Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i serem
Szpinaku na ciepło nie lubię, ale w sałatkach i owszem. A połączenie z owocami i serem bardzo mi pasuje. Polecam bo to zaskakująco smaczne połączenie składników :-)
składniki:
sposób przygotowania: Szpinak i truskawki opłukałam, dokładnie osączyłam, z truskawek oderwałam szypułki. Ułożyłam po 2 garści szpinaku na talerzach, na listkach rozrzuciłam truskawki pokrojone na ćwiartki. Wierzch posypałam pokruszonym twarogiem i skropiłam syropem balsamicznym. Bardzo szybko, zdrowo i smacznie!
składniki:
- 4 garści listków młodego szpinaku
- kilkanaście dużych truskawek
- 100 g twarogu koziego
- do skropienia: syrop z octu balsamicznego tzw. glassa
sposób przygotowania: Szpinak i truskawki opłukałam, dokładnie osączyłam, z truskawek oderwałam szypułki. Ułożyłam po 2 garści szpinaku na talerzach, na listkach rozrzuciłam truskawki pokrojone na ćwiartki. Wierzch posypałam pokruszonym twarogiem i skropiłam syropem balsamicznym. Bardzo szybko, zdrowo i smacznie!
Duet: szpinak + truskawki jest rewelacyjny :) Bardzo go lubię :)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie smaków! Musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam