tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post4405012902106788367..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Złocista sałatka śledziowa. KONKURSSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger62125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-17115513498888901212017-07-24T22:35:15.437+02:002017-07-24T22:35:15.437+02:00przesmażony ma już inny smak i inną konsystencję, ...przesmażony ma już inny smak i inną konsystencję, a surowy zawsze mi się przypomina, sparzony też Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-45798422788617285932017-07-20T08:33:29.021+02:002017-07-20T08:33:29.021+02:00pora warto potraktować jak cebulę - albo posolić (...pora warto potraktować jak cebulę - albo posolić (i odcisnąć) albo sparzyć albo szybko pzresmażyć na odrobinie tłuszczu, dosłownie 30 sekund. traci ten swój posmak przypominaczy.Evuniahttps://www.blogger.com/profile/10308833563166555930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-18611064966312799702016-12-20T23:56:35.106+01:002016-12-20T23:56:35.106+01:00smakowicie :)smakowicie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-38114287205896644952016-12-19T23:54:57.462+01:002016-12-19T23:54:57.462+01:00Tę pyszną, słodziutką, chrupiącą kukurydzę Bonduel...Tę pyszną, słodziutką, chrupiącą kukurydzę Bonduelle używam przede wszystkim do sałatek. <br />Na nadchodzące Święta przygotuję pyszną i niesamowicie efektowną sałatkę z buraczków, śledzia, winnego jabłka i słodkiej kukurydzy Bonduelle. <br />Śledź w towarzystwie buraczków, jajek, winnego jabłka i słodkiej, chrupiącej kukurydzy, polany sosem majonezowo-jogurtowym to propozycja idealna na Święta. Pyszna i prosta, a zarazem efektowna przekąska.<br /><br />Składniki (dla 4 osób):<br />4 solone śledzie<br />350 g buraków<br />4 jajka<br />1 średnie zielone jabłko<br />1 puszka słodkiej, złocistej kukurydzy Bonduelle<br />sok z 1/2 cytryny<br />majonez i gęsty jogurt naturalny wymieszane w stosunku 1:1<br />sól, pieprz, świeży koperek<br /><br />Śledzie namoczyć w niegazowanej wodzie mineralnej, wyjąć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w poprzek na paseczki, a następnie skropić cytryną. Buraki wyczyścić, ugotować w wodzie z dodatkiem soli, lub upiec w piekarniku (polecam zdecydowanie pieczenie w piekarniku). Ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.<br />Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę takiej wielkości, jak buraki. Kukurydzę złocistą Bonduelle odsączyć z zalewy. Majonez i jogurt naturalny wymieszać w stosunku 1:1, przyprawić solą i pieprzem.<br />Jabłko dokładnie umyć i pokroić (wraz ze skórką) na kostkę takiej wielkości, jak buraki. Jabłko wymieszać z pokrojonym jajkiem, kukurydzą, kilkoma łyżkami sosu i posiekanym koperkiem. Mieszać delikatnie, aby zachować kostkę jajka.<br />W szklanym naczyniu (lub w małych szklanych naczyniach) układać warstwami składniki w następującej kolejności: buraki, śledź, jajko z jabłkiem i kukurydzą. Dekorować u góry kawałkiem śledzia i koperkiem. Jeżeli serwujemy sałatkę w jednej salaterce, możemy składniki ułożyć w podwójnych warstwach: buraki, śledź, jajka z jabłkiem i kukurydzą, buraki, śledź, jajka z jabłkiem i kukurydzą. Przed podaniem polać resztą sosu, lub podać go osobno w sosjerce.