tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post6809182725422096910..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Strucla makowa - wersja dla leniwych albo zapracowanychSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger139125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35195817324559027272019-12-15T23:26:06.863+01:002019-12-15T23:26:06.863+01:00prosta i naprawdę bardzo smaczna więc polecam wszy...prosta i naprawdę bardzo smaczna więc polecam wszystkimSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86184420185841664312019-12-11T22:49:29.562+01:002019-12-11T22:49:29.562+01:00zrobiłam,polecam,rewelacja....zrobiłam,polecam,rewelacja....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-65163648707046395922018-03-23T18:23:23.808+01:002018-03-23T18:23:23.808+01:00Kochana, odpowiem Ci tak: zrób masę makową z przep...Kochana, odpowiem Ci tak: zrób masę makową z przepisu i spróbuj. Jeśli będziesz uważać, że jest w niej za mało bakalii jak na Twój gust to dosyp więcej orzechów, skórki czy rodzynek. Masy wychodzi sporo, ale część spokojnie możesz zamrozić w pudełku lub woreczku i będziesz miała gotową do następnej strucli. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-88681960971506393592018-03-23T16:19:43.236+01:002018-03-23T16:19:43.236+01:00Wpisuję się tutaj, żeby było widać od kiedy piekę ...Wpisuję się tutaj, żeby było widać od kiedy piekę tę struclę dwa razy w roku na Święta! Po prawie 6 latach przyszedł czas na wyższy level - samodzielna masa makowa i oczywiście rodzą się pytania: domową masę zrobię wg Twojego przepisu, ale jest w niej o wiele mniej bakalii, czy dodawać jeszcze tak jak w przepisie powyżej, czy poprzestać na ilościach zawartych w przepisie na domową masę makową?<br />Pozdrawia Twoja fanka od wielu lat<br />EllaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04327356454271934194noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22799653936020981102018-03-09T14:04:35.625+01:002018-03-09T14:04:35.625+01:00Wielkie dzięki.Wielkie dzięki.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-19268329326338357302018-03-08T22:00:46.213+01:002018-03-08T22:00:46.213+01:00Tak samo trzeba ten mielony mak ugotować, tyle że ...Tak samo trzeba ten mielony mak ugotować, tyle że wystarczy połowa czasu no i nie trzeba potem mielić. Na tę struclę masy z tamtego przepisu będzie za dużo, ale gotową spokojnie możesz sobie zamrozić i mieć już gotową do kolejnego wypieku :) Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-6088771072329546262018-03-08T21:51:36.578+01:002018-03-08T21:51:36.578+01:00Droga Pyzo, dzięki Tobie zaczęłam piec i moja rodz...Droga Pyzo, dzięki Tobie zaczęłam piec i moja rodzina od kilku lat ma co tydzień na weekend pyszności, chwała Ci!!! Ten makowiec gości na naszym stole na każde święta (na Wielkanoc też), sprzedałam przepis wielu znajomym, których rodziny też okrzyknęły go hitem. Więc po latach przyszedł czas aby wznieść się na wyższy poziom - postanowiłam samodzielnie przygotować masę makową, ale z maku mielonego. Proszę o pomoc - znalazłam oczywiście Twój przepis na tak ową, ale nie wiem jak postąpić w przypadku maku mielonego? Ponadto piszesz, że tamtej masy jest bardzo dużo. Czy to ilość odpowiednia do tego przepisu na struclę krucho-drożdżową, czy trzeba modyfikować ilość maku? Będę wdzięczna za odpowiedź - Twoja fanka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-9092775869148690732018-01-05T12:28:07.603+01:002018-01-05T12:28:07.603+01:00miło mi :) miło mi :) Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-77688823957301266722017-12-30T20:47:48.767+01:002017-12-30T20:47:48.767+01:00Wspaniały przepis.Zrobiłam i obdarowałam dwie rodz...Wspaniały przepis.Zrobiłam i obdarowałam dwie rodziny,rewelacja.Idealny prezent na święta...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-28587515958587352322017-12-24T11:43:02.837+01:002017-12-24T11:43:02.837+01:00Też jestem ciekawa. Mam nadzieję, że będzie sm...Też jestem ciekawa. Mam nadzieję, że będzie smakować. Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-55234188513435075432017-12-23T22:54:11.589+01:002017-12-23T22:54:11.589+01:00zrobiłam....jest pyszna,ciekawe co powiedzą goście...zrobiłam....jest pyszna,ciekawe co powiedzą goście ?....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21922332862984135222017-12-23T20:42:31.487+01:002017-12-23T20:42:31.487+01:00Cieszę się, że mnie znowu odwiedziłaś. Wesołych...Cieszę się, że mnie znowu odwiedziłaś. Wesołych Świąt!Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61693352896518111322017-12-23T17:51:47.642+01:002017-12-23T17:51:47.642+01:00Robiłam ciasto w zeszłym roku z tego przepisu i na...Robiłam ciasto w zeszłym roku z tego przepisu i naiwnie nie zapisałam go ;) Tyle co się naszukalam w stresie tego bloga to ho ho...zaraz biorę się za pieczenie.Wesolych świat!Magdahttps://www.blogger.com/profile/03768872863404105498noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-23760924539478665302017-12-20T17:29:18.293+01:002017-12-20T17:29:18.293+01:00bo to bardzo smaczne ciasto :)bo to bardzo smaczne ciasto :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-80746903627342512502017-12-20T10:36:20.609+01:002017-12-20T10:36:20.609+01:00Robiłam w zeszłym roku jest naprawdę puszne w tym ...Robiłam w zeszłym roku jest naprawdę puszne w tym roku też zrobię Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-52607330694662403102017-12-06T16:00:32.954+01:002017-12-06T16:00:32.954+01:00robiłam w zeszłym roku i właśnie szukałam, gdzie t...robiłam w zeszłym roku i właśnie szukałam, gdzie ten pyszny wieniec, żeby zapisać do przepisów na ten rok, bo była pyszna! Muszę od razu wydrukować i dodać do swoich przepisów, żeby mi już więcej nie zaginął :)DominikaWhttps://www.blogger.com/profile/08485810721244363452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-55935441038896171192017-12-04T19:44:09.603+01:002017-12-04T19:44:09.603+01:00Można, uprzedzam tylko że lubi pękać więc radz...Można, uprzedzam tylko że lubi pękać więc radzę ponakłuwać widelcem Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-25157034695864954722017-12-02T20:40:39.900+01:002017-12-02T20:40:39.900+01:00czy moge zrobić normalny zawijany makowiec bez roz...czy moge zrobić normalny zawijany makowiec bez rozcinania? Ciekawa jestem czy wyjdzie ;) pozdrawiam :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-29199562780334529042017-11-15T10:55:54.856+01:002017-11-15T10:55:54.856+01:00naprawdę taki problem sprawia Ci te 1/2 szklanki ś...naprawdę taki problem sprawia Ci te 1/2 szklanki śmietany do ciasta i 1,5 szkl. cukru pudru do lukru??? Tylko te dwa składniki są podane w szklankach i na dodatek przy obu nie trzeba ściśle trzymać się gramatury bo ważniejsza jest konsystencja tegoż ciasta i lukruSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-87882345685189162362017-11-13T22:52:25.156+01:002017-11-13T22:52:25.156+01:00kolejny polski przepis i niestety kolejny na "...kolejny polski przepis i niestety kolejny na "szklanki" , czy naprawde tak trudno podawac produkty w gramach ??????Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-61444191453764962642017-01-04T16:00:56.958+01:002017-01-04T16:00:56.958+01:00Znalazłam Pani stronkę przez przypadek i jestem za...Znalazłam Pani stronkę przez przypadek i jestem zachwycona. Skorzystałam już z kilku przepisów i zawsze wyszło pysznie. Wczoraj upiekłam strucle makową - jest genialna,a ciasto jest tak wdzięczne, że można z niego wiele zrobić, teraz myślę o farszu z pieczarkami i serem. Pozdrawiam GohaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69224215062600319272016-12-30T19:39:51.379+01:002016-12-30T19:39:51.379+01:00Nie lubię babrać się w mące i tym wszystkim z czeg...Nie lubię babrać się w mące i tym wszystkim z czego robi się ciasta. Nie lubię jak przykleja się do rąk, do wałka i do wszystkiego. I prawie nigdy nie robię ciast. Czasami jednak lubię zrobić niespodziankę mężowi - tak jak dziś :-) I powiem tak: nie czekaliśmy aż ostygnie - pierwszy zjedzony ciepły. Pięknie się prezentuje, pysznie smakuje, łatwe do zrobienia i za dużo nie trzeba babrać w mące ;-)<br />Dziękuję za przepis! Cudowny! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-56658231063814859242016-12-28T16:59:28.728+01:002016-12-28T16:59:28.728+01:00Droga Izo. Serdecznie dziękuję za inspiracje kulin...Droga Izo. Serdecznie dziękuję za inspiracje kulinarne z Twojego bloga. Tym razem skorzystałam z przepisu na struclę, która w mojej rodzinie zrobiła furorę. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-43726177196797388192016-12-23T15:27:22.057+01:002016-12-23T15:27:22.057+01:00bardzo mnie to cieszy :) pozdrawiam Was serdecznie...bardzo mnie to cieszy :) pozdrawiam Was serdecznie! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-39843120375344762052016-12-23T15:25:08.581+01:002016-12-23T15:25:08.581+01:00Polecam się na przyszłość i pozdrawiam! Polecam się na przyszłość i pozdrawiam! Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.com