tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post271262628352306961..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Pieróg z kaszą gryczaną i grzybamiSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-65693787469174066172012-01-29T11:04:09.231+01:002012-01-29T11:04:09.231+01:00witam moja babcia pochodzila z lubelszczyzny i pie...witam moja babcia pochodzila z lubelszczyzny i piekla takie pierogi w piecu specjalnym i wlasnie robila z kasza gryczana ale dodawala bialy ser i troche kartofli gotowanych pychota..nigdy tego smaku nie zapomne...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-78248848534899871362011-12-11T23:29:53.731+01:002011-12-11T23:29:53.731+01:00cudo!!!!!!!! autentyczne cudo!!!!!cudo!!!!!!!! autentyczne cudo!!!!!moje pasjehttps://www.blogger.com/profile/15311075062967600947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-60865707505075174682011-12-11T21:59:57.579+01:002011-12-11T21:59:57.579+01:00Rafał, umyte i dobrze osączone kurki wrzucam do du...Rafał, umyte i dobrze osączone kurki wrzucam do dużej ilości masła klarowanego - mają w nim prawie pływać, smażę kilkanaście minut a potem przekładam do wyparzonych słoików, takie bardzo gorące, zalewając masłem tak żeby były przykryte, zakręcam i odwracam do góry dnem żeby wystygło. Można też na krócej napełnić słoik do 3/4 wysokości a kiedy całość ostygnie stężeje dolać na wierzch samo masło, zakręcić i odstawić. Ja nie pasteryzuję - te wg drugiego sposobu trzymam w lodówce. Chcąc użyć rozgrzewasz i odsączasz z masła ile trzeba a masło możesz użyć np. do okraszenia ziemniaków czy do sosów. Masło klarowane nie jełczeje przez kilka miesięcy.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-44332598618062026722011-12-11T21:36:16.289+01:002011-12-11T21:36:16.289+01:00"2 słoiki 0,33 l kurek duszonych w maśle (moż..."2 słoiki 0,33 l kurek duszonych w maśle (można użyć innych grzybów)"<br /><br />A można prosić o przepis na takie cudo? Że to wytrzymuje całą zimę?<br />Sezon co prawda minął ale w przyszłym roku bym się pokusił o zrobienie...Rafałnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-73631294692842872922011-12-11T18:41:31.704+01:002011-12-11T18:41:31.704+01:00Kasiu, w wielu domach jest :)Kasiu, w wielu domach jest :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42777828650715390972011-12-11T16:14:44.017+01:002011-12-11T16:14:44.017+01:00Bardzo efektowne! :) Uważam, że to mogłoby być spo...Bardzo efektowne! :) Uważam, że to mogłoby być spokojnie nowe polskie danie narodowe. Nawet.Kasiahttps://www.blogger.com/profile/12314695488788755093noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-32819927118683297712011-12-11T15:11:49.808+01:002011-12-11T15:11:49.808+01:00Prezentuje się bardzo, bardzo apetycznie :)Prezentuje się bardzo, bardzo apetycznie :)Anka - Wegankahttps://www.blogger.com/profile/03280489997053425529noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-3079329165023187802011-12-11T12:12:21.878+01:002011-12-11T12:12:21.878+01:00Ślicznie wygląda ;]Ślicznie wygląda ;]zjedz_mniehttp://zjedzmnie.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-49193538618039785872011-12-11T11:46:16.098+01:002011-12-11T11:46:16.098+01:00cudowne! Podziwiam Cię :)cudowne! Podziwiam Cię :)Aleksandrahttps://www.blogger.com/profile/05899228986088675955noreply@blogger.com