<br /><br />Bardzo polecamAneta76https://www.blogger.com/profile/07917053780606263594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-63054273211699683812016-12-19T19:47:51.034+01:002016-12-19T19:47:51.034+01:00bardzo fajny pomysł do wykorzystania :) bardzo fajny pomysł do wykorzystania :) Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-89629617590519018312016-12-19T19:46:39.799+01:002016-12-19T19:46:39.799+01:00prosta sałatka a jaka smakowita :)prosta sałatka a jaka smakowita :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-88333651806711962082016-12-19T19:45:12.972+01:002016-12-19T19:45:12.972+01:00bardzo apetyczna zupa - zdjęcie w galerii https://...bardzo apetyczna zupa - zdjęcie w galerii https://www.facebook.com/SmacznaPyza/photos/?tab=album&album_id=1368495759850014Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-56447350370183012322016-12-19T19:43:34.777+01:002016-12-19T19:43:34.777+01:00dziękuję za rymowankę - zdjęcie w galerii https://...dziękuję za rymowankę - zdjęcie w galerii https://www.facebook.com/SmacznaPyza/photos/?tab=album&album_id=1368495759850014Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-73066365269868662852016-12-19T17:46:35.162+01:002016-12-19T17:46:35.162+01:00Smaczna Pyza ten blog sprawia ,że każda potrawa wi...Smaczna Pyza ten blog sprawia ,że każda potrawa wigilijna zawsze udaje mi się .Nie wiem czy wiecie ale Pani Izabela nawet świąteczny wigilijny wieczór w mig nam rozwesela .Niesamowita Bonduelle marka skusi do skosztowania jej wspaniałych produktów nawet największego niedowiarka .Nie jest to może jakieś nowe odkrycie ale Bonduelle sprawia ,że lepsze staje się Nasze życie .Bonduelle to krajowy lider na rynku a ja uwielbiam spożywać sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą przy ciepłym kominku .Czterdzieści tysięcy ton przetworzonych warzyw produkuje co roku fabryka w Gniewkowie niechaj cały świat się o tym dowie .Dwieście farmerów zajmuje się uprawą warzyw a moja rodzina o wigilijnej sałatce z tuńczykiem i kukurydzą wciąż marzy .Każdego dnia marka Bonduelle mnie inspiruje dlatego ja też w okresie wigilijnym potrawy prosto z serca mojej rodzince przygotowuje .Mój domek jest bardzo rodzinny czasami trochę ciasny a do sałatki dodajemy dwie puszki tuńczyka w sobie własnym oraz trzy wiejskie jajka dla Naszej familii to wręcz smakowa bajka .By do kościółka na pasterkę była w mojej rodzince prosta dróżka to w sałatce musi być jedna od marki Bonduelle kukurydzy puszka .Dodajcie również do sałatki dwie łyżki jogurtu naturalnego bardzo dla Naszego organizmu pożywnego .Od rana poprawia mi humorek umieszczony w sałatce świeży szczypiorek .Przyda się również sól morska i pieprz mielony z ostrości wyzwolony .W czasie świąt życie płynie pięknie z górki a w sałatce muszą być trzy konserwowe ogórki .Niechaj w sałatce również majonez domowy króluje a jego niezwykły smak w dwóch łyżkach od razu się poczuje .Jajka do sałatki na twardo gotujemy a na pewno jej fanów w całej rodzinie zdobędziemy .Najlepiej przez 12 minutek by uspokoić swój głodowy smutek .Tuńczyka i kukurydzę z zalewy odsączamy według przepisu mojej mamy .Następnie dodajemy majonez ,kukurydzę ,jogurt ,tuńczyk i posiekany szczypiorek a ja tam domowe sałatki od tych sklepowych gotowców wolę .Wszystkie składniki delikatnie mieszamy i przyprawiamy a na końcu ze smakiem zjadamy A .WarcAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17225870942692441996noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-34897733725979748352016-12-19T10:05:03.752+01:002016-12-19T10:05:03.752+01:00Ja za to często robię zupę krem kukurydziany -jest...Ja za to często robię zupę krem kukurydziany -jest delikatna w smaku a jednocześnie pikantna, rozgrzewająca , z kluseczkami serowymi stanowi idealną zupę na tę porę roku. Poprawia nastrój, dodaje energii, słonecznie wygląda. Jest zdrowa. Nie warto zagłuszać jej dodatkowymi przyprawami.To mój pomysł na wykorzystanie puszki od Bounduelle<br /><br />Składniki<br />1 kg dyni<br />3 marchewki<br />1 puszka kukurydzy<br />2 szalotki<br />100 ml mleka kokosowego<br />1 ząbek czosnku<br />2 łyżki masła klarowanego ghee<br />1 łyżeczka startego świeżego imbiru<br />Szczypta mielonego imbiru do smaku<br />Gałka muszkatołowa do smaku<br />Pieprz Cayenne do smaku<br />Sól do smaku<br /><br />Serowe kluseczki:<br /><br />2 jajka<br />5 łyżek startego twardego sera koziego pecorino romano<br />2 ząbki czosnku<br />½ pęczka natki pietruszki<br />4 łyżki mąki pszennej<br />Sól do smaku<br />Sposób przygotowania<br />1.