Czy wiesz, że jedzenie może Ci szkodzić ?
Od jakiegoś czasu coraz więcej mówi się o tym, że gluten
szkodzi a jedzenie zwykłego pieczywa wzbudza ogromnie dużo kontrowersji. Tak samo rzecz ma się z
białym cukrem i białą mąką – a jak jest naprawdę? Przecież to produkty, które z
dziada, pradziada były zawsze stosowane w polskiej kuchni ! Przyznam, że ja ostrożnie podchodzę do takich, nawet naukowych, stwierdzeń bo z natury jestem niedowiarkiem...
Ale kiedy zaczęłam czytam to zaczęłam się też zastanawiać i drążyć temat ...
Ale kiedy zaczęłam czytam to zaczęłam się też zastanawiać i drążyć temat ...
Nie chcąc popadać w paranoję, czytałam coraz więcej o tych
zagadnieniach i trafiłam na poradniki, które dały mi jasne odpowiedzi i
możliwość własnej decyzji – czy chcę nadal stosować te produkty w kuchni czy
też nie. Dzięki tym poradnikom wiem, na czym stoję - jeśli używam białej mąki to
wiem, z czym ją zmieszać, aby była wartościowa dla zdrowia. Te poradniki to również odpowiedzi na wiele pytań dotyczących substancji słodzących, które są
szeroko dostępne na rynku.
Ja nie namawiam do natychmiastowych rewolucji, ale to po prostu trzeba przeczytać !
Ja nie namawiam do natychmiastowych rewolucji, ale to po prostu trzeba przeczytać !
Sama musiałabym poświęcić sporo czasu na zgromadzenie takiej
wiedzy, a dostałam ją w pigułce wraz z bonusami. Jasno, prosto i na temat.
Jeśli również zastanawialiście się nad tymi produktami – czy
stosować je czy nie, jeśli Wasza dieta powinna ograniczać gluten lub biały
cukier, to polecam Wam te poradniki.
Napisane w przystępnej formie, zawierają cenną wiedzę i
dodatkowo dają sporo wskazówek, rad i podpowiedzi dotyczących odżywiania. Znajdziecie
w nich również popularne przepisy nigdzie niepublikowane, a których jakość
potwierdzają setki osób w postaci pozostawionych komentarzy.
Jeśli zainteresują Cie te poradniki i zdecydujesz się na ich
zakup, w tytule przelewu wpisz proszę koniecznie nazwę mojego bloga/mojego fanpage/moje
imię i nazwisko - ponieważ naprawdę serdecznie je polecam.
To, co znajdziesz w tych poradnikach może stanowić
fantastyczny początek drogi do zdrowia i szczęścia, jak również uzbroi Cię w wiedzę, potrzebną do świadomego odżywiania.
Serdecznie zapraszam
Serdecznie zapraszam
Iza Kulińska "SmacznaPyza"
Pani Izo,wszystkie te poradniki pewnie są dobre i pożyteczne ale niestety nie ma w nich tego czego ja potrzebuję.Najczęściej autorzy podchodzą do proponowania rad w oparciu o jedną chorobę np.cukrzycę.A co jeśli ma się ich kilka i to wzajemnie się wykluczających? takiego poradnika nie spotkałam,chyba za trudne wyzwanie dla mądrali -autorów.No bo jak pogodzić:cukrzycę,diet trzustkową (po ostrym zapaleniu trzustki),dnę moczanową,dietę sercową ,ostre zgagi,rak.Myślę że aby pogodzić to wszystko to dopiero jest wyzwanie.Pozdrawiam Marianna.
OdpowiedzUsuń