tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post9147173608096405543..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Uszka z grzybami, do barszczykuSmaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-339125751809024732018-12-17T21:17:26.332+01:002018-12-17T21:17:26.332+01:00Czyli smakują, a to bardzo mnie cieszy. Pozdrawiam...Czyli smakują, a to bardzo mnie cieszy. Pozdrawiam!Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79315774325693723442018-12-17T17:45:16.482+01:002018-12-17T17:45:16.482+01:00Melduję posłusznie ,że nadszedł dziś u mnie czas n...Melduję posłusznie ,że nadszedł dziś u mnie czas na uszka....robię je wg pani przepisu 3 raz ...pozdrAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-30487185262418985792017-12-30T19:21:28.013+01:002017-12-30T19:21:28.013+01:00Po tygodniu stania to ten farsz raczej wyrzuciłab...Po tygodniu stania to ten farsz raczej wyrzuciłabym z obawy przed zatruciem Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-82970782686220807972017-12-30T18:28:39.628+01:002017-12-30T18:28:39.628+01:00Czy moge zuzyc (zamrozic) farsz grzybowy po tygodn...Czy moge zuzyc (zamrozic) farsz grzybowy po tygodniu trzymania go w lodowce? Dziekuje.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13257123094797454657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-50890163670187379912016-12-16T23:24:12.315+01:002016-12-16T23:24:12.315+01:00ja nastawiłam dzisiaj, zdąży się ukisić przez tydz...ja nastawiłam dzisiaj, zdąży się ukisić przez tydzień jeśli będzie stał w ciepłym pomieszczeniu Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-23812711174042321112016-12-16T17:55:49.041+01:002016-12-16T17:55:49.041+01:00Przepis na ciasto super! Bylo elastyczne i mieciut...Przepis na ciasto super! Bylo elastyczne i mieciutkie po ugotowaniu, sprobowalysmy z corka kilka bo nam jezory zwisaly! To maselko duuuzo lepszy smaczek daje niz olej. Farsz tez z Pani przepisu b.smaczny, idealne proporcje wszystkiego.Zostalo mi ciasta, schowam do lodowki (mam nadz.ze nic mu nie bedzie)a jutro douszkuje wiecej bo moje dziecko to pozeracz uszek z barszczem,cale Swieta tylko to je na cieplo i troche smazonego karpia, a ja podobnie :-)Mam zamiar takze ukisic jutro buraki,czy to nie za wczas na Swieta?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18159466089138579480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-28845557311509337182016-12-12T09:55:14.806+01:002016-12-12T09:55:14.806+01:00nie każdy sam zbiera i suszy grzyby leśne a kupne ...nie każdy sam zbiera i suszy grzyby leśne a kupne są bardzo drogie a do tego często suszone z robalami, nie widzę w użyciu pieczarek nic złego a krytykowanie kiedy się nie próbowało nawet jest co najmniej dziwne Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-43083876040878052512016-12-10T23:07:10.297+01:002016-12-10T23:07:10.297+01:00Piękne uszka,stoją jak żołnierzyki.Jedynie farsz j...Piękne uszka,stoją jak żołnierzyki.Jedynie farsz jest dla mnie nie dobry.Żadnych pieczarek,tylko leśne grzyby.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-3791098787886971552016-12-05T21:22:37.855+01:002016-12-05T21:22:37.855+01:00Uszka cudo :D uwielbiamUszka cudo :D uwielbiamElahttp://www.browar-lubicz.com.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-22979691868664259782015-12-10T16:18:07.867+01:002015-12-10T16:18:07.867+01:00dla pewności ja bym jednak zamroziła bo szkoda by ...dla pewności ja bym jednak zamroziła bo szkoda by było żeby wywar się zepsułSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-72307446427792600832015-12-10T12:27:17.999+01:002015-12-10T12:27:17.999+01:00Zabieram się dzisiaj za uszkowanie i tak w zasadzi...Zabieram się dzisiaj za uszkowanie i tak w zasadzie jestem mocno ciekawa - czy taki wywar z grzybów mogę zlać do słoika i potrzymać te dwa tygodnie aż będę robić barszcz, czy to dość ryzykowne? czy lepiej może sobie go zamrozić?<br /><br /><br />Pyzo - Twój blog - istna kopalnia skarbów! dziękuję <3Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86249749289916561922015-12-05T19:15:20.933+01:002015-12-05T19:15:20.933+01:00Z tego przepisu zrobiłam dziś 106 uszek. Farszu i ...Z tego przepisu zrobiłam dziś 106 uszek. Farszu i ciasta było nadal dużo a siły zaczynało brakować. Ulepiłam więc 20 szt. grubaśnych pierogów. Gdy kończyłam przypomniało mi się że nie dodałam do nadzienia żółtka i bułki tartej. I ...... zalamałam się. Tyle pracy i tak sie starałam. ... No trudno może dadzą się zjeść o ile podczas gotowania nie porozpadaja się. Na razie powędrowały do zamrażarki.