tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post7846546621602701250..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Biszkopt genueński z kremem i jeżynamiSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-16591530461523264332016-01-20T03:40:55.718+01:002016-01-20T03:40:55.718+01:00BAJECZKA !!!BAJECZKA !!!Kstrhttps://www.blogger.com/profile/04302927665330676884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-83445209793931760132014-06-06T13:30:41.859+02:002014-06-06T13:30:41.859+02:00ja trzymam się przepisu Julii Child, która w książ...ja trzymam się przepisu Julii Child, która w książce pisze o maśle klarowanym, ale myślę, że dodając zwykłe - prawdziwe - roztopione masło tragedii nie będzie Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-30139075600598296042014-06-06T12:59:12.651+02:002014-06-06T12:59:12.651+02:00Pani Izo, a jak doda się zwykłe rozpuszczone masło...Pani Izo, a jak doda się zwykłe rozpuszczone masło, to będzie dobrze? Czy musi być klarowane?<br />Pięknie wygląda, koniecznie muszę wypróbować w tym sezonie :D Le Parlehttp://www.le-parle.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-34878054721474212262013-08-31T19:23:51.297+02:002013-08-31T19:23:51.297+02:00ciasto rzeczywiście pyszne było i polecam takie up...ciasto rzeczywiście pyszne było i polecam takie upiec :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-15537109295419330942013-08-31T16:12:27.766+02:002013-08-31T16:12:27.766+02:00Fantastyczne ciasto! Gratuluję przepięknych zdjęć ...Fantastyczne ciasto! Gratuluję przepięknych zdjęć i dziękuję za udział w akcji JEŻYNY 2013! Dolina smakówhttp://dolinasmakow.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-39867039177400623772013-08-30T11:47:39.208+02:002013-08-30T11:47:39.208+02:00a widzisz ! wychodzi na to, że ja żyłam w jakiejś ...a widzisz ! wychodzi na to, że ja żyłam w jakiejś błogiej nieświadomości :DSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-59719505754291710622013-08-30T08:19:52.998+02:002013-08-30T08:19:52.998+02:00Dołączam swój zachwyt - ciasto cudne!
Z dodatkiem ...Dołączam swój zachwyt - ciasto cudne!<br />Z dodatkiem masła do biszkoptu spotkałam się w Chorwacji.<br />Kupiłam tamtejszy proszek do pieczenia. Na opakowaniu był przepis na biszkopt z dodatkiem masła i nawet go wypróbowałam.<br />Biszkopt udał się wyśmienicie.<br />W tej chwili już nie pamiętam ile było go w przepisie.NinaJGhttps://www.blogger.com/profile/13144304165583161414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-2721202914209303312013-08-28T22:13:54.849+02:002013-08-28T22:13:54.849+02:00tak ? a to ja pierwsze słyszę :D ale dobre rady za...tak ? a to ja pierwsze słyszę :D ale dobre rady zawsze mile widziane :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-75056098000774546532013-08-28T22:02:36.673+02:002013-08-28T22:02:36.673+02:00Iza, nie zapominaj, że ja jestem KRÓLEM biszkoptów...Iza, nie zapominaj, że ja jestem KRÓLEM biszkoptów.Twardy Szparaghttps://www.blogger.com/profile/11643963949270139114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42212459988500016812013-08-28T18:43:41.585+02:002013-08-28T18:43:41.585+02:00wow, wygląda przecudnie! Dodaję do listy do zrobie...wow, wygląda przecudnie! Dodaję do listy do zrobienia :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10234488267870621666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-85625535410213907852013-08-27T16:55:34.584+02:002013-08-27T16:55:34.584+02:00zrób bo warto i jeden drugiemu przeszkadzać nie bę...zrób bo warto i jeden drugiemu przeszkadzać nie będzie :DSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-21386811179735302412013-08-27T14:16:14.197+02:002013-08-27T14:16:14.197+02:00dziękuję za cudny wpis, miałam go robić ale mnie u...dziękuję za cudny wpis, miałam go robić ale mnie uprzedziłaś. Bernadetahttps://www.blogger.com/profile/07433650210110371486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-65329753256540506872013-08-27T12:31:59.979+02:002013-08-27T12:31:59.979+02:00Marta, wydaje mi się, że opisałam wszystko bardzo ...Marta, wydaje mi się, że opisałam wszystko bardzo dokładnie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to zadawaj śmiało, postaram się odpowiedzieć :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-71669455505055557702013-08-27T11:27:22.677+02:002013-08-27T11:27:22.677+02:00Boże, ależ pięknie to wygląda! Szkoda tylko, że ni...Boże, ależ pięknie to wygląda! Szkoda tylko, że nie umiem piec biszkoptu...nic a nic. Próbowałam kilka razy i zawsze było coś nie tak.... Boję się więc spróbować, a szkoda, bo tak uwielbiam jeżyny..... Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14065938676066099495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69682909285070597752013-08-27T11:17:28.436+02:002013-08-27T11:17:28.436+02:00a widzisz, czyli po prostu dałam za dużo składnikó...a widzisz, czyli po prostu dałam za dużo składników :D ale biszkopt wyszedł pyszny, słowo ! ciekawe dlaczego takie błędy - może stąd, że miary podane w szklankach a te różne chociaż masło się zgadza a też odmierzane tą samą .... Dzięki, Val :)Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-24707982664056933532013-08-27T11:16:12.477+02:002013-08-27T11:16:12.477+02:00O mamuniu jakie cudowne ciasto :))O mamuniu jakie cudowne ciasto :))Beatahttps://www.blogger.com/profile/09330993391521538024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-29913437811558007962013-08-27T11:12:52.048+02:002013-08-27T11:12:52.048+02:00Widzisz Iza, życie potrafi zaskoczyć. Tak samo jak...Widzisz Iza, życie potrafi zaskoczyć. Tak samo jak tłumacze książek. Mam przepis na biszkopt, który zawsze robię - pochodzi z książki Julii Child "Mastering the Art of French Cooking". Z tą różnicą, że tłumaczący "Gotuj z Julią" przenieśli miary na mąkę i cukier wg tego samego przelicznika, a nawet Julia podaje różne przeliczniki dla cukru i mąki. Wg tego co jest w oryginale powinno być 125 g cukru, 105 g mąki, 4 jaja, wanilia, odrobina soli i 60 g masła.Twardy Szparaghttps://www.blogger.com/profile/11643963949270139114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-56334388617349242562013-08-27T09:06:41.154+02:002013-08-27T09:06:41.154+02:00ale piękne ciasto!
uwielbiam ciasta z kremem i owo...ale piękne ciasto!<br />uwielbiam ciasta z kremem i owocami, pyszności :)ShabbyEathttp://www.shabbyeat.plnoreply@blogger.com