tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post4158380832866101342..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Schab pieczony po sztygarskuSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-26430032052653517772017-10-04T18:37:34.979+02:002017-10-04T18:37:34.979+02:00Bardzo się cieszę, że wszystko się udało :) Pozdra...Bardzo się cieszę, że wszystko się udało :) Pozdrawiam! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-89190540329517180032017-10-03T12:38:29.805+02:002017-10-03T12:38:29.805+02:00Nie miałam czasu wcześniej napisać.
Dziękuje zaró...Nie miałam czasu wcześniej napisać. <br />Dziękuje zarówno za przepis jak i za poradę - piekłam w 2 naczyniach, żeby mięso nie miało za ciasno (jednego schaba z kiałbasą wg. Pani przepisu, drugiego ze śliwkami - oba idealnie sprawdziły sie jako domowa wędlina na rodzinnym przyjęciu). Piekłam co prawda ciut dłużej (z konieczności - mąż spóźniał się z powrotem z pracy), ale mięso upiekło się idealnie.<br />Swoją drogą pochodze ze śląska, ale wśród mojej rodziny potrawa ta nie jest znana - teraz już będzie.<br />Dziękuję i pozdrawiam<br />C.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-49610113633260167142017-09-26T10:40:49.093+02:002017-09-26T10:40:49.093+02:00Jeśli kawałki są dwa, każdy mniej więcej taki jak ...Jeśli kawałki są dwa, każdy mniej więcej taki jak w przepisie to nawet jeśli będą piekły się razem, obok siebie, leżąc na jednej blasze wystarczy czas taki sam jak przy pieczeniu jednego kawałka. Dobrze byłoby gdyby się nie stykały, żeby był miedzy nimi nieduży odstęp aby gorące powietrze mogło spokojnie dotrzeć do mięsa ze wszystkich stron Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69175441523797554162017-09-25T09:50:39.726+02:002017-09-25T09:50:39.726+02:00Dzień dobry
Chciałabym upiec jednocześnie 2 schab...Dzień dobry<br /><br />Chciałabym upiec jednocześnie 2 schaby o podanej przez Panią wielkości, nie wie Pani może jak długo powinnam je piec ? Mięsa w sumie będzie 2 razy tyle, ale mam przeczucie, że 2 razy dłuższy czas pieczenia to będzie za długo. <br />Pytam bo 1 schab upiekł się perfekcyjnie - był mięciutki i nie wysuszony, piekłam już schab wg. wielu przepisów, ale ten wyszedł idealny, i chciałabym to powtórzyć przy pieczeniu 2 jednocześnie.<br />Pozdrawiam<br />C.Anonymousnoreply@blogger.com