tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post6780484598263304247..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Kurczak pieczony, faszerowany mięsem, z jabłkamiSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-76756604918836872862017-11-16T15:09:28.244+01:002017-11-16T15:09:28.244+01:00Mniamuśne. Dziękuję - poćwiczymy.
Pyzuniu - w rewa...Mniamuśne. Dziękuję - poćwiczymy.<br />Pyzuniu - w rewanżu podaję wersję dietetyczną niskotłuszczową ( nie dla odchudzaczy ale dla żółciowców). pasuje do przepisu: https://smacznapyza.blogspot.com/2011/07/rolada-z-udzca-indyka-z-sosem.html<br />Zmiana po słowach: zamknęłam rękaw czyli zmiana technologii. Rękaw zaciskamy owijając kilkakrotnie nicią. Standardowy zacisk nie wystarcza, bo zostaje dziura, którą wycieknie sosik.<br />Wkładamy całość do garnka z wrzątkiem. Gotujemy - mój czas 40 minut na 1kg indora. Zostawiamy we wrzątku na odpoczynek. <br />Pyszny na ciepło i na zimno. Niskotłuszczowy.<br />Ja najpierw obsmażyłam ptaka na maśle klarowanym i dopiero w rękaw. Jak kto zdrowy to sosik z patelni rozpuszczony wrzątkiem można wlać do rękawa - będzie pyszniej.Evuniahttps://www.blogger.com/profile/10308833563166555930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-53214605040964520392017-11-16T14:52:37.714+01:002017-11-16T14:52:37.714+01:00są 3 przepisy , ale jako rolada z indyka: 1) https...są 3 przepisy , ale jako rolada z indyka: 1) https://smacznapyza.blogspot.com/2011/07/rolada-z-udzca-indyka-z-sosem.html <br />2) https://smacznapyza.blogspot.com/2011/11/rolada-z-indyka.html <br />3) https://smacznapyza.blogspot.com/2012/10/rolada-z-indyka-z-sosem-smardzowym.htmlSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-11076976100252423852017-11-16T12:15:35.051+01:002017-11-16T12:15:35.051+01:00Pyzuniu, nie mogę znaleźć twojego przepisu na udzi...Pyzuniu, nie mogę znaleźć twojego przepisu na udziec indyczy faszerowany/nadziewany, a nie wierzę, że nie robiłaś.Ciekawa jestem Twoich pomysłów w temacie.Podpowiesz coś?Evuniahttps://www.blogger.com/profile/10308833563166555930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-76590480113492837782015-02-19T21:17:29.851+01:002015-02-19T21:17:29.851+01:00Ślinka cieknie 😊Ślinka cieknie 😊Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-84168345480219096682013-11-06T15:52:25.588+01:002013-11-06T15:52:25.588+01:00co Ty mówisz ?! poradzisz sobie - rozetnij tuszkę ...co Ty mówisz ?! poradzisz sobie - rozetnij tuszkę bo tak prościej a potem delikatnie odcinaj mięso tuż przy kościach. Pierwszy raz jest najtrudniejszy, ale dasz radę ! sznurowanie też nie jest trudne - wykałaczki i trochę nici albo sznurka :) Powodzenia ! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-54618548488782171822013-11-06T15:48:33.071+01:002013-11-06T15:48:33.071+01:00przepis bardzo mi się podoba ,tylko chyba nie pora...przepis bardzo mi się podoba ,tylko chyba nie poradzę sobie z odcinaniem szkieletuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-637569854789963732013-11-05T15:21:20.492+01:002013-11-05T15:21:20.492+01:00dziękuję :)dziękuję :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-14095270183088152792013-11-05T12:30:48.963+01:002013-11-05T12:30:48.963+01:00pyszny pomysł ale to jak zawsze u Ciebie:)pyszny pomysł ale to jak zawsze u Ciebie:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.com