tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post5847160428183271744..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Długo pieczona, bardzo miękka pieczeń z karkówkiSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger107125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-50885218867897417552018-02-11T16:34:34.533+01:002018-02-11T16:34:34.533+01:00nie, nie ma takiej potrzeby, grzanie góra/dół wyst...nie, nie ma takiej potrzeby, grzanie góra/dół wystarczy Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-18386203702255960592018-02-11T09:06:44.670+01:002018-02-11T09:06:44.670+01:00A czy pieczemy z termoobiegiem?A czy pieczemy z termoobiegiem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-45910967420479175602017-12-18T20:54:01.055+01:002017-12-18T20:54:01.055+01:00Cyga, cudownie czytać takie podziękowania. Cudowni...Cyga, cudownie czytać takie podziękowania. Cudownie dowiadywać się, że ktoś korzysta z przepisów i na dodatek jest taki zadowolony. Dziękuję Ci bardzo :) Pozdrawiam Was serdecznie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-62336752174907113912017-12-18T14:32:11.400+01:002017-12-18T14:32:11.400+01:00Droga Izo, miałam taki swój przepis na karkówkę i ...Droga Izo, miałam taki swój przepis na karkówkę i smakowała wszystkim, ale jak to jak muszę ciągle coś nowego wypróbowywać i podkusiło mnie zrobić Twoją karkówkę jakieś trzy lata temu. Niestety moja karkówka została zdetronizowana Nie pozwalają mi też wypróbować nowych przepisów, na każde święta musi być Twoja. Mąż dziś wręczył mi piękny kawałek chudziutkiej karkówki i poprosił "Nie eksperymentuj zrób tą długo pieczoną. Dziękujemy wszyscy razem za super przepis.cygahttps://www.blogger.com/profile/05266399595872101335noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-18747509972095627812017-12-17T18:13:03.231+01:002017-12-17T18:13:03.231+01:00Niczego nie wylewamy ani nie wyrzucamy, pieczemy w...Niczego nie wylewamy ani nie wyrzucamy, pieczemy wszystko razemSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-36810904241562441442017-12-17T06:53:54.603+01:002017-12-17T06:53:54.603+01:00Dzień dobry.
Mam pytanie - być może naiwne ale prz...Dzień dobry.<br />Mam pytanie - być może naiwne ale przepis brzmi rewelacyjnie i nie chcę czegoś popsuć a będę miał gości (obcokrajowców), którzy marzą o klasycznej polskiej pieczeni z karczku. Czy po wyjęciu mięsa z marynaty pieczemy je z marynatą czy wylewamy?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-4586507786015403822017-07-10T20:37:41.759+02:002017-07-10T20:37:41.759+02:00cieszę się, że smakowało i że nie zawiodłam w ważn...cieszę się, że smakowało i że nie zawiodłam w ważnym momencie jakim się proszony obiad :D<br />Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42228498063984198522017-07-10T11:39:39.777+02:002017-07-10T11:39:39.777+02:00upiekłam karkóweczkę na obiad proszony i wyszło ge...upiekłam karkóweczkę na obiad proszony i wyszło genialnie pyszne!! bardzo polecam:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42927165301585508742017-02-14T22:58:21.417+01:002017-02-14T22:58:21.417+01:00właśnie niedawno skorzystałam z przepisu na tą mar...właśnie niedawno skorzystałam z przepisu na tą marynatę (jest nieziemska, Pyzo ukłony) i przygotowałam karkówkę w plastrach w wolnowarze. Oczywiście zgadzam się z Pyzą, to pieczeń nie będzie ale plastry nic a nic się nie rozpadły a rozpływały się w ustach.Kocham Lubię Gotujęhttps://www.blogger.com/profile/06118917553577521025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-84619361876142540312017-02-06T18:46:09.346+01:002017-02-06T18:46:09.346+01:00Spodobał mi się zestaw przypraw z octem balsamiczn...Spodobał mi się zestaw przypraw z octem balsamicznym do karkówki - wykorzystałam te przyprawy a mięso zrobiłam troszkę inaczej, w wolnowarze, w plastrach. Rewelacja! Świetna kompozycja :)Kocham Lubię Gotujęhttps://www.blogger.com/profile/06118917553577521025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-50363540294469774822016-12-22T20:06:27.558+01:002016-12-22T20:06:27.558+01:00nic mu nie będzie, byle leżało w chłodzie :)nic mu nie będzie, byle leżało w chłodzie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-8968260915527962022016-12-22T14:46:47.852+01:002016-12-22T14:46:47.852+01:00Witam Droga Pyzo. Nic się nie stanie jak mięsko po...Witam Droga Pyzo. Nic się nie stanie jak mięsko poleży dłużej niż 12 godzin? Nijak mi te godziny nie pasują. Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-10272398321105245672016-09-21T21:09:51.635+02:002016-09-21T21:09:51.635+02:00Karkóweczka pierwsza klasa.Najlepsza jaką jadłem:)...Karkóweczka pierwsza klasa.Najlepsza jaką jadłem:)PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-32893480971624997492016-07-17T01:30:55.555+02:002016-07-17T01:30:55.555+02:00W piekarniku... jestem ciekawa czy mi wyjdzie. Tr...W piekarniku... jestem ciekawa czy mi wyjdzie. Troche nie zrozumiałam, że najpierw trzeba piec bez przykrywania przez 15min w 200C a potem dolać wodę i przykryć i piec w 150C ale dobrze że są tu komentarze do poczytania :) <br />Dziękuję.<br />Dam znać za trzy godziny :)Meggihttps://www.blogger.com/profile/03887778434848225415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-50212978835277890542016-06-21T22:18:44.173+02:002016-06-21T22:18:44.173+02:00przestańcie używać wyrazu ''mięsko',co...przestańcie używać wyrazu ''mięsko',coś okropnegoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-74568593693113874312016-03-05T11:15:18.402+01:002016-03-05T11:15:18.402+01:001kg na 1h. To czas pieczenia mięsa.1kg na 1h. To czas pieczenia mięsa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46956126431820247862016-02-26T15:39:10.627+01:002016-02-26T15:39:10.627+01:00Upiekłam tą karkóweczkę i rzeczywiście jest niesam...Upiekłam tą karkóweczkę i rzeczywiście jest niesamowita w smaku. Bardzo mi smakowała, polecam na obiady i przyjęcia.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05652298984982478905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60045204735187975022016-02-18T22:34:05.505+01:002016-02-18T22:34:05.505+01:00polecam po marynowaniu podpiec karkowke na patelni...polecam po marynowaniu podpiec karkowke na patelni ze wszystkich stron na rumiano... przepis fantastyczny!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10050123074420060249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-75283972734171779092016-01-09T21:05:35.965+01:002016-01-09T21:05:35.965+01:00Ja zawsze piekłam przy 180 stopniach Celsjusza i p...Ja zawsze piekłam przy 180 stopniach Celsjusza i przyznam, że nie wychodzi taka fajna jak najpierw 15 min 200 stopni, a później 150. Lidahttps://itron.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21414546470102773862015-12-30T02:27:54.418+01:002015-12-30T02:27:54.418+01:00Od kilku lat robię karkówkę podobnie, jednak z prz...Od kilku lat robię karkówkę podobnie, jednak z przypraw daję wyłącznie sól, odrobinę miodu i świeży czosnek, a piekę w temp. 90 stopni mniej więcej 12 godz. (zazwyczaj wstawiam mięso do pieca koło północy, aby było gotowe na obiad dnia następnego). Pozdrawiam, H. Wolańska.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-67994848937028661112015-12-18T20:43:38.314+01:002015-12-18T20:43:38.314+01:00Pierwszy raz korzystałam z tego przepisu w zeszłym...Pierwszy raz korzystałam z tego przepisu w zeszłym roku, karkówka wyszła wyśmienicie. Zabieram się do marynowania, a jutro do pieczenia, już nie mogę się doczekać.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-19720879180748915712015-12-17T11:39:07.352+01:002015-12-17T11:39:07.352+01:00Przepiękny! Wygląda tak smakowicie, że narobiłaś m...Przepiękny! Wygląda tak smakowicie, że narobiłaś mi smaka!Annahttp://www.agrosalon.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-74991172223175846152015-12-14T18:44:14.956+01:002015-12-14T18:44:14.956+01:00ta karkówka rzeczywiście nie bardzo nadaje się do ...ta karkówka rzeczywiście nie bardzo nadaje się do pokrojenia w cieńsze plasterki i podania jako wędlina bo jest tak miękka, że się rozpada. Można po prostu piec ją krócej czyli cały kawałek 2 kg 2 godziny Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-77702670588631827932015-12-14T17:42:33.646+01:002015-12-14T17:42:33.646+01:00Bardzo spodobał mi się przepis ze względu na ocet ...Bardzo spodobał mi się przepis ze względu na ocet balsamiczny w marynacie. Tak jeszcze nie próbowała, a lubię dość wyraźne smaki. W tym roku planuję na święta upiec ok. 2 kg karkóweczkę. Przeważnie piekę ją w wyższej temperaturze z czasem odpowiednim do wagi. W tym roku chciałam trochę poeksperymentowć z wolnym pieczeniem. Tylko problem w tym że karkówka nie ma być daniem obiadowym, a dodatkiem mięsnym do sałatek czy do kanapek. I tu się boję, że taka karkówka będzie jednak zbyt krucha nawet po ostygnięciu i pokrojenie jej może być bardzo kłopotliwe.Nie chciałabym żeby zamiast w miarę ładnych plasterków wychodziły wiórki... Czy próbowała Pani czegoś takiego? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie, AsiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7239839729912344232015-12-13T09:03:29.081+01:002015-12-13T09:03:29.081+01:00i możesz przykryć naczynie folią aluminiową. Posta...i możesz przykryć naczynie folią aluminiową. Postaraj się zrobić to dość szczelnie żeby para nie uciekała Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.com