Nazywam się Iza Kulińska, mam 50 lat, mieszkam w Warszawie. Jestem żoną z 20-stoletnim stażem i mamą dorosłego już człowieka. Członkiem rodziny jest też nasz wspaniały pies Chrupek, którego przygarnęliśmy kilka lat temu ze schroniska. Uwielbiam dobre książki, dobre filmy, muzykę. Chętnie odwiedzam restauracje oraz bywam na spotkaniach dotyczących żywności i żywienia. Lubię gotować dla rodziny i przyjaciół. Interesuje mnie przyroda, a szczególnie grzyby i rośliny dziko rosnące, które fotografuję, zbieram i przetwarzam. Chętnie dzielę się swoją wiedzą kulinarną i grzybową.
Blog "Smaczna Pyza" działa od 20 czerwca 2011 r. Umieszczam na nim przepisy kulinarne i zdjęcia dań, które sama przygotowałam. Gotuję z pasją, smakiem i pełnym zaangażowaniem. Moje wpisy kieruję do osób, które lubią dobre domowe jedzenie - staram się wszystko opisywać bardzo dokładnie żeby nawet ktoś kto stawia w kuchni pierwsze kroki też sobie poradził. Przedstawiam także mniej i bardziej znane grzyby, przede wszystkim jadalne, opowiadam o wycieczkach do lasu. Chętnie odpowiadam na wszelkie pytania zadawane pod przepisami - zarówno te dotyczące gotowania jak i grzybów. Służę radą w sprawach związanych z gotowaniem, zakupami i grzybobraniami.
Polityka prywatności na blogu SMACZNA PYZA (klik,klik)
Ilość odwiedzin na blogu od dnia założenia do dnia 06.02.2019 = 38 464 374 (według bloggera)
styczeń 2019 (według Google Analitycs)
Użytkownicy - 148 939 Nowi użytkownicy - 120 315 Sesje - 205 508
Sesje na użytkownika - 1,38 Odsłony - 320 172 Strony/sesja - 1,56
Śr. czas trwania sesji - 00:01:15 Współczynnik odrzuceń - 84,04%
Do dnia 06.02.2019 dokonałam na blogu 2444 wpisów, przeważnie z przepisami kulinarnymi, ale nie tylko.
Blog ma swój profil na Facebooku - Smaczna Pyza i na dzień 06.02.2019 - fanów 18 924
Linki do wpisów z bloga oraz zdjęcia publikowane są także w innych kanałach:
Pinterest - 517 obserwujących
Twitter - 562 obserwujących
Instagram - 4355 obserwujących
Jeżeli jesteś zainteresowany reklamą firmy czy konkretnego produktu na tym blogu skontaktuj się ze mną. Mogę np. przygotować przepis z Twoim produktem, odwiedzić restaurację i opisać wrażenia, przetestować sprzęt. Porozmawiamy i wspólnie ustalimy taką formę współpracy, jaka będzie najbardziej wartościowa dla obu stron.
A może masz inną, ciekawą propozycję? Napisz koniecznie i na pewno się dogadamy.
e-mail - izapyzakulinska@gmail.com
Współpracowałam bądź współpracuję z różnymi firmami i markami, m. in. : aledobre.pl; Almette; Alpro; Blue Dragon; Bonduelle; Carrefour; Coca-cola; DecoMorreno; Empik; Euronat Investment; Felix; Fit&Easy; GreenPan; Granex; Inka; Kamis; Lestello; Lidl; Lubella; Maspex; Merci Chef!; Metsa; Paclan; Patak's; Philips; Poltino; posmakujsycylii.pl; Pudliszki; redcoon.pl; Sante; Sokołów; Somersby; Termisil; Tradismak; Tymbark; VOG; Wedel
Moje przepisy można znaleźć na kilku portalach kulinarnych a także w różnych gazetkach o tej tematyce. Mam na swoim koncie także kilka przygód przed kamerą telewizyjną
- film z przepisem w serii "Wiosenne inspiracje"
- program kulinarny z 3-ma przepisami - oba nagrane dla kanału Kuchnia+
- byłam gościem w programie Przepis dnia gdzie prezentowałam jeden ze swoich przepisów.
Trochę więcej o mnie możecie także przeczytać w krótkich wywiadach dla portali kulinarnych:
- wywiad na portalu we-dwoje.pl
- Bloger tygodnia na portalu Gotujmy.pl
- wywiad na blogu Mężczyzna gotuje
- wywiad dla Verbeną
Artykuł o polskiej tradycji grzybobrania zamieszczony w Feed - Jeronimo Martins World Magazine (klik,klik)
Artykuł o grzybach i przepis na nalewkę kurkową w FOOD SERVICE
Gościłam w programie Pytanie na śniadanie jako ekspert i miłośniczka grzybów
Kolejna wizyta w programie Pytanie na śniadanie
Byłam też gościem Małgorzaty Rozenek-Majdan w programie "W dobrym stylu", odc. 3, sezon 3. Pokazywałam i opowiadałam jak zrobić domową kapustę kiszoną i napar z imbiru - Oglądaj TUTAJ
Moje przepisy znajdziecie też w książce "Zapach Świąt", którą współtworzyłam z 12stoma innymi blogerkami. To wyjątkowa publikacja ze świątecznymi przepisami na wspaniałe potrawy i dekoracje domu. Książkę można kupić TUTAJ (klik, klik)
Wszystkie teksty na tym blogu są mojego autorstwa, zdjęcia w większości też, a na resztę ma osobistą zgodę autorów więc jakiekolwiek ich kopiowanie bez mojej wiedzy i zgody jest złamaniem prawa (USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych)
Fantastyczny i profesjonalny blog - POLECAM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa :) Pozdrawiam!
