tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post1642090948496258408..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Seromakowiec. Makowiec i sernik razemSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-13144046584201970222018-12-21T12:54:39.733+01:002018-12-21T12:54:39.733+01:00Jeżeli jest to prawdziwy twaróg mielony z wiaderka...Jeżeli jest to prawdziwy twaróg mielony z wiaderka to d8daj też tę śmietanę, ale jeśli masz serek rzadszy , taki homigenizowany to pomiń ją ale zwiększ ilość serka o te 100 g Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69944402139172748202018-12-21T08:28:19.415+01:002018-12-21T08:28:19.415+01:00Witam
jeśli dodam gotową masę serową z pudełka to...Witam<br /><br />jeśli dodam gotową masę serową z pudełka to dalej powinnam dodać śmietanę?aleksandranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-81576199560060725882017-12-14T21:19:42.533+01:002017-12-14T21:19:42.533+01:00Cały mak gotuję przynajmniej pół godziny, aż odpar...Cały mak gotuję przynajmniej pół godziny, aż odparuje mleko, studzę i mielę. Mielony (czasami można kupić suchy, zmielony) gotuję 15 minut i tego już nie trzeba mielićSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-88932487531859099002017-12-14T20:42:56.256+01:002017-12-14T20:42:56.256+01:00Witam ponownie, proszę jeszcze o informację czy te...Witam ponownie, proszę jeszcze o informację czy ten mak mielony tylko zagotować z mlekiem czy też powinien być gotowany jeśli tak to jak długo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-892963624378522582017-11-12T19:41:35.877+01:002017-11-12T19:41:35.877+01:00Ten mielony też jest surowy więc trzeba to ugotowa...Ten mielony też jest surowy więc trzeba to ugotować tak jak zwykły, pomijasz tylko później czynność mieleniaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-18138100463635514912017-11-11T21:37:39.393+01:002017-11-11T21:37:39.393+01:00Dobry wieczór,
niestety nie posiadam maszynki do m...Dobry wieczór,<br />niestety nie posiadam maszynki do mielenia i ostatnio robiąc makowiec korzystałam z maku mielonego. Do tego przepisu mogę użyć takiego maku? Jeśli tak to proszę o informację jak postępować z tym makiem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-4981680704004155952017-03-12T21:40:10.415+01:002017-03-12T21:40:10.415+01:00o tym musisz zdecydować samodzielnieo tym musisz zdecydować samodzielnieSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-19098495955725735122017-03-12T11:03:26.137+01:002017-03-12T11:03:26.137+01:00Witam.Chciałabym zrobić ciasto w klasycznej blaszc...Witam.Chciałabym zrobić ciasto w klasycznej blaszce w związku z tym mam pytanie ciasto wyk.z 1,5 porcji ,czy z 2?<br />Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-4519603141262129452017-01-30T13:47:00.912+01:002017-01-30T13:47:00.912+01:00Witam! Na początku chciałabym serdecznie podziękow...Witam! Na początku chciałabym serdecznie podziękować za istnienie tego bloga...Naprawdę w wielu przypadkach czerpię z niego inspirację i nawet jeśli coś zmieniam i robię po "swojemu" to jednak ogólny zarys pozostaje nie tknięty ;)<br />Wczoraj upiekłam ten seromakowiec. Nic nie zmieniałam poza ubiciem piany do sera. Ciasto wyszło przepysznie! Kruchuteńki, cudowny spód a na nim po równej warstwie makowej i serowej. Obie warstwy pyszne wilgotne i puszyste! Takiego ciasta chciałam! No rewelacja dla oka i podniebienia! Dziękuję Pani serdeczznie!!! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-64981442182586951172016-12-23T15:22:54.120+01:002016-12-23T15:22:54.120+01:00taktakSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-29480299749643665382016-12-23T01:19:03.220+01:002016-12-23T01:19:03.220+01:00250 g maku ma być ugotowane w 200 ml mleka?250 g maku ma być ugotowane w 200 ml mleka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-3620369565422600102016-12-22T09:50:45.757+01:002016-12-22T09:50:45.757+01:00dziękuję :)dziękuję :)montagnahttps://www.blogger.com/profile/07653495634294796251noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-57091052477161347382016-12-20T23:52:26.131+01:002016-12-20T23:52:26.131+01:00dodaj do niej tylko duszone jabłka i pianę z białk...dodaj do niej tylko duszone jabłka i pianę z białka, wymieszaj i wyłóż na ciastoSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-81769594769774302342016-12-19T23:21:26.378+01:002016-12-19T23:21:26.378+01:00Czy mogę wykorzystać gotową masę makową - jeśli ta...Czy mogę wykorzystać gotową masę makową - jeśli tak to jak zmodyfikować przepis ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35784760225232791792016-12-19T14:21:07.924+01:002016-12-19T14:21:07.924+01:00serdeczne dzięki za odpowiedź zależy mi żeby mi si...serdeczne dzięki za odpowiedź zależy mi żeby mi się udał wypiek :-))) i żeby mak nie był za mokry od jabłek Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7412551361030681222016-12-19T14:02:57.694+01:002016-12-19T14:02:57.694+01:00obrać, pokroić albo zetrzeć na tarce, dodać odrobi...obrać, pokroić albo zetrzeć na tarce, dodać odrobinkę wody i poddusić aż zmięknę, można dodać soku cytrynowego i cukru do smaku - można użyć jabłek ze słoika, takich jak do szarlotkiSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-49549546132393248762016-12-19T12:47:24.777+01:002016-12-19T12:47:24.777+01:00Witam,
jak przygotować te duszone jabłka do makuWitam,<br />jak przygotować te duszone jabłka do makuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-31748633729064636422016-12-18T11:26:49.554+01:002016-12-18T11:26:49.554+01:00zdecydowanie bliżej im do jabłek prażonych bo robi...zdecydowanie bliżej im do jabłek prażonych bo robiąc zapas jesienią dusze pokrojone jabłka i pakuję w słoiki a potem wykorzystuję najczęściej właśnie do szarlotki Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-47651594851979720112016-12-18T11:07:07.149+01:002016-12-18T11:07:07.149+01:00Czy Pani "duszonym jabłkom" to bliżej do...Czy Pani "duszonym jabłkom" to bliżej do przecieru jabłkowego czy raczej do jabłek prażonych ze słoika, takich jak na szarlotkę? :)montagnahttps://www.blogger.com/profile/07653495634294796251noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-48730432140657740122016-03-23T14:58:37.499+01:002016-03-23T14:58:37.499+01:00KONIECZNIE muszę tego spróbować. Po wypiekach sern...KONIECZNIE muszę tego spróbować. Po wypiekach sernikobrownie stwierdzam, że ten sposób podwójnych ciast sernikowych to strzał w dziesiątkę. Niby klasyka, ale połączona w prawdziwą innowację ;)Iga Dietmap.plhttp://dietmap.pl/pl/pl/program-dietmap/o-programienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7127530274913178402015-12-22T22:42:25.124+01:002015-12-22T22:42:25.124+01:00może być ziemniaczana albo budyń śmietankowy/wanil...może być ziemniaczana albo budyń śmietankowy/waniliowy w proszkuSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-33385362361551208352015-12-22T22:24:06.374+01:002015-12-22T22:24:06.374+01:00Witam,
Czym mogę zastąpić mąkę kukurydzianą? Mąka ...Witam,<br />Czym mogę zastąpić mąkę kukurydzianą? Mąka ziemniaczana może być?<br />Pozdrawiam, <br />MartaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-49090601291859619422015-12-22T11:11:13.555+01:002015-12-22T11:11:13.555+01:00Zdecydowanie idealna propozycja na Święta :) W tym...Zdecydowanie idealna propozycja na Święta :) W tym roku już się nie wyrobię ale pewnie w styczniu wypróbuję. Wesołych Świąt! :)Programista w kuchnihttp://programistawkuchni.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-32550054967412574732015-12-21T09:51:04.729+01:002015-12-21T09:51:04.729+01:00bardzo się cieszę, że smakowało :) my bardzo je lu...bardzo się cieszę, że smakowało :) my bardzo je lubimy :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-77097066984724525482015-12-20T19:20:30.723+01:002015-12-20T19:20:30.723+01:00To jest przepis jakiego szukałam już od dawna. Cia...To jest przepis jakiego szukałam już od dawna. Ciasto wyszło przepyszne :-D Pominęłam orzechy na polewie ale i tak było to cudne :-) Anonymousnoreply@blogger.com