<br /><br /><br /><br /><br />radość" - zapomniałam. Prawie się załamałam. Prawie bo 3 szt które nie mieściły mi sie juz na tacce ugotowalam i zjadłam. Efekt - mogą być ale na pewno bylyby<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />przypomnialam sobie ze nie dodalam żłtka i 2 łyżek bułki tartej. Farsz robiłam wczoraj a <br />8dziś miałam dodać tylko te dwa składniki i ......zapomnialam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-13866684309976017852015-11-19T14:57:12.309+01:002015-11-19T14:57:12.309+01:00z tej ilości składników oko setki uszek robięz tej ilości składników oko setki uszek robięSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-42012061885437118902015-11-19T11:52:12.198+01:002015-11-19T11:52:12.198+01:00Ile robisz jednorazowo? U nas w domu rodzinnym rob...Ile robisz jednorazowo? U nas w domu rodzinnym robiło się koło 200-300 szt.Angelikahttp://dworkolesin.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-25299305515505598632013-08-26T16:26:22.100+02:002013-08-26T16:26:22.100+02:00bardzo ciekawy pomysł z tym smażeniem - wypróbuję ...bardzo ciekawy pomysł z tym smażeniem - wypróbuję na pewno ! mrozić nie mroziłam - ani razu nie zdążyłam :D zawsze wszystko wyjedzą Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-35128157564111965582013-08-26T15:17:37.350+02:002013-08-26T15:17:37.350+02:00A ja, naśladując moją Babcię pochodzącą spod Lwowa...A ja, naśladując moją Babcię pochodzącą spod Lwowa (gdyby żyła, miałaby 113 lat), gotowe uszka (surowe) smażę na oleju na rumiano. Spróbujcie choć kilka sztuk. Zupełnie inny smak, niepowtarzalny. A do zamrożenia - obsmażam odrobinkę, tyle tylko, żeby ciasto nie było surowe i po ostudzeniu mrożę w woreczkach. Przed wieczerzą wystarczy rozmrozić i rzucić na patelnięAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-15544828962753328022012-12-11T09:39:18.405+01:002012-12-11T09:39:18.405+01:00dobry pomysł, dziękuję bardzo za radę :) dobry pomysł, dziękuję bardzo za radę :) Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-69390769014946706442012-12-11T09:01:04.444+01:002012-12-11T09:01:04.444+01:00Ja uszka gotuje i jak przestygną pędzelkiem maczan...Ja uszka gotuje i jak przestygną pędzelkiem maczanym w oleju je smaruję następnie wkładam dxo woreczkówn i mrożę.Są super jeszcze nigdy mi się nie posklejały.wyprubujcie.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-25799165294657798842011-12-17T11:31:10.224+01:002011-12-17T11:31:10.224+01:00Do ciasta na pierogi i uszka używam wrzącej wody. ...Do ciasta na pierogi i uszka używam wrzącej wody. Zalewam mąkę, lekko mieszam łyżką i czekam, aż wystygnie. Potem normalnie wyrabiam ciasto. Jest wtedy elastyczne i miękkie, doskonale się skleja. Mrożę ugotowane uszka czy pierogi, ułożone na tacy, a potem wkładam porcjami do woreczków. Dziś już mam też zamrożone 100 uszek, czekają na barszczyk wigilijny:-)kropelkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-41411627752670921442011-12-12T16:10:58.028+01:002011-12-12T16:10:58.028+01:00Dziekuje za odpowiedz,chce zrobic wczesniej i zamr...Dziekuje za odpowiedz,chce zrobic wczesniej i zamrozic.Nie robilam uszek nigdy,ale pierogi robie,mam nadzieje,ze wyjda.Pozdrawiam.Asinek:))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-31206229566164015602011-12-12T10:16:32.887+01:002011-12-12T10:16:32.887+01:00Asinek, nie wiem jaka metoda jest najlepsza, ale j...Asinek, nie wiem jaka metoda jest najlepsza, ale ja mrożę surowe - tacę z uszkami wstawiam do zamrażarki i dopiero kiedy stwardnieją przekładam do torebek - w ten sposób się nie posklejają. Jeśli chciałabyś zamrozić obgotowane to ususz je dobrze, też ułóż pojedynczą warstwą, i zsyp dopiero po zamrożeniu. Natomiast jeśli wiem, że po ugotowaniu muszą poczekać na swoją kolej to skrapiam je w misce olejem roślinnym i mieszam potrząsając żeby pokryły się tłuszczem bo jeśli się skleją to bez uszkodzenia ich nie oddzieliszSmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-47319139711242100262011-12-11T23:07:32.712+01:002011-12-11T23:07:32.712+01:00Super :) I w jakim idealnym porzadku:)
Ja uwielbi...Super :) I w jakim idealnym porzadku:)<br />Ja uwielbiam uszka, ale barszczu akurat nie. Za to ( moje zboczenie do milosci grzybowej) uwielbiam zupe krem grzybowa z uszkami z kasza :)JustInkahttp://justinka.tomech.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-83798260383911415732011-12-11T20:55:01.918+01:002011-12-11T20:55:01.918+01:00Swietnie wygladaja,jak wojsko;))Mam pytanie,jesli ...Swietnie wygladaja,jak wojsko;))Mam pytanie,jesli chce je zamrozic,to lepiej surowe,czy obgotowane?AsinekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-79821715958802271802011-12-11T20:30:23.550+01:002011-12-11T20:30:23.550+01:00Masz rację, ja też uważam, że uszka z powodzeniem ...Masz rację, ja też uważam, że uszka z powodzeniem można zrobić wcześniej i w Wigilię mieć więcej czasu! ;) Prześliczne są! ;)Kasiahttps://www.blogger.com/profile/12314695488788755093noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-286160500495050952011-12-11T19:32:22.144+01:002011-12-11T19:32:22.144+01:00Jak pięknie :) Świątecznie i przyjemnie :)Jak pięknie :) Świątecznie i przyjemnie :)Aldihttps://www.blogger.com/profile/13050552958451590918noreply@blogger.com