tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post3569353850511707746..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Prawdziwe masło. Zrób je sobie sam! Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-34696107499337144472018-07-19T02:29:52.013+02:002018-07-19T02:29:52.013+02:00Najszybciej robi się masełko gdy śmietana jest w t...Najszybciej robi się masełko gdy śmietana jest w temperaturze pokojowejAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07744567929218514860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86502423453474404182015-12-02T15:54:20.348+01:002015-12-02T15:54:20.348+01:00może być każda śmietana, byle jak najbardziej tłus...może być każda śmietana, byle jak najbardziej tłusta. To czy jest sterylizowana napisane jest na opakowaniu Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-57156483767386476512015-12-02T12:45:07.894+01:002015-12-02T12:45:07.894+01:00A czy śmietana może być słodka, homogenizowana? I ...A czy śmietana może być słodka, homogenizowana? I jak stwierdzić, że jest niesterylizowana?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-74360765912023707722015-04-11T22:15:30.974+02:002015-04-11T22:15:30.974+02:00Najlepsze maslo wychodzi ze smietany 36% smacznego...Najlepsze maslo wychodzi ze smietany 36% smacznego :) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-72574972957215803212015-04-03T12:28:31.098+02:002015-04-03T12:28:31.098+02:00a faktycznie pisze ile wyszło nie doczytałam do ko...a faktycznie pisze ile wyszło nie doczytałam do końca.Po świętach wypróbuje przepis i zrobię domowy chlebek :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-47808732392892399062015-03-23T19:16:37.878+01:002015-03-23T19:16:37.878+01:00do zrobienia masła w domu nadaje się każda śmietan...do zrobienia masła w domu nadaje się każda śmietana o zawartości tłuszczu przynajmniej 30 % a najlepiej większej. Ja użyłam takiej w półlitrowych woreczkach - pasteryzowanej, ale nie sterylizowanej. Ile masła mi wyszło napisałam wyraźnie w poście. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-5771688293197027792015-03-23T17:26:31.881+01:002015-03-23T17:26:31.881+01:00Które śmietany z dostępnych w sklepach nadają się ...Które śmietany z dostępnych w sklepach nadają się do zrobienia masełka? moja babcia robiła takie pyszne masełko w słoiku zakreconym owiniętym ściereczką i tak sobie nim dluuugo potrząsała :-) Z podanej porcji ile go wychodzi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61747080933300009302015-03-18T20:17:16.572+01:002015-03-18T20:17:16.572+01:00Kiedyś miałam okazję dostać takie domowe masło - j...Kiedyś miałam okazję dostać takie domowe masło - jeny, jakie to jest dobre... :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22833694131788240502015-03-18T16:03:59.778+01:002015-03-18T16:03:59.778+01:00zgadza się - świeży chleb, masełko a rzeżucha właś...zgadza się - świeży chleb, masełko a rzeżucha właśnie u mnie rośnie Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-7285344941396023512015-03-18T16:02:42.499+01:002015-03-18T16:02:42.499+01:00wypłukane i dobrze ugniecione dłużej pozostanie św...wypłukane i dobrze ugniecione dłużej pozostanie świeże i ma lepszą konsystencję :) "Pisanki" maślane to taka radosna twórczość :DSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-82179193544816372852015-03-18T16:00:08.259+01:002015-03-18T16:00:08.259+01:00masłem? bez przesady :Dmasłem? bez przesady :DSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-28647679155545277752015-03-18T15:58:42.439+01:002015-03-18T15:58:42.439+01:00na każde 400-500 ml śmietany 1 szczypta soli - mas...na każde 400-500 ml śmietany 1 szczypta soli - masło nie będzie słone, ale sól wspomaga oddzielenie się tłuszczu od maślanki Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-53202675719769975032015-03-17T19:01:11.373+01:002015-03-17T19:01:11.373+01:00Oj, Pyza, szalejesz! czuję się powalona na kolana ...Oj, Pyza, szalejesz! czuję się powalona na kolana :)Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-58781622735411141902015-03-17T18:55:44.350+01:002015-03-17T18:55:44.350+01:00mam pytanie, jak dobrać proporcje do mniejszej ilo...mam pytanie, jak dobrać proporcje do mniejszej ilości śmietany? :)Anna St.https://www.blogger.com/profile/16479450289264447488noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-44007389316465462222015-03-17T16:23:19.288+01:002015-03-17T16:23:19.288+01:00Kiedys zrobilam maslo...przypadkiem, bo po prostu ...Kiedys zrobilam maslo...przypadkiem, bo po prostu za dlugo ubijalam smietane ;-) Ale nie wiedzialam, ze maslo nalezy wyplukac. Teraz juz wiem i tak wlasnie zrobie. Pieknie wygladaja te maslane 'pisanki', swietny pomysl na nadchodzaca Wielkanoc. Zagladam tutaj codziennie od jakiegos czasu i widze, ze na prawde warto...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-90785320082030723982015-03-17T13:03:25.551+01:002015-03-17T13:03:25.551+01:00oh, ale takie masełko musi być pyszne! idealnie do...oh, ale takie masełko musi być pyszne! idealnie do świeżo upieczonego chleba, jajka na miękko i rzeżuchy :D rozmarzyłam się... :D dariozka91https://www.blogger.com/profile/08329622131153595902noreply@blogger.com