tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post8324691976814261628..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Wszystkie drogi prowadzą do Warszawy Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-54378837138975547912012-10-12T21:50:45.803+02:002012-10-12T21:50:45.803+02:00Oj może, może...Oj może, może...Joannahttps://www.blogger.com/profile/15217264410506874201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-85357617777342749332012-10-12T21:27:32.534+02:002012-10-12T21:27:32.534+02:00Niby jestem z Białegostoku, ale kilka ładnych lat ...Niby jestem z Białegostoku, ale kilka ładnych lat mieszkałam w stolicy. I w końcu tak wyszło, że mąż namówił mnie na przeprowadzkę z Warszawy do Augustowa. Do tej pory nie wiem jak mu to się udało, ale ostateczną decyzję podjęłam będąc w ciąży, więc zwalam to na burzę hormonów ;-) I mam ogromną nadzieję, że jeszcze wrócę do Warszawy na stałe, bo tam mieszkało mi się najlepiej...Koperhttps://www.blogger.com/profile/15865094783190158571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-58687637062989295892012-10-12T13:19:17.597+02:002012-10-12T13:19:17.597+02:00To aż ciężko mi uwierzyć, że takich podstaw może n...To aż ciężko mi uwierzyć, że takich podstaw może nie wiedzieć osoba, która gotuje w domu dla rodziny (abstrahując od tego czy prowadzi bloga czy nie);)kaczodajniahttp://www.kaczodajnia.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21414885902882595362012-10-12T12:57:59.099+02:002012-10-12T12:57:59.099+02:00Asiu, ja na każde warsztaty jadę się czegoś uczyć ...Asiu, ja na każde warsztaty jadę się czegoś uczyć - czasami jest to jakaś nowa potrawa, czasem inny sposób wykorzystania ciekawego produktu, jeszcze innym razem staram się nauczyć lepiej wykorzystywać kuchenny sprzęt - ale mam jakieś podstawy i przede wszystkim chęci żeby się uczyć czego wielu osobom po prostu brak i w to w tym jest największy problem. Jeśli ktoś ma w nosie naukę a interesuje go tylko lansowanie własnej osoby to mnie to przeszkadza :) i razi bardzo. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42017107481339670302012-10-12T12:55:29.229+02:002012-10-12T12:55:29.229+02:00Joanna, dokładnie :)Joanna, dokładnie :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-34027572263080814142012-10-12T12:55:11.539+02:002012-10-12T12:55:11.539+02:00Koperku, to Ty w Augustowie stacjonujesz ? szkoda,...Koperku, to Ty w Augustowie stacjonujesz ? szkoda, że jakoś nie pamiętałam tego bo nie wykręciłabyś się przed spotkaniem :) ale może będzie jeszcze jakaś okazja . . . Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-67709867542961427912012-10-12T12:09:26.039+02:002012-10-12T12:09:26.039+02:00Bardzo mi się podoba ta ostatnia uwaga i szczerze ...Bardzo mi się podoba ta ostatnia uwaga i szczerze się pod nią podpisuję... sama na takich trafiam, bo co innego że ja np nie kroję cebuli z prędkością śwatła i odrywam wciąż nóż od deski, a co innego jak ktoś nie ma pojęcia że np mięcho się wrzuca na rozgrzany a nie zimny tłuszcz itp...Joannahttps://www.blogger.com/profile/15217264410506874201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21506011010231176512012-10-12T12:07:15.808+02:002012-10-12T12:07:15.808+02:00Pyza Nie wierzę w Twojego "stracha" ;) -...Pyza Nie wierzę w Twojego "stracha" ;) - widziałam przecież jak doskonale sobie dajesz radę przed kamerami. Jesteś też obyta w gotowaniu po tylu różnych warsztatach, robisz świetne dania i na pewno gotowanie publiczne już nie robi na Tobie wrażenia ;)<br /><br />Królestwo garów - zależy o jakiej wiedzy mówisz, bo ja nie truję mojej rodziny, potrafię gotować, ale nie potrafię zrobić np. sushi i nikogo nie przekonuję, że jest inaczej. Skoro dodaję wpis to znaczy, że potrafię konkretne danie ugotować bo skąd bym miała zdjęcie, a skoro mnie wyszło to każdy może to zrobić. Wydaje mi się, że nie trzeba skończyć szkoły gastronomicznej żeby móc prowadzić bloga. Ja przynajmniej nie traktuję tego tak poważnie. Jak pisałam jest to dla mnie forma zabawy, nie pozuję na osobę, która jest wszechwiedząca w temacie gotowania. Nie chcę nauczać, od tego są chociażby takie warsztaty, na ktorych byłyście, ja nie jestem profesjonalistą a tylko amatorem, który na swoje potrzeby gotuje i dla rozrywki prowadzi bloga. kaczodajniahttp://www.kaczodajnia.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-36901110201081210672012-10-12T12:06:58.095+02:002012-10-12T12:06:58.095+02:00Widzę, że Anonim wszędzie sie pcha... ja kasuję go...Widzę, że Anonim wszędzie sie pcha... ja kasuję go/ją od wczoraj...