UsuńPoprostu fantastyczny blog jest Pani moja inspiracja . Jestem pod ogromnym wrażeniem 😀przesyłam buziaki 🤗
OdpowiedzUsuńmiło mi to słyszeć :) zapraszam częściej po kolejne inspiracje!
UsuńKiedyś przypadkiem trafiłam na Pani bloga szukając przepisu na dobre pieczone mięso. Nie pamiętam który był to przepis, wiem jedno - mięso było wysmienite i od tamtej pory z wielką ciekawością codziennie odwiedzam to miejsce - można znaleźć tutaj tyle wspaniałości i pyszności, że jeszcze nie miałam okazji powtórzyć któregoś z dań - ciągle mam ochotę próbować nowych przepisów:)
OdpowiedzUsuńPani Izo, moje gratulacje, Pani blog jest najlepszym blogiem kulinarnym spośród wszystkich, które miałam okazję odwiedzić!
Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz i korzystasz z przepisów. Mam nadzieję, że w przyszłość też nie zawiodę i będziesz równie zadowolona jak do tej pory. Dziękuję za miłe słowa. Pozdrawiam serdecznie!
UsuńWitam serdecznie
OdpowiedzUsuńJestem pod wrażeniem Izo jesteśmy rówieśniczkami. Tak samo jak ty uwielbiam gotować. Przepisy wspaniałe -ale wrażenie likiery na Gwiazdkę. Cudo.
Julianna Zborowska -Poznań
Pozdrawiam cieplutko
Julianno, miło mi Cię gościć na moim skromnym blogu. Cieszę się, że przepisy przypadły Ci do gustu. Zapraszam częściej 😊
UsuńDzień dobry, proszę o informację, w którym miejscu znajduje się przelicznik kulinarny (pamiętam, że był a teraz nie mogę znaleźć). Dziękuję
OdpowiedzUsuńBył, ale niestety musiałam skasować bo jego aplikacja kłóciła się z szablonem bloga
UsuńDzień dobry! Od 30 lat jestem matką gotująca dla licznej rodziny. Siłą rzeczy interesuję się gotowaniem żeby wykarmić czwórkę teraz już dorosłych dzieci. Blog jest super gratuluję pomysłu i z zainteresowaniem śledzę nie tylko przepisy ale i wyprawy w teren, zazdroszczę bliskości przyrody . Pozdrawiam z Wrocławia
OdpowiedzUsuńBlisko to wcale nie mam, bo mieszkam w centrum wielkiego miasta, ale jak się chce to można obserwować przyrodę nawet tuż obok bloku :) Pozdrawiam Wrocławiankę!
UsuńTaka kobita w domu to istny skarb - nie do przecenienia. Szczególnie dla takich facetów, którym dobry Bóg nie poskąpił powonienia... Co ja bym dał za to by z mojej kuchni rozlegały się takie zapachy jakie obiecują podane przepisy? Bardzo wiele!
OdpowiedzUsuńZapisuję witrynę do stałego użytku. Cenię sobie polską kuchnię a różne pizze i kebaby jadam z rzadka i z konieczności. Z przeglądu widzę, że tacy jak ja znajdą tu wszystkie swoje ulubione dania. Mam nadzieję, że nawet taki gamoń kuchenny jak ja poradzi sobie i coś dobrego upichci, no może pierwsze próby wylądują w psiej misce (ku olbrzymiej radości mojej czworonożnej łakomczuchy), ale zakładam, że każde początki mogą być trudne - nie przejmuję się! :)))
Jakoś nigdy kolejki adoratorów nie widziałam bom mało urodziwa, a mężczyźni jednak bardziej cenią urodę niż umiejętność gotowania. Ale za miłe słowa pięknie dziękuję i zapraszam do odwiedzania bloga częściej. Pozdrawiam!
UsuńPani Izo dopiero dziś trafiłam na pani bloga bo dostałam sporo brzoskwiń i jabłek.Myślę o Matko co z tym zrobić? No ale kto szuka nie błądzi i w ten oto zwyczajny sposób weszłam do Pani.Zaraz zabieram się za te owoce.Obiecuję pokazać swoje przetwory brzoskwiniowe na fotkach.Robię te pyszności dla moich wnuków i chętnie skorzystam z pani cudownych przepisów pozdrawiam i będę pani częstym gościem
OdpowiedzUsuńbędzie mi bardzo miło
UsuńPierwszy raz trafiłam na Pani bloga. Pozdrawiam serdecznie i chciałabym powiedziec ze bardzo miło widziec osoby z pokolenia moich rodziców tworzące wartościowe treści w internecie. Zyczę wiele przyjemnośći z pracy nad blogiem i teraz będę częśćiej tu zaglądać:)
OdpowiedzUsuńA trafiłam tu przez przepis na kapustę jak u chińczyka:)
dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej
Usuń