tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post8253598198985001495..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Najlepsze pączki domoweSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger203125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-40882550967107031942020-02-20T20:32:58.568+01:002020-02-20T20:32:58.568+01:00Robiliśmy dziś z dziećmi..
Gorące znikały na ocza...Robiliśmy dziś z dziećmi.. <br />Gorące znikały na oczach 😉 <br />Pyszne😉Monikahttps://www.blogger.com/profile/15205762568781410222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-23742417777750924242020-01-28T13:36:34.472+01:002020-01-28T13:36:34.472+01:00Witam serdecznie Pani Izo,
drugi sezon będę piekła...Witam serdecznie Pani Izo,<br />drugi sezon będę piekła te pączusie....,są przepyszne.Polecam wszystkim ten przepis.Moje sąsiadki i znajome znając mój zapał kulinarny z pełnym zaufaniem kopiują (ten) podany przeze mnie przepis.Miłego i smacznego dnia<br />P,S. Udka gęsie w rozmarynie też pychotka....PozdrawiamDorotahttps://www.blogger.com/profile/16203102765137587778noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-23254161067084172162019-03-02T18:12:12.997+01:002019-03-02T18:12:12.997+01:00Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona. Pozdrawia...Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona. Pozdrawiam! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-85224411645865265942019-03-02T15:00:17.676+01:002019-03-02T15:00:17.676+01:00Pierwszy raz w życiu robiłam paczki. Bałam się bo ...Pierwszy raz w życiu robiłam paczki. Bałam się bo ciasto drożdżowe raczej mi nie wychodzi... Wyszły, szybko się robi, wszystko ładnie opisane bez problemu do odczytania dla takiego laika jak Ja. Przepis zapisałam zeby gdzieś nie zaginął. Wszystkim polecam. Dziękuję za przepis 😊Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07884229273224096335noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21005724803195179672019-03-01T18:29:58.363+01:002019-03-01T18:29:58.363+01:00Jest dość luźne, ale nie lejące i bez problemu da...Jest dość luźne, ale nie lejące i bez problemu da się z niego formować w dłoniach pączkiSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-1844270056010715562019-03-01T18:29:03.954+01:002019-03-01T18:29:03.954+01:00Przyjmuje się przelicznik, że 7g suchych drożdży t...Przyjmuje się przelicznik, że 7g suchych drożdży to 25g świeżych, dałabym 2 opakowania czyli 14 gSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-64558584214324015822019-02-28T18:22:36.204+01:002019-02-28T18:22:36.204+01:00Niestety nie mam swiezych drozdzy. Ile drozdzy ins...Niestety nie mam swiezych drozdzy. Ile drozdzy instant potrzebuje do tego przepisu? SMhttps://www.blogger.com/profile/11608280388606070178noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-80366479782804286802019-02-28T16:07:21.720+01:002019-02-28T16:07:21.720+01:00Witam Pani Izo proszę mi powiedzieć czy ciasto na ...Witam Pani Izo proszę mi powiedzieć czy ciasto na te pączki jest dość luźne bo takie mi wyszło <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-58995394751381001022019-02-28T10:49:51.762+01:002019-02-28T10:49:51.762+01:00Bardzo się cieszę Bardzo się cieszę Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7045871026436933792019-02-28T10:49:28.391+01:002019-02-28T10:49:28.391+01:00Też czasami muszę dosypać trochę więcej mąki, z wy...Też czasami muszę dosypać trochę więcej mąki, z wypiekami tak bywaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-2921956797336996452019-02-28T01:13:13.508+01:002019-02-28T01:13:13.508+01:00Moje było klejące ale dodałam troszkę więcej mąki ...Moje było klejące ale dodałam troszkę więcej mąki i wyszly piękne wyrośnięte paczusiebasiulaphttps://www.blogger.com/profile/08320336331875785932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-420569761574663362019-02-28T01:11:08.310+01:002019-02-28T01:11:08.310+01:00Najlepsze pączki pod słońcem. Kiedyś próbowałam in...Najlepsze pączki pod słońcem. Kiedyś próbowałam innych przepisów i zawsze klapa a dzisiaj??? Rewelacja: wyrośnięte pachnące z obwódką i do tego przepyszne!basiulaphttps://www.blogger.com/profile/08320336331875785932noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-66616150569790525032019-02-27T22:00:19.062+01:002019-02-27T22:00:19.062+01:00W ogóle nie wyszło czyli co było nie tak? Nie wyro...W ogóle nie wyszło czyli co było nie tak? Nie wyrosło? Wina nieświeżych drożdży albo żeby ciepłego mleka. Było zbyt luźne? Za krótko wyrabiane i może faktycznie wymagało posypania nieco więcej mąki -każda mąką jest inna i czasami trzeba na bieżąco reagować. Ale że wylądowało w koszu to już ma pewno nie do a przepisu tylko osoby, która je robiła. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-37279632781872112722019-02-27T21:56:55.613+01:002019-02-27T21:56:55.613+01:00Dziękuję za miłe słowa 😊Dziękuję za miłe słowa 😊Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-20557053420018771322019-02-27T21:19:06.702+01:002019-02-27T21:19:06.702+01:00Witam.Z identycznego przepisu korzystam od lat... ...Witam.Z identycznego przepisu korzystam od lat... Ta szkoła, to lwowska stara szkoła gotowania... Muszę przyznać, że jako jedna z niewielu blogerek kulinarnych Naprawdę zna się Pani na rzeczy...