tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post8366555398239123498..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Ciasto z burakiem, czekoladą i śliwkami pod kremową czapąSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-44521106671304178322016-09-28T22:29:02.099+02:002016-09-28T22:29:02.099+02:00ciasto bardzo smaczne,wilgotne,szczególnie na drug...ciasto bardzo smaczne,wilgotne,szczególnie na drugi dzień.Trochę nie udała mi się czapa czyli krem ale przyznaję,że nie użyłam mleka sojowego...AnkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86849154260125769172014-07-25T08:50:11.979+02:002014-07-25T08:50:11.979+02:00myślę, że obie wersje będą dobre - przy 1,5 porcji...myślę, że obie wersje będą dobre - przy 1,5 porcji po prostu ciasto wyjdzie niższeSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-82188492461936156562014-07-24T18:54:50.547+02:002014-07-24T18:54:50.547+02:00Pyzo, jesteś moim natchnieniem! Uwielbiam takie wy...Pyzo, jesteś moim natchnieniem! Uwielbiam takie wynalazki, zaskoczę rodzinkę informacją o buraku już po konsumpcji.<br />Poradź mi tylko, proszę, czy na blaszkę 25 x 39 zrobić 1,5 porcji czy podwójnie? Jak mam przepis na tortownicę 21 to podwajam, a jak na 26 to robię 1,5 tutaj jestem w kropce.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04327356454271934194noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-40764095502984999922013-06-11T21:11:13.456+02:002013-06-11T21:11:13.456+02:00Bardzo dziękuję za informację :) Pozdrawiam gorąco...Bardzo dziękuję za informację :) Pozdrawiam gorąco.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-37437842867339885612013-06-11T21:03:44.306+02:002013-06-11T21:03:44.306+02:00burak zwykły czerwony czyli ćwikłowy. Zamiast past...burak zwykły czerwony czyli ćwikłowy. Zamiast pasty waniliowej dodaj ziarenka zeskrobane z połowy przekrojonej laski wanilii albo trochę cukru waniliowego :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-747248022130459822013-06-11T17:28:48.892+02:002013-06-11T17:28:48.892+02:00Chciałam dopytać o jakiego buraka tutaj chodzi: cu...Chciałam dopytać o jakiego buraka tutaj chodzi: cukrowy czy zwykły czerwony? Co można dodać zamiast pasty waniliowej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86603701124638274082012-08-21T04:03:13.981+02:002012-08-21T04:03:13.981+02:00Właśnie miałam zapytać o to samo.... :)Właśnie miałam zapytać o to samo.... :)wsamrazikhttps://www.blogger.com/profile/06335872062638883639noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21369228282898329942012-08-19T17:05:46.358+02:002012-08-19T17:05:46.358+02:00Elab, zawstydzasz mnie tak wychwalając :) dziękuję...Elab, zawstydzasz mnie tak wychwalając :) dziękuję za tyle miłych słów :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-89862081412029675372012-08-13T18:24:20.936+02:002012-08-13T18:24:20.936+02:00No coz, ciasto buraczane to wielkie wooow, ale do ...No coz, ciasto buraczane to wielkie wooow, ale do tego ta masa sliwkowa i krem smietanowo-budyniwy na mleczku sojowym to dopiero wielkie WOOOW. Moja mama zawsze mowi dobre z dobrym to musi byc tylko bardzo dobre. Wielce Szanowna Izo, twoja kreatywnosc i pomyslowosc powala na kolana, ale to juz chyba pisalam pod innym przepisem.:):):). Zrobie to ciasteczko na niedziele. Pozdrawiam.Elabhttps://www.blogger.com/profile/01011883863423608416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-80513774067722370302012-08-13T10:57:57.413+02:002012-08-13T10:57:57.413+02:00też mam w planie ciasto z burakiem bo po ostatnim ...też mam w planie ciasto z burakiem bo po ostatnim pysznym z cukinia postanowiłam i tego spróbować. miałas super pomysł Pyzo! Magdalena Imielińskahttps://www.blogger.com/profile/05434212803628380079noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-36484894924410978592012-08-12T22:27:28.410+02:002012-08-12T22:27:28.410+02:00Wygląda obłędnie i tak też zapewne smakuje:) nie j...Wygląda obłędnie i tak też zapewne smakuje:) nie jadła jeszcze takiego ,no patrz jak to człowiek w życiu mało widział:)Katkahttps://www.blogger.com/profile/06095220779132140416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86500499051167659392012-08-12T19:03:03.088+02:002012-08-12T19:03:03.088+02:00ciasta buraczanego w życiu nie próbowałam... a szk...ciasta buraczanego w życiu nie próbowałam... a szkodaOlahttps://www.blogger.com/profile/16512844499640756385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-85239906484226593212012-08-12T13:32:46.602+02:002012-08-12T13:32:46.602+02:00Z burakiem? Widzę, prawdziwa kuchenna rewolucja. :...Z burakiem? Widzę, prawdziwa kuchenna rewolucja. :) Z chęcią przekonałabym się, jak to smakuje.whinesshttps://www.blogger.com/profile/15727456890548047504noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-15358373171432969652012-08-12T13:08:36.399+02:002012-08-12T13:08:36.399+02:00już mówię - to przyprawa w młynku firmy Kamis a w ...już mówię - to przyprawa w młynku firmy Kamis a w jej skład wchodzi mieszanka kardamonu, wanilii, cynamonu i goździki z odrobiną brązowego cukru kandyzowanego więc możesz dodać np. przyprawy korzennej takiej jak do piernika a efekt będzie podobny albo chociaż troszkę mielonego cynamonu i też będzie dobrzeSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-17933544802288613592012-08-12T12:24:56.735+02:002012-08-12T12:24:56.735+02:00Ooo jakie pyszności!!!:)Ooo jakie pyszności!!!:)Magdalens.https://www.blogger.com/profile/02243636025934882308noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-80426122614625164122012-08-12T11:23:57.236+02:002012-08-12T11:23:57.236+02:00Ciasto wyglada niesamowicie..Tylko chcialam zapyta...Ciasto wyglada niesamowicie..Tylko chcialam zapytac..pRZYPRAWA DO KAWY I DESEROW"..jakos nie spotykalam tego w Wilnie, a moze sa, po prostu, nie wiem, czy mozna zamienic czyms innym...DziekujeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-11394532797339963902012-08-12T10:38:51.323+02:002012-08-12T10:38:51.323+02:00Ola, i w smaku nikt buraka nie wyczuje - polecam b...Ola, i w smaku nikt buraka nie wyczuje - polecam bo ciasto jest rewelacyjneSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-81860114079643983272012-08-12T10:34:56.293+02:002012-08-12T10:34:56.293+02:00właśnie ja zdziwiłam się czytając nazwę ciasta. Bu...właśnie ja zdziwiłam się czytając nazwę ciasta. Burak?!? Ale ciacho wygląda rewelacyjnie i w życiu nie pomyślałabym, że w jego składzie jest burak :)kuchcikOlahttps://www.blogger.com/profile/13280045879701511118noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-38119352969368017392012-08-12T10:19:06.290+02:002012-08-12T10:19:06.290+02:00Ależ to ciacho musi być pyszne!!!! Super!Ależ to ciacho musi być pyszne!!!! Super!wedith1https://www.blogger.com/profile/17119349346371291262noreply@blogger.com