<br />Dynię i marchewkę obieram ze skórki, myję, dynię kroję w kostkę a marchewkę w talarki, kukurydzę osączam z zalewy. Szalotkę kroję na ćwiartki, czosnek obrany zostawiam w całości. W garnku rozgrzewam klarowane masło, dodaję wszystkie warzywa, starty świeży imbir, zalewam wodą, tyle aby wystawała ponad cm nad warzywami, solę do smaku gotuję, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wlewam mleczko kokosowe, dodaję przyprawy do smaku, mieszam, próbuję, gdy zupa jest dobrze doprawiona, miksuję blenderem na gładki krem.<br />2.<br />Robię kluseczki: Jajka wbijam do miski, dodaję szczyptę soli do smaku, , wsypuję posiekaną drobniutko natkę pietruszki, roztrzepuję widelcem, dodaję pozostałe składniki- czosnek przeciskam przez praskę, ponownie mieszam widelcem aż uzyskam gęste jednolite ciasto. W rondelku zagotowuję osoloną wodę, małą łyżeczką zmoczoną w wodzie-dzięki temu ciasto nie będzie się kleić, nabieram małe porcje ciasta i wrzucam na wrzątek, gotuję około 2-3 minuty od wypłynięcia, wybieram łyżką cedzakową. Gorącą zupę krem rozlewam na talerze, układam kluseczki, podaję. Życzę Pyzo smacznego!Agata.Shttps://www.blogger.com/profile/01662615376879260159noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-88969258962119248592016-12-19T09:53:14.595+01:002016-12-19T09:53:14.595+01:00szybko i smacznie, dziękuję szybko i smacznie, dziękuję Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-13248349189719371202016-12-19T09:51:17.947+01:002016-12-19T09:51:17.947+01:00ciekawe - zdjęcie w galerii https://www.facebook....ciekawe - zdjęcie w galerii https://www.facebook.com/SmacznaPyza/photos/?tab=album&album_id=1368495759850014Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35720704966145085432016-12-19T09:48:25.048+01:002016-12-19T09:48:25.048+01:00fajna ta sałatka - zdjęcie w galerii https://www.f...fajna ta sałatka - zdjęcie w galerii https://www.facebook.com/SmacznaPyza/photos/?tab=album&album_id=1368495759850014Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-31035742172064597322016-12-19T09:47:01.951+01:002016-12-19T09:47:01.951+01:00smakowity obiad :) zdjęcie w galerii https://www.f...smakowity obiad :) zdjęcie w galerii https://www.facebook.com/SmacznaPyza/photos/?tab=album&album_id=1368495759850014Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22186349264100941212016-12-19T09:37:19.724+01:002016-12-19T09:37:19.724+01:00I jeszcze jeden przepis z cyklu "sprzątanie l...I jeszcze jeden przepis z cyklu "sprzątanie lodówki", bo do potrawy tej można dać wiele produktów i dowolnie je komponować. To co musi być, to wydrążona bagietka :) Teraz robimy farsz, którym nafaszerujemy bagietkę: ja daję obowiązkowo kukurydzę Bounduelle, startą mozarellę, drobno posiekaną wędlinę, cebulkę, paprykę, jajko, szczypiorek, łyżkę musztardy i przyprawy do smaku. Takim farszem napychamy wydrążoną bagietkę, owijamy ją w folię aluminiową i zapiekamy w piekarniku 200 st. przez mniej więcej 20 minut. Po wyjęciu kroimy w plastry i podajemy z ulubioną sałatką. Polecam!<br /><br />Joanna WinogrodzkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-67187726580655521152016-12-19T09:32:21.594+01:002016-12-19T09:32:21.594+01:00Moją ulubioną sałatką jest też taka:
por