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-72802712087363450872019-02-27T21:11:28.823+01:002019-02-27T21:11:28.823+01:00Oj oj. A ja dziś robiłam wszystko jak z przepisu i...Oj oj. A ja dziś robiłam wszystko jak z przepisu i wogole ciasto nie wyszlo. Nawet pod koniec spróbowałam dodać troszkę mąki i dalej btlo zle. Ciasto w koszu ��Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13483728591977267416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-51911610111284034582019-02-26T19:06:37.587+01:002019-02-26T19:06:37.587+01:00Cóż mam powiedzieć Przepis jest wypróbowany wielo...Cóż mam powiedzieć Przepis jest wypróbowany wielokrotnie 😊Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-56386942950998006542019-02-23T19:13:11.396+01:002019-02-23T19:13:11.396+01:00Pani Izo dzisiaj zrobiłam Pani pączki REWELACJA ...Pani Izo dzisiaj zrobiłam Pani pączki REWELACJA !!! mikahttps://www.blogger.com/profile/05344259031560066037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79938916566835589172018-07-10T20:19:48.140+02:002018-07-10T20:19:48.140+02:00Z tego co wiem to ta margaryną nie ma zapachu więc...Z tego co wiem to ta margaryną nie ma zapachu więc do smażenia pączków powinna się nadać. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-23742868522714885892018-07-06T18:19:59.591+02:002018-07-06T18:19:59.591+02:00Pani Pyzo, co pani sądzi o plancie jako tłuszczu d...Pani Pyzo, co pani sądzi o plancie jako tłuszczu do smażenia (płytkiego i głębokiego!)? Używam od lat do smażenia schabowych oraz frytek, z tego względu, że jest niemal całkowicie bezwonna i tym samym planta podkreśla własny smak pieczonych kotletów. Natomiast pojęcia nie mam jak sprawdzi się do pączków, czy mam zasuwać do sklepu po smalec, czy mogę użyć planty, którą mam we frytkownicy. A właśnie frytkownicę zamierzam użyć zamiast garnka do smażenia. Frytkownica ma same zalety: dokładnie stabilizuje temperaturę (jak dobry, elektryczny piec kuchenny), nie trzeba za każdym razem myć bo często używam jej do robienia frytek i ostatnia zaleta, tym razem jakby spoza katalogu - kosz w którym normalnie smaży się frytki można użyć jako ociekacz z nadmiaru tłuszczu, który sobie skapie wprost na kolejną partię pączków. Jedyny problem to "wymacać właściwą temperaturę", ale coś czuję, że temperatura "od frytek" będzie OK.<br />W tym roku jakoś przegapiłem pączki i postanowiłem zrobić je w charakterze "czegoś lekkiego na język" według pani przepisu, który wydaje mi się prosty i łatwy. Popatrzyłem na fotki i ślinianki natychmiast przypomniały o swoim istnieniu! Tym bardziej, że przy aktualnej temperaturze ryzyko przeziębienia drożdży właściwie nie istnieje.<br />Gdzieś z tyłu szafki mam wspaniałe konfitury wiśniowe domowej produkcji i myślę, że będą się doskonale nadawały bo konsystencją bardziej przypominają galaretkę niż półpłynne, a właściwie całkiem płynne, konfitury ze sklepu... Są tam również kandyzowane skórki, również domowe, więc właściwie nic nie stoi na przeszkodzie.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16429809443065577714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-62144179484250968442018-02-09T12:43:48.612+01:002018-02-09T12:43:48.612+01:00Wydawało mi się, że wystarczająco wyrosły... Powin...Wydawało mi się, że wystarczająco wyrosły... Powinny podwoić swoją wielkość po ulepieniu kulek? Bo temperatura tłuszczu była raczej w porządku, pięknie się przyzłociły. No nic, i tak były pyszne, nawet mąż stwierdził, że chyba będę częściej robiła, a on to bardzo wybredny kest :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46795262395735147552018-02-08T23:04:40.201+01:002018-02-08T23:04:40.201+01:00Ważne żeby pączki po uformowaniu ładnie wyrosły i...Ważne żeby pączki po uformowaniu ładnie wyrosły i napuszyły się, dzięki temu będą ładnie pływać na powierzchni tłuszczu. Ważna jest też temperatura tłuszczu, 175-180 st. C, nie więcej, żeby jeszcze rosły w smażeniu a nie spiekły się od razu Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-71452665957944393492018-02-08T15:40:51.539+01:002018-02-08T15:40:51.539+01:00Zrobiłam dzisiaj pączki i smakowo są cudowne! Mam ...Zrobiłam dzisiaj pączki i smakowo są cudowne! Mam tylko pytanie, dlaczego nigdy nie wychodzi mi ta biała obręcz? Co robię źle?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-74454641357586584992018-02-08T14:27:51.281+01:002018-02-08T14:27:51.281+01:00Paczki zrobione. Polecam w stu procentach ten prze...Paczki zrobione. Polecam w stu procentach ten przepis. Pączki sa mieciutki i bardzo lekkie. Sa po prostu pyszniutkie. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-37554872097124931892018-02-08T13:02:09.692+01:002018-02-08T13:02:09.692+01:00Robilam dzisiaj. Tak posmakowaly wszystkim ze robi...Robilam dzisiaj. Tak posmakowaly wszystkim ze robie drugi raz. Super przepis :)Anonymousnoreply@blogger.com