tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post4539147741137373137..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Prawdziwe zimne nóżki - galert, studzienina Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger65125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46711117281762672092021-02-07T20:19:34.583+01:002021-02-07T20:19:34.583+01:00Mimo braku doświadczenia i faktu, że nóżki w galar...Mimo braku doświadczenia i faktu, że nóżki w galarecie nie są dla mnie klasycznym daniem jedzonym w domu, galert z przepisu udał się idealnie. Nawet nie mogę opisać swojej radości z udanego przedsięwzięcia i połowy lodówki zastawionej kokilkami. Dziękuję!Jhttps://www.blogger.com/profile/15807770952668291439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-16559255199499649812020-02-11T16:39:21.631+01:002020-02-11T16:39:21.631+01:00Witam . Chciałbym zrobić galart jednak mam jedną n...Witam . Chciałbym zrobić galart jednak mam jedną nóżkę i połowę świńskiego ryjka czy z tego też wyjdzie galart ? Czy muszą być same nóżki i golonka ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06107664278887537541noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-55870371590388415912019-12-15T23:32:10.460+01:002019-12-15T23:32:10.460+01:00zawsze proszę rzeźnika w sklepie o przecięcie i to...zawsze proszę rzeźnika w sklepie o przecięcie i toporkiem to jedno machnięcie na nóżkę, wzdłuż czyli tak jak piszeszSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-87256154285680673442019-12-08T22:15:25.979+01:002019-12-08T22:15:25.979+01:00W poprzek chyba łatwiej, rozumiem że że wzdłuż to ...W poprzek chyba łatwiej, rozumiem że że wzdłuż to linia np od kolana do pięty? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-27985041570181140532019-03-08T19:58:32.584+01:002019-03-08T19:58:32.584+01:00A co w tym śmiesznego? A co w tym śmiesznego? Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-20002517808899994562019-03-04T20:37:14.384+01:002019-03-04T20:37:14.384+01:00Nóżki pokroić wzdłuż??? Dobre!!! :-)Nóżki pokroić wzdłuż??? Dobre!!! :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06994518322205666624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-19998751379874758862019-01-26T13:28:18.409+01:002019-01-26T13:28:18.409+01:00Wiesz jak jest - dokładne poprawienie to już kwest...Wiesz jak jest - dokładne poprawienie to już kwestia indywidualnego smaku i gustu. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-55035186516109697482019-01-19T19:37:43.682+01:002019-01-19T19:37:43.682+01:00Takie jak u mnie w domu. Dokładnie takie same. Ja ...Takie jak u mnie w domu. Dokładnie takie same. Ja jednak dodaję trochę soli do gotowania mięska aby było lekko słone dla smaku. U mnie się troszkę więcej soli niestety.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46444671789907220182018-12-22T15:45:20.877+01:002018-12-22T15:45:20.877+01:00Taniu, sposób bardzo dobry, tylko mój zamrażalnik ...Taniu, sposób bardzo dobry, tylko mój zamrażalnik za mały Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-75378572420277391322018-12-22T11:30:43.131+01:002018-12-22T11:30:43.131+01:00Ja zawsze robię wielki garnek galarety z nóżek i z...Ja zawsze robię wielki garnek galarety z nóżek i zamrażam w pudełkach, nic nie traci na smaku i konsystencji, tylko po wyjęciu z zamrażarki ponownie ją powoli zagotowuję i zastudzam. Polecam - robię tak od lat i nigdy się nie zawiodłam na tej metodzie, a i o wiele lepiej się gotuje większą ilość. Pozdrawiam serdecznie,<br />HannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22421268113415776432018-12-21T19:27:51.743+01:002018-12-21T19:27:51.743+01:00W lodówce wytrzymaW lodówce wytrzymaSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-4119095654057508922018-12-21T15:33:32.385+01:002018-12-21T15:33:32.385+01:00Czy zrobiona w niedziele galareta dostoi do wtorku...Czy zrobiona w niedziele galareta dostoi do wtorku,środy bez pasteryzacji?