tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post2555997979323757573..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Piernik staropolski - początek Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-43520512758270943972018-10-18T22:53:14.551+02:002018-10-18T22:53:14.551+02:00Dzięki za odpowiedź Dzięki za odpowiedź Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11516411989562129255noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-4008481113760773022017-11-18T19:58:36.024+01:002017-11-18T19:58:36.024+01:00Dzisiaj ciasto zarobione. Mam pytanie. W jakiej te...Dzisiaj ciasto zarobione. Mam pytanie. W jakiej temperaturze może leżakować ? teraz stoi na balkonie a jest 2 stopnie. Czy nie za zimno ? Katarzyna JabłońskaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-48851868068280799742016-11-24T16:49:22.345+01:002016-11-24T16:49:22.345+01:00jestem pierwszy raz na tej stronie , zainspirował ...jestem pierwszy raz na tej stronie , zainspirował mnie Pani przepis na ten piernik. Właśnie go zostawiłam do leżakowania i choć surowy już jest pyszny! pozdrawiam , odezwę się po upieczeniu tego smakołyku pochwalić się jaki wyszedł! Elżbieta KrasickaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-9774649910972273982016-11-23T18:16:54.960+01:002016-11-23T18:16:54.960+01:00bo prawdziwy piernik powinien być pierny czyli wła...bo prawdziwy piernik powinien być pierny czyli właśnie pieprzny i ostrawy w smaku - te ostrość łagodzi słodki miód, leżakowanie przed i po pieczeniu, no i oczywiście jakieś powidła do przełożenia czy lukier bądź polewa czekoladowa Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-23134347350542680812016-11-23T17:30:31.643+01:002016-11-23T17:30:31.643+01:00Witam;
Zrobiłam przyprawę do piernika z Pani przep...Witam;<br />Zrobiłam przyprawę do piernika z Pani przepisu oraz przygotowałam ciasto dodając 60 g przyprawy - ciasto wyszło dość "ostre" czy od leżakowania one zrobi sie łagodniejsze ?<br />Pozdrawiam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86772125219102462752016-09-19T10:22:21.020+02:002016-09-19T10:22:21.020+02:00ja piernik zarabiam co roku ale nie przekladam tyl...ja piernik zarabiam co roku ale nie przekladam tylko zarabiajac dokladam mnostwo bakali i pieke w formach keksowych ,z bakaliami wysmienite ,pozdrawiam i zachecam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-25406768850674771452015-11-21T17:37:50.269+01:002015-11-21T17:37:50.269+01:00Dzisiaj zarobiłam. Teraz czekać na święta :)Dzisiaj zarobiłam. Teraz czekać na święta :)Anetahttps://www.blogger.com/profile/02236732462690134053noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86919705158497146042015-11-02T19:26:06.212+01:002015-11-02T19:26:06.212+01:00Pyzo, właśnie ogarniam składniki i jutro będę robi...Pyzo, właśnie ogarniam składniki i jutro będę robić. Pierwszy raz :P Jestem bardzo ciekawa efektów <3natusiowahttps://www.blogger.com/profile/16716682509374015537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-44167012652848216862014-11-25T15:26:55.404+01:002014-11-25T15:26:55.404+01:00Piernik jest super, robi furorę . Mięciutki, korze...Piernik jest super, robi furorę . Mięciutki, korzenny. Tylko ten długi czas oczekiwania. :(, ale na to co dobre warto czekać.:D .Pozdrawiam ciepło z deszczowego Lublina Ewka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-28565591374320648032014-11-11T16:39:12.774+01:002014-11-11T16:39:12.774+01:00świeżo zarobione, zagniecione jest bardzo miękkie ...świeżo zarobione, zagniecione jest bardzo miękkie - nie dałoby się rozwałkować bo by się mazało, ale przez kilka tygodni leżakowania zgęstnieje. Po upieczeniu placki są twarde, ale po przełożeniu i kilku dniach miękną<br />Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7521527194040425552014-11-11T14:50:20.091+01:002014-11-11T14:50:20.091+01:00Czy jak jest juz gotowe to jest twarde?Czy jak jest juz gotowe to jest twarde?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-41565959210514271442014-11-11T11:36:36.220+01:002014-11-11T11:36:36.220+01:00Przepis spisany.
Robię :)
PozdrawiamPrzepis spisany.<br />Robię :)<br />Pozdrawiamtynkahttps://www.blogger.com/profile/05747093777593154293noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46686166091784008972014-11-10T16:23:00.394+01:002014-11-10T16:23:00.394+01:00Piekę niemal co roku piernik staropolski dojrzewaj...Piekę niemal co roku piernik staropolski dojrzewający i jest to najlepszy z pierników a właściwie to jest prawdziwy piernik a inne to bardziej ciasta o smaku piernika.Wygodne jest również to,że podczas świątecznej gonitwy jedno ciasto mamy już gotowe.I fakt,że można je przechowywać długo także nie jest bez znaczenia.Ja najbardziej lubię z domowej produkcji powidłami śliwkowymi. Narobiłaś mi smaku a akurat w tym roku nie zarobiłam ciasta. Córka na diecie i prosiła,żeby jej nie kusić,więc te święta będą obfitować w potrawy dietetyczne (o ile to możliwe). Jak upieczesz swój piernik to choć oczy nacieszę.Pozdrawiam!<br />msewkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-54940904499759009732014-11-09T10:36:37.592+01:002014-11-09T10:36:37.592+01:00mój też już gotowy czeka na święta:)mój też już gotowy czeka na święta:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.com