Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka Prywatności bloga Smaczna Pyza
Niniejsza polityka prywatności opisuje zasady postępowania z danymi osobowymi oraz informuje o wykorzystywaniu plików cookies w ramach funkcjonowania bloga Smaczna Pyza pod adresem https://smacznapyza.blogspot.com/
Właścicielem bloga Smaczna Pyza jest Iza Kulińska zamieszkała w Warszawie (Polska). Kontakt z autorem jest możliwy poprzez wiadomość prywatną na fanpage`u bloga w serwisie Facebook lub pod adresem administratora: izapyzakulinska@gmail.com Właścicielem bloga jest administrator danych. 
§1 
Definicje
Na potrzeby niniejszej polityki prywatności przyjmuje się następujące znaczenia poniższych pojęć:
  • Administratorka [właścicielka bloga] - Iza Kulińska, zamieszkała w Warszawie (Polska)
  • Blog - blog Smaczna Pyza dostępny jest na platformie Blogger pod adresem: https://smacznapyza.blogspot.com/
  • Użytkownik - każda osoba fizyczna lub prawna, która dobrowolnie czyta treści i przegląda zawartość Bloga
  • Pliki cookies (tzw. ciasteczka) - dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które są przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika, np. komputerze, smartfonie lub tablecie. Po za tym informacje można odczytywać przez system teleinformatyczny Administratora.
§2
Dane osobowe
I. Przetwarzanie danych.
1. Administratorem danych Użytkownika jest wyłącznie Administrator opisany §1 pkt 1.
2. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celach odpowiadających zgodom odebranych od Użytkowników za pomocą e-maila lub wiadomości prywatnej na fanpag`e. 
3. Administrator gwarantuję poufność wszelkich  danych osobowych udostępnionych mu przez Użytkownika. 
II. Podanie danych przez Użytkownika.
4a. Podanie przez Użytkownika swoich danych jest w pełni dobrowolne.
4b. Użytkownik, który nie wyrazi zgody na podanie danych może nie mieć dostępu do niektórych funkcji bloga. 
III. Gromadzenie danych przez Administratora.
5.  Administrator gromadzi dane osobowe z należytą staranności oraz odpowiednio chroni je przed dostępem do nich osób trzecich i nieupoważnionych za pomocą narzędzi, które udostępnia platforma Blogger.
6. Administrator nie udostępnia danych, przekazywanych mu przez Użytkowników, jakimkolwiek podmiotom trzecim.
7. Administrator nie posiada odpowiednich narzędzi, które pozwoliły mu określić czas przechowywania zgromadzonych danych wyniku ich specyfiki. Nie będą one przechowywane dłużej niż do momentu zamknięcia bloga. 
IV. Podstawa przetwarzania danych.
8. Dane w celach opisanych w §2 pkt 2 przetwarzane będą na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
V. Uprawnienia Użytkowników
9.  Użytkownikowi przysługują uprawnienia wynikające z aktów prawnych wskazanych w §2 pkt 7, w tym w szczególności do:
a. prawo żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia, czy też ograniczenia ich przetwarzania;
b. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
c. prawo do przenoszenia danych;
d. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych w określonym celu, w przypadku gdy Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził;
e. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem oraz gromadzeniem danych przez Administratora.
§3
Pliki Cookies
1. Administrator wykorzystuje pliki cookies w celu:
  • zapewnienia prawidłowego funkcjonowania Bloga;
  • dostosowanie zawartości strony do preferencji danego Użytkownika;
  • w celach statystycznych;
  • w celach marketingowych. 
2. Każdy Użytkownik ma możliwość konfiguracji własnej przeglądarki internetowej w taki sposób, aby uniemożliwić przechowywanie plików cookies na urządzeniach końcowych Użytkownika, np. komputerze, smartfonie lub tablecie; 
2a. Dokonanie przez Użytkownika opisanych powyżej czynności może doprowadzić do tego, że korzystanie z Bloga może być utrudnione. 
§4
Pozostałe technologie

Administrator informuje Użytkownika, że stosuje na swoim Blogu technologie śledzące działania przez niego podejmowane w celach jego aktywności na Blogu:
  • kod śledzenia Google Analitycs w celach analizy statystyki Bloga. 
§5
Pozostałe
  • Na blogu będzie można znaleźć posty lub zdjęcia, w których pojawić się mogły linki do sklepów internetowych, stron producenta, stron wydawnictw, stron autorskich. Linki te będą prowadzić Użytkownika do stron, które należą i zarządzane są przez osoby trzecie. Administrator nie będzie odpowiadał za dostępność oraz jakość tych stron. 
  • W momencie kiedy dojdzie do zmiany obowiązującej polityki prywatności, odpowiednie modyfikacje opisanych zasad powyżej zostaną udostępnione na Blogu Smaczna Pyza.
Jako administrator strony, powierzam dane:
Platformie Blogger, na której znajduje się ten blog


Polityka odnosi się do plików cookies w obrębie blogu Smaczna Pyza

Co to są pliki cookies?

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Pliki cookies nie zawierają danych osobowych.
Do czego używamy plików cookies?

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
a) dostosowania zawartości stron internetowych  do preferencji Czytelnika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Czytelnika  i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Czytelnicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
c) utrzymanie sesji Czytelnika
Jakie pliki cookies są używane?

Wyróżniamy dwa rodzaje plików cookies:
 – sesyjne - pliki tymczasowe, które pozostają na urządzeniu Czytelnika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). 
- stałe - pozostają na urządzeniu czytelnika przez czas określony w parametrach plików cookies albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez Czytelnika.
Czy można usunąć pliki cookies?

Tak. Przeglądarki internetowe zwykle są ustawione na automatyczne przyjmowanie plików cookies, ale można zmienić ustawienia przeglądarki tak by ciasteczka były zablokowane. Zablokowanie lub ograniczenie stosowania plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności bloga.
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o plikach 'cookies' znajdziesz na stronie wszystkoociasteczkach.pl

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Będzie mi miło jeśli zostawisz swój komentarz i odwiedzisz mnie znowu. Jeśli ugotowałeś albo upiekłeś coś z przepisu znalezionego tutaj zrób zdjęcie i pochwal się przysyłając je do mnie.

Print Friendly and PDF
Copyright © Smaczna Pyza , Blogger