puszka g...Moją ulubioną sałatką jest też taka:<br /><br />por<br />puszka groszku Bounduelle <br />puszka kukurydzy Bounduelle <br />słoiczek selera konserowego<br />2 kiszone ogórki<br />4 jajka<br />20 dag szynki konserwowej<br />majonez <br />sól, pieprz<br /><br />Por kroimy w paseczki (jeżeli lubimy łagodniejsze smaki to sparzamy), warzywa słoiczkowe i puszkowe osączamy z zalewy, jajka, ogórki i wędlinę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i pyszna sałatka gotowa :)<br /><br />Pozdrawiam :)<br />Joanna WinogrodzkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-13375288799448890092016-12-19T09:24:32.256+01:002016-12-19T09:24:32.256+01:00Uwielbiam kukurydzę, a że często najprostsze przep...Uwielbiam kukurydzę, a że często najprostsze przepisy są najlepsze proponuję bardzo prostą i szybką sałatkę:<br /><br />20 dag drobnego ugotowanego makaronu<br />ogórek długi<br />kilka plasterków ulubionej wędliny<br />puszka kukurydzy Bounduelle <br />dużo koperku<br />jogurt naturalny<br />sól, pieprz<br /><br />Ogórek i wędlinę pokroić w kosteczkę, koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i zajadać ze smakiem :)<br /><br />Joanna WinogrodzkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-13034920107701644042016-12-18T23:26:56.530+01:002016-12-18T23:26:56.530+01:00Fantastyczna sałatka, o wyśmienitym smaku i ciekaw...Fantastyczna sałatka, o wyśmienitym smaku i ciekawym wyglądzie. Mamy tu słodką kukurydzę, która doskonale łączy się ze słoną fetą, orzeźwiającymi pomidorkami koktajlowymi i lekko pikantnymi (za sprawą czosnku), dyniowymi bombkami, a do tego mix sałat skąpany w czosnkowym winegrecie. Serdecznie polecam! <br /><br />SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:<br />- 3 garści mixu sałat<br />-1 puszka kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml<br />-200 g sera feta<br />-300 g pomidorków koktajlowych<br /><br />SKŁADNIKI NA DYNIOWE BOMBKI:<br />-50 g liści szpinaku,<br />-50 g listków bazylii,<br />-110 g pestek dyni<br />-2 ząbki czosnku,<br />-sól, pieprz oraz<br />-40 g oliwy lub oleju roślinnego.<br /><br />SKŁADNIKI NA DRESSING:<br />-1 duży ząbek czosnku<br />-5 łyżek oliwy z oliwek<br />-1 łyżka oleju z pestek dyni<br />-2 łyżki octu jabłkowego<br />-1 łyżka syropu klonowego<br /><br />PRZYGOTOWANIE<br />1. Przygotowujemy dyniowe bombki. Na suchej patelni prażymy pestki dyni, z czego 50 g mielimy drobno w blenderze i wykładamy na talerzyk. Następnie umieszczamy w blenderze bazylię, szpinak, czosnek, 60 g pozostałych pestek dyni, wlewamy olej oraz doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy do uzyskania pożądanej konsystencji. Masa powinna być bardzo gęsta, ale jednocześnie wilgotna. Następnie formujemy z niej kule, które obtaczamy w zmielonych pestkach dyni.<br />2. Czosnek przeciskamy przez praskę i wraz z pozostałymi składnikami dressingu umieszczamy w shakerze lub słoiczku. Po przykryciu potrząsamy energicznie aż powstanie kremowy sos.<br />3. Kukurydzę odcedzamy, ser feta kroimy w kostkę, a pomidorki przekrawamy na połówki.<br />4. Na półmisku układamy mich sałat polewamy go przygotowanym dressingiem, a następnie naprzemiennie dyniowe bombki, pomidorki, ser feta. Całość posypujemy kukurydzą Bonduelle.<br />Justyna K.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-44523531840463052732016-12-18T22:04:36.334+01:002016-12-18T22:04:36.334+01:00Szybka i słodka sałatka z kurczakiem i kukurydzą
