tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post7971254717518384687..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Domowa przyprawa grzybowo warzywna do zup i sosówSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-17099647627734336652017-11-20T19:32:13.045+01:002017-11-20T19:32:13.045+01:00Grubość kawałków warzyw w takiej przeprawie to spr...Grubość kawałków warzyw w takiej przeprawie to sprawa indywidualna. Jedni mielą aż na pył, ja lubię jak jednak jakieś kawałeczki są. Jeśli uważasz, że Twoje są zbyt grube to możesz je jeszcze rozdrobnić. Młynek do kawy się nadaje, tylko trzeba to dokładnie wyczyścić z kawy, a potem z warzyw.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-25823032311431893402017-11-20T16:31:28.506+01:002017-11-20T16:31:28.506+01:00To znowu ja.Czekałam aż Pani wróci do blogowego św...To znowu ja.Czekałam aż Pani wróci do blogowego świata,bo mam pytanie odnośnie powyższej przyprawy.Ususzyłam warzywka,zmieliłam blenderem ręcznym,zapach jest cudny,ale wydaje mi się trochę za gruba.Jakim blenderem Pani mieliła-czy może zmielić zwykłym młynkiem do kawy?Będę wdzięczna za odpowiedż.Elżbieta O.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-59113969069419787712016-10-16T14:06:53.410+02:002016-10-16T14:06:53.410+02:00Ilość grzybów dotyczy już takich ususzonych, tak j...Ilość grzybów dotyczy już takich ususzonych, tak jak napisałam w przepisie, ale można dać ich trochę więcej lub mniej, wedle uznania Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-24850597225724653712016-10-15T11:07:58.935+02:002016-10-15T11:07:58.935+02:00Dzień dobry. Mam wątpliwość jeśli chodzi o ilość g...Dzień dobry. Mam wątpliwość jeśli chodzi o ilość grzybów: czy chodzi o 2-3 szklanki krajanki świeżych, czy może 2/3 szklanki mieszanki już ususzonej? Chyba jednak świeże, bo potem suszyły się z warzywami. Pozdrawiam i dziękuję za pyszną DOMOWĄ kuchnię - UlaAnonymousnoreply@blogger.com