<br />Joannahttps://www.blogger.com/profile/15217264410506874201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-28561762041784419432012-10-12T11:41:04.958+02:002012-10-12T11:41:04.958+02:00Augustów jest pięknym miejscem, które kiedyś znała...Augustów jest pięknym miejscem, które kiedyś znałam tylko "wakacyjnie". Przeprowadziłam się tu niecałe 3 lata temu i po początkowym okresie fascynacji, troszkę mi spowszedniał... Sosny za oknem, wiosenny krzyk żurawi i spacery nad jeziorem są fajne, ale chętnie uciekam do większego miasta :) <br />A co do samych warsztatów w hotelu Warszawa, to strasznie żałuję, że przegapiłam konkursy, w których można było je wygrać. W końcu byłby to warsztaty na które mogłabym bez problemu dojechać ;-)<br />Zdjęcia śliczne i apetyczne :)Koperhttps://www.blogger.com/profile/15865094783190158571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35473205575916554122012-10-12T11:37:19.350+02:002012-10-12T11:37:19.350+02:00Joanna, wiesz jak jest bo sama to widzisz - to, że...Joanna, wiesz jak jest bo sama to widzisz - to, że ktoś prowadzi bloga niestety nie zawsze oznacza, że umie cokolwiek ugotować . . . często prowadzi go bo to modne, bo można się nim pochwalić przed znajomymi i poszpanować jakie to śliczne foty strzelamy. Dla mnie już kilka osób jest po prostu niewiarygodnych i przestałam do nich zaglądać - przeraża mnie tylko jaki kit wciskają ludziom i ile osób się na taki kit łapieSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-39826980820658488762012-10-12T11:19:23.066+02:002012-10-12T11:19:23.066+02:00Jeżeli prowadzimy bloga kulinarnego to chyba mamy ...Jeżeli prowadzimy bloga kulinarnego to chyba mamy jakąś wiedzę na temat gotowania - nie mówię o wiedzy zdobytej w szkole gastronomicznej lecz o jakimś pojęciu na temat gotowania. Ludzie wchodzą na nasze blogi i próbują gotować według naszych przepisów.... czyli... jeżeli nie umiemy gotować to ....no właśnie... królestwo garówhttps://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-54337419556613549002012-10-12T11:13:32.743+02:002012-10-12T11:13:32.743+02:00no właśnie, wypadałoby się podpisać....np. Ziutek ...no właśnie, wypadałoby się podpisać....np. Ziutek Iksiński... i ze dwa słowa więcej...królestwo garówhttps://www.blogger.com/profile/04293437755201649209noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-1466654670235022012012-10-12T11:01:30.650+02:002012-10-12T11:01:30.650+02:00Asiu, doskonale rozumiem o czym piszesz bo sama ma...Asiu, doskonale rozumiem o czym piszesz bo sama mam zawsze "stracha" przed gotowaniem przy ludziach, ale wierz mi, że szybko wyłazi czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o kuchni czy zupełnie nie :) I tu nie chodzi o jakąś konkretną wpadkę jak np. przypalenie czegoś na warsztatach czy zwykłą pomyłkę składnika. Są osoby kreujące się na nie wiadomo kogo a mające problem z wzięciem noża czy patelni do ręki - widać po prostu, że w domu ktoś pomaga a one tylko uwieczniają efekty na ślicznych zdjęciach. A tak na marginesie to mam nadzieję, że kiedyś będziemy miały okazję razem coś dobrego ugotować, bardzo bym chciała :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-75333138924858574692012-10-12T10:57:16.076+02:002012-10-12T10:57:16.076+02:00tak w buciorach i bez podpisu nawet, jako anonim ?...tak w buciorach i bez podpisu nawet, jako anonim ? Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-5555070404945687972012-10-12T10:44:05.218+02:002012-10-12T10:44:05.218+02:00Jeśli chodzi o osoby, które jadą na warsztaty w ce...Jeśli chodzi o osoby, które jadą na warsztaty w celach towarzyskich zamiast czegoś się nauczyć to nic w tym złego, chociaż ja na pewno chciałabym się czegoś nauczyć- taki w końcu sens tych warsztatów. Natomiast muszę się wypowiedzieć co do samego gotowania na warsztatach. Ja nie uważam się za znawcę kulinarnego i nigdy na blogu tak siebie nie przedstawiałam, bloga prowadzę też nie dlatego żeby się "wymądrzać" że się na gotowaniu znam, tylko dlatego że lubię to robić. Blog to moja odskocznia, prowadzę go dla własnej przyjemności, nie w celach edukacyjnych. I najważniejsza rzecz - gotowanie publiczne zawsze mnie paraliżuje. W domu wiele rzeczy robię odruchowo, niezastanawiając się, natomiast gdy wiele osob patrzy mi na ręce, nic mi nie wychodzi. <br />Podsumowując, gdybym znalazła się z Tobą na warsztatach zapewne zaliczyłabyś mnie do tych osób o których piszesz, że "nie potrafią same nic zrobić". Może to osoby takie jak ja, którym w gotowaniu przeszkadza "blokada przed publicznością" ;) W domowym zaciszu zupełnie inaczej się gotuje. <br />Przepraszam, że się tak rozpisałam...kaczodajniahttp://www.kaczodajnia.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-56395509496731346482012-10-12T10:37:23.707+02:002012-10-12T10:37:23.707+02:00też dawno tam nie byłam - tym chętniej pojechałam ...też dawno tam nie byłam - tym chętniej pojechałam :) a dziękować nie masz za co - należysz do ludzi, których po prostu nie da się nie lubić :) Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-11554621241345105672012-10-12T10:20:59.830+02:002012-10-12T10:20:59.830+02:00Oj,zazdroszczę tych warsztatów to raz, dwa widoków...Oj,zazdroszczę tych warsztatów to raz, dwa widoków .. jak ja tęsknię za Mazurami :)pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wczorajsze pogawędki :) Ulla ulcik - www.kuchnianawzgorzu.plhttp://kuchnianawzgorzu.plnoreply@blogger.com