S...Szybka i słodka sałatka z kurczakiem i kukurydzą<br />Składniki:<br />– pierś z kurczaka/pół piersi z indyka<br />– puszka ananasa/pół świeżego ananasa<br />– 2 pomarańcze<br />– pół puszki kukurydzy (ok. 150g)<br />– 100g woreczek ryżu (1 woreczek: pełnoziarnistego, jaśminowego, Basmati)<br />– 100g jogurtu naturalnego<br />– pół pęczka natki pietruszki<br />– sok z 1/4 cytryny- 1 łyżeczkę miodu<br />– 3/4 łyżeczki curry<br />– 1/2 łyżeczki kurkumy<br />– 1/3 łyżeczki: majeranku, oregano, lubczyku, bazylii, tymianku<br />– sól, pieprz<br />*opcjonalnie: 1 łyżka majonezu (z nerkowców, sojowego, z serka wiejskiego)<br /><br />Kurczaka/indyka kroimy w drobną kostkę. Wszystkie przyprawy mieszamy w miseczce z miodem i tą mieszanką dokładnie obtaczamy mięso, odkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy. Pomarańcze obieramy ze skórki i wraz z ananasem kroimy w kosteczkę. Mięso wyciągamy z lodówki, smażymy na patelni dość krótko i na sporym ogniu, studzimy. Mięso, ryż, owoce i kukurydzę mieszamy ze sobą. Jogurt mieszamy wraz z posiekaną pietruszką oraz sokiem z cytryny i dodajemy do sałatki. Schładzamy w lodówce.<br />Smacznego!<br />Martyna JackoBe Fit Be Stronghttps://www.blogger.com/profile/15162352089956175898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7026019153380618942016-12-18T21:44:26.635+01:002016-12-18T21:44:26.635+01:00Szybka zapiekanka ryżowa gyros :)
Składniki:
– 400...Szybka zapiekanka ryżowa gyros :)<br />Składniki:<br />– 400g piersi z kurczaka/piersi z indyka<br />– 300g ryżu Basmati (3 woreczki)<br />– 1 puszka fasoli białej (240g po odsączeniu)<br />– 1/2 puszki kukurydzy (140g po odsączeniu)<br />– 6 ogórków konserwowych<br />– 50-100g sera mozzarella<br />– 1 czerwona papryka<br />– 1 czerwona cebula<br />– 2 łyżki jogurtu naturalnego<br />– 1 łyżka majonezu<br />– 1-2 ząbki czosnku<br />– curry, zioła prowansalskie, przyprawa gyros (ilość zależy od Waszych upodobań)<br /><br />Mięso oczyszczamy z błonek, kroimy w małe kawałeczki i obtaczamy w przyprawie gyros, odstawiamy do lodówki na 20 minut. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso smażymy krótko, na dość dużym ogniu. Ugotowany ryż mieszamy z przyprawą curry. Ogórki, paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę ryżu, następnie usmażone mięso i wszystkie warzywa. Jogurt łączymy z majonezem, ziołami prowansalskimi i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowany sos wykładamy na warzywa, następnie przykrywamy resztą ryżu i posypujemy serem. Zapiekamy 20-25 minut w 170 stopniach. Podajemy na ciepło.<br />Smacznego!<br />Martyna JackoBe Fit Be Stronghttps://www.blogger.com/profile/15162352089956175898noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-3419446270562278982016-12-18T21:07:23.907+01:002016-12-18T21:07:23.907+01:00dużo koperku i cała reszta bardzo mi się podoba dużo koperku i cała reszta bardzo mi się podoba Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-65097018508161276862016-12-18T21:06:21.007+01:002016-12-18T21:06:21.007+01:00taką sałatkę dobrze znam chociaż bez rzodkiewektaką sałatkę dobrze znam chociaż bez rzodkiewekSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-36923255685071738732016-12-18T21:05:22.112+01:002016-12-18T21:05:22.112+01:00robię podobną tylko pieczarki najpierw gotujęrobię podobną tylko pieczarki najpierw gotujęSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-50011996960712576442016-12-18T21:03:55.276+01:002016-12-18T21:03:55.276+01:00ciekawe połączenie :)ciekawe połączenie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-44838855327297113312016-12-18T19:18:45.624+01:002016-12-18T19:18:45.624+01:00Ja kukurydzę uwielbiam i dodaję ją gdzie tylko sie...Ja kukurydzę uwielbiam i dodaję ją gdzie tylko sie da a także jem wprost z puszki. Ale podam Ci przepis na sałatkę, którą dzisiaj przy niedzieli niestety dla mnie pracującej zrobilam sobie do pracy na obiadek: pierś kurczaka ugotowana, po ugotowaniu pokroić na kawałki , ryż ugotowany na sypko, kukurydza i ananas z puszki w kawałkach a do tego dużo zielonego koperku, doprawić solą i pieprzem i wymieszać z majonezem. Pyszna, polecam. Zdjęcia nie dodam bo sałatkę już zjadłam a dopiero teraz przeczytałam o konkursie.Pozdrawiam<br />AgataAnonymousnoreply@blogger.com