również o informację czy piekarnik ma być z...Proszę również o informację czy piekarnik ma być z termoobiegiem i grzanie góra dół (ewentualnie jak?). Dziękuję Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-2511599532871521402016-02-14T22:06:35.204+01:002016-02-14T22:06:35.204+01:00Witam, proszę o informację jaka powinna być woda ?...Witam, proszę o informację jaka powinna być woda ? Pozdrawiam Pani Izo. NataliaAnonymousnoreply@blogger.com