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-51309743825835703822018-10-29T11:42:02.321+01:002018-10-29T11:42:02.321+01:00dobór przypraw to indywidualna sprawa, najważniejs...dobór przypraw to indywidualna sprawa, najważniejsze to długie i powolne gotowanieSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-63529776538872350332018-10-28T18:54:49.320+01:002018-10-28T18:54:49.320+01:00Ja gotuje bardzo długo , ale ledwo tylko pyrka na ...Ja gotuje bardzo długo , ale ledwo tylko pyrka na kuchence .duzo warzyw liscie laurowe .ziele angielskie i 3 plasterki imbiru 3 kulki jałowca .Potem podpieczona cebulka az taka brązowa podpalona wrzucam na koniec i ciutek pogotowac aby aromat pozostał w wywarze .a reszta tak jak wyzej w komentarzach Panie robią galaretę .wychodzi super .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21764472742896599302018-06-21T23:44:21.681+02:002018-06-21T23:44:21.681+02:00za mało płynu odparowało - można uratować ponownie...za mało płynu odparowało - można uratować ponownie zagotowując i odparowując jeszcze albo dodając żelatynę Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22308740837821533962018-06-21T21:15:09.694+02:002018-06-21T21:15:09.694+02:00Witam, niestety coś poszło nie tak.. Prawdopodobni...Witam, niestety coś poszło nie tak.. Prawdopodobnie za dużo wody bo nóżki wyszły rzadkie:( czy jest jakiś sposób żeby je uratować? Będę bardzo wdzięczna za pomoc :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15927649619151066792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-43155701819912253332018-03-29T19:56:27.719+02:002018-03-29T19:56:27.719+02:00Dziękuję <3
Wesołych Świąt :)Dziękuję <3 <br />Wesołych Świąt :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-83806761588833016822018-03-29T19:16:08.906+02:002018-03-29T19:16:08.906+02:00Spokojnie można zrobić je w piątek. Oczywiście mus...Spokojnie można zrobić je w piątek. Oczywiście muszą stać w chłodnym miejscu.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-2625159753545182492018-03-29T16:59:42.687+02:002018-03-29T16:59:42.687+02:00Pani Izo kiedy mogę zrobić nóżki ( chciałabym od r...Pani Izo kiedy mogę zrobić nóżki ( chciałabym od razu włożyć je do filiżanek) by wytrzymały przez całe Święta ? W piątek czy lepiej w sobotę robić ?<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42950947483224881802018-03-28T17:49:55.450+02:002018-03-28T17:49:55.450+02:00Ja dodaję ozorki wieprzowe cudo.Ja dodaję ozorki wieprzowe cudo.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21268805108586888732018-01-05T12:34:29.648+01:002018-01-05T12:34:29.648+01:00bardzo się cieszę, że galareta smakuje :)bardzo się cieszę, że galareta smakuje :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-19120308394529228942017-12-30T20:22:12.967+01:002017-12-30T20:22:12.967+01:00własnie zjedliśmy na kolację galaretę ze słoika zr...własnie zjedliśmy na kolację galaretę ze słoika zrobioną przed świętami.Niebo w gębie, to mało powiedziane.Mój mąż jadł pierwszy raz takie delicje i już dyryguje jak mam zrobić następnym razem he,heAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-55186291017371044672017-12-28T22:42:19.582+01:002017-12-28T22:42:19.582+01:00Studzienina lub studzieniec nazwa pochodzi z Rosji...Studzienina lub studzieniec nazwa pochodzi z Rosji i ukrainy a kwaszenina z polskiej litwy<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-78533007823133412932017-12-20T17:29:48.209+01:002017-12-20T17:29:48.209+01:00różne zupy można ugotować na takim wywarze - wylać...różne zupy można ugotować na takim wywarze - wylać szkoda! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79624267160694520642017-12-20T10:06:42.421+01:002017-12-20T10:06:42.421+01:00Ja na wywarze z golonki robię grochówkę lub krupni...Ja na wywarze z golonki robię grochówkę lub krupnik. Najlepszy !Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02598541502638126513noreply@blogger.com