tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post5693684646123494985..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Nalewka na kwiatach czarnego bzuSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-25222912029433683392018-06-10T21:50:15.958+02:002018-06-10T21:50:15.958+02:00rzeczywiście słodsza niż moja, ale to kwestia gust...rzeczywiście słodsza niż moja, ale to kwestia gustu :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-28958846974360053592018-06-09T18:24:36.815+02:002018-06-09T18:24:36.815+02:00Mój przepis zakłada 25 dużych baldachów, pół cytry...Mój przepis zakłada 25 dużych baldachów, pół cytryny i jedną lemonkę (w plasterkach) na litr wody i kilogram cukru, po odstaniu tygodnia czysty odcedzony syrop wymieszany z litrem spirytusu odstawiam na kolejne 3-6 miesięcy minimum, dwa lata najlepiej. Wychodzi dość mocna i baardzo słodka, ale zimą na rozgrzewkę jak znalazł. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79762681035137962912017-04-10T22:09:00.706+02:002017-04-10T22:09:00.706+02:00wspaniała rzecz, jeśli tylko znajdę kwiaty bzu cza...wspaniała rzecz, jeśli tylko znajdę kwiaty bzu czarnego napewno zrobię<br />dziękujęAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-67660543650256693022016-06-14T01:37:11.686+02:002016-06-14T01:37:11.686+02:00Ja też nastawiłam nalewkę z kwiatków bzu. Robię ją...Ja też nastawiłam nalewkę z kwiatków bzu. Robię ją od kilku lat, wszystkim bardzo smakuje, więc bez niej czas kwitnienia bzu się nie liczy!<br />Mam podobny przepis. Pozdrawiam!hajduczekhttps://www.blogger.com/profile/13663202112408886539noreply@blogger.com