tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post99848939997075265..comments2024-03-26T09:47:07.826+01:00Comments on Smaczna Pyza: Tradycyjna konfitura z płatków róży Smaczna Pyzahttp://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-2965872216682927912018-06-26T21:29:28.089+02:002018-06-26T21:29:28.089+02:00blendowane i gotowane to już zupełnie co innego :(...blendowane i gotowane to już zupełnie co innego :(Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-46136888846772201002018-06-22T15:36:14.957+02:002018-06-22T15:36:14.957+02:00Ułatwiłam sobie sprawę z ucieraniem i najpierw sam...Ułatwiłam sobie sprawę z ucieraniem i najpierw same płatki potraktowałam blenderem (wrzucałam partiami). Następnie gotowałam utarte płatki z cukrem i sokiem z cytryny, później jeszcze raz zblendowałam, zagotowałam i gorące do słoiczków. Konfitura wyszła smakowita o cudownym kolorze i zapachu :-) Gisellehttps://www.blogger.com/profile/05336614625572450900noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-11312392800269969162018-05-29T22:35:51.172+02:002018-05-29T22:35:51.172+02:00Powodów może być kilka. Zakładając, że użyłeś róż...Powodów może być kilka. Zakładając, że użyłeś róży pomarszczonej i odcięłaś jasne końce płatków. Krzewy mogły być niedawno pryskane preparatem na mszyce albo grzybobójczym. Albo krzewy róży, albo jakieś owocowe obok i wiatr zniósł część oprysky na różę. Być może po prostu przetwór z surowych płatków nie trafił w Twój gust. A być może zbyt długo ucierałaś. Mnie się to nie zdarzyło, ale koleżanki, z którymi konsultowałam problem tak miały - ponoć zbyt długie ucierania powoduje, że konfitura staje się trawiaste w smaku. Jak to uratować nie wiem, niestety.Smaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-86511702822631820432018-05-29T17:22:01.990+02:002018-05-29T17:22:01.990+02:00Zrobiłam konfiturę zgodnie z przepisem, ale wyszla...Zrobiłam konfiturę zgodnie z przepisem, ale wyszla niesmaczna. Czuc trochę różę, ale jest mocno cierpka i jakby trawiasta. Co poszło nie tak? Czy da się ja odratować?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-47076919415787337172017-07-16T15:31:10.526+02:002017-07-16T15:31:10.526+02:00teoretycznie tak, ale cukier brązowy może wpłynąć ...teoretycznie tak, ale cukier brązowy może wpłynąć na zmianę koloru konfiturySmaczna Pyzahttps://www.blogger.com/profile/18216748695141035480noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-64367848963712652872017-07-16T13:07:41.869+02:002017-07-16T13:07:41.869+02:00Witam.A czy może być cukier brązowy?Pozdrawiam.Elż...Witam.A czy może być cukier brązowy?Pozdrawiam.Elżbieta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1738978024818478841.post-3839542848762573462017-07-15T13:37:21.853+02:002017-07-15T13:37:21.853+02:00Interesujący przepis, z wielką chęcia go spróbuję....Interesujący przepis, z wielką chęcia go spróbuję. Dziękuje bardzo :)Celinahttp://www.zarobicpieniadze.com/commentsnoreply@blogger.com