tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post2431590031116777696..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Rosół z gęsi, z korzenną nutąSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-87094538441195261592015-09-07T13:51:43.816+02:002015-09-07T13:51:43.816+02:00kto uważnie przeczytał przepis znalazł tę informac...kto uważnie przeczytał przepis znalazł tę informację z czym podałam rosół Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-47371307695398815962015-09-07T13:06:59.570+02:002015-09-07T13:06:59.570+02:00A co to jest to zielone na talerzu?A co to jest to zielone na talerzu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-8987727336028480612013-11-28T14:51:19.697+01:002013-11-28T14:51:19.697+01:00dzięki, starałam się :)dzięki, starałam się :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-88600243968486024542013-11-28T14:50:55.965+01:002013-11-28T14:50:55.965+01:00jest aromatyczny i pyszny jest aromatyczny i pyszny Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60263908144201986422013-11-28T14:50:34.120+01:002013-11-28T14:50:34.120+01:00cieszę się, dziękuję :)cieszę się, dziękuję :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-83701283440753724112013-11-28T14:50:10.755+01:002013-11-28T14:50:10.755+01:00było ! było ! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-53958805347763066732013-11-28T14:24:39.125+01:002013-11-28T14:24:39.125+01:00To chyba najpiękniej wystylizowany rosół jaki widz...To chyba najpiękniej wystylizowany rosół jaki widziałam :)Olkahttps://www.blogger.com/profile/02418334239971007261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-80012305983005281902013-11-28T13:05:43.388+01:002013-11-28T13:05:43.388+01:00Zaczęłam głośno przełykać ślinę... ;) Musiało być ...Zaczęłam głośno przełykać ślinę... ;) Musiało być przepysznie!Martahttps://www.blogger.com/profile/14442258952038224158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-78259719612210844752013-11-28T00:54:35.713+01:002013-11-28T00:54:35.713+01:00Bardzo chętnie bym zjadła :) nigdy takiego nie pró...Bardzo chętnie bym zjadła :) nigdy takiego nie próbowałam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06161512626758562347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-44704192643174408852013-11-27T21:57:03.475+01:002013-11-27T21:57:03.475+01:00jak ślicznie podany:)jak ślicznie podany:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-71237504010881117582013-11-27T19:33:21.463+01:002013-11-27T19:33:21.463+01:00staram się, żeby jedzenie było nie tylko bardzo sm...staram się, żeby jedzenie było nie tylko bardzo smaczne, ale także ładnie wyglądało :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-34489145022630182962013-11-27T19:29:25.159+01:002013-11-27T19:29:25.159+01:00ciekawy pomysł, dziękuję za radę :)ciekawy pomysł, dziękuję za radę :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-1335200862520793862013-11-27T19:29:01.421+01:002013-11-27T19:29:01.421+01:00ja wielką fanką nie jestem, ale to dobre i smaczne...ja wielką fanką nie jestem, ale to dobre i smaczne mięso a rosół też wyszedł bardzo smacznySmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-41681513705916386172013-11-27T19:28:01.919+01:002013-11-27T19:28:01.919+01:00taki drobiazg a cieszy oko, prawda ?taki drobiazg a cieszy oko, prawda ?Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-91881678850295528902013-11-27T19:27:30.580+01:002013-11-27T19:27:30.580+01:00właściwie tak - do każdego rosołu dodaję trochę ka...właściwie tak - do każdego rosołu dodaję trochę karmelu dla smaku i koloru oraz podpieczoną cebulę bo lubię ten jej smak w rosole. Cebuli nie obieraj tylko przekrój na połowę i przekrojeniem połóż na suchej patelni, bez żadnego tłuszczu. Piecz aż się przypiecze na czarno. Najlepiej to robić na płytce żeliwnej ustawionej na kuchni - Babcia po prostu kładła cebulę na kuchni węglowej. Ale można przypiec na patelni tylko najlepiej stalowej albo aluminiowej, teflonu aż tak się nie rozgrzeje bez szkody dla naczynia. Spróbuj kiedyś a zobaczysz jak smak i zapach takiej pieczonej cebuli dobrze robi rosołowiSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-54053596343288488682013-11-27T19:23:29.111+01:002013-11-27T19:23:29.111+01:00dziękuję :)dziękuję :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86677912720550083252013-11-27T19:23:16.853+01:002013-11-27T19:23:16.853+01:00Witaj, ale kolorowa pychota..................a te...Witaj, ale kolorowa pychota..................a te uszka przepiękne i wszystko na pewno b. smaczne!<br />Pozdrawiam serdecznie KK.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-5508891618194748632013-11-27T19:23:05.762+01:002013-11-27T19:23:05.762+01:00Buniu, jak zwykle służysz dobrą radą - dziękuję i ...Buniu, jak zwykle służysz dobrą radą - dziękuję i wykorzystam :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-12254316192148804402013-11-27T19:18:54.620+01:002013-11-27T19:18:54.620+01:00rzeczywiście był bardzo smaczny :)rzeczywiście był bardzo smaczny :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-56673413875877459832013-11-27T18:56:33.090+01:002013-11-27T18:56:33.090+01:00Wspaniale przepisy i zdjecia cudne :) Moja mama ro...Wspaniale przepisy i zdjecia cudne :) Moja mama robila piersi z gesi w sloiki , byly krojone w duza kostke w galarecie , byly pyszne :) Pozdrawiam :)Magda Ghttps://www.blogger.com/profile/17428530823200973342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-66159840654232984522013-11-27T18:10:44.580+01:002013-11-27T18:10:44.580+01:00Choć nie jem gęsiny, muszę powiedzieć, że wygląda ...Choć nie jem gęsiny, muszę powiedzieć, że wygląda obłędnie.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08689996558492134112noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21800702757594760012013-11-27T16:50:17.223+01:002013-11-27T16:50:17.223+01:00to wygląda mega artystycznie ;) bardzo mi sie podo...to wygląda mega artystycznie ;) bardzo mi sie podoba pomysł z marchewkami gwiazdkami i na pewno na moim świątecznym stole nie zabraknie tego akcentu ;) dzięki ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12230739347227511146noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-33773796773640491592013-11-27T12:59:21.905+01:002013-11-27T12:59:21.905+01:00czy do rosołu gotowanego z kury też dodajesz cukie...czy do rosołu gotowanego z kury też dodajesz cukier karmalizowany i podpiekaną cebulę?Jeśli chodzi o pdpiekaną na patelni cebulę to też przekroić na pół ,położyć na suchą rozgrzaną patelnię i mocno podpiec? Może banalne pytania ,ale już kilka razy słyszałam o cebuli dodawanej do rosołu i nie wiem jak się do tego zabrać?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-68393539296356579842013-11-27T12:29:08.064+01:002013-11-27T12:29:08.064+01:00Pięknie podany :)Pięknie podany :)posmakujto!https://www.blogger.com/profile/06175695333455178260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22334183440842285832013-11-27T11:54:26.089+01:002013-11-27T11:54:26.089+01:00A ja znalazłam sposób na dodawanie karmelu do roso...A ja znalazłam sposób na dodawanie karmelu do rosołu by nie pryskał . Jak zrobię go na patelni ( można przygotować wcześniej to zlewam na mokry talerz ( jak na lizaki albo karmel do dekoracji) .Studzę i łamię na kawałki. Potem wrzucam po prostu do rosołu taki ,,karmelek". Nie pryska a walory smakowe i kolor nadaje .Polecam. :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06046221562094184055noreply@blogger.com