wpisz czego szukasz

Wpisz czego szukasz

Ładowanie...

czwartek, 25 sierpnia 2011

Żytnie grzanki z zieloną pastą

Lubicie pastę z jajek? Na pewno bo chyba wszyscy lubią :-) Zwykle robię ją po prostu z samych jaj dodając tylko majonez i przyprawy, ale dzisiaj wrzuciłam prawie całe zielsko jakie miałam w domu a nawet trochę rzeżuchy. Sieję ją dość często bo lubię.


składniki:

  • 6 jajek
  • 1 puszka groszku konserwowego,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 6 czubatych łyżek rzeżuchy
  • 3 - 5 łyżek majonezu
  • do smaku: pieprz ziołowy, sól

sposób przygotowania:
Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam ze skorupek. Zieleninę opłukałam i dokładnie osuszyłam. Groszek (puszka 400g) osączyłam z zalewy. Przygotowane składniki umieściłam w misce, oprószyłam przyprawami, dodałam majonez i zmiksowałam dokładnie na gładką masę - ja zrobiłam to blenderem. Spróbowałam i jeszcze odrobinę doprawiłam.

Taka pasta doskonale smakuje ze świeżym pieczywem, ale ja podałam ją na grzankach z razowego, żytniego chleba posypując jeszcze zieleniną.

1 komentarz:

  1. Ojej.. jak ja dawno nie robiłam pasty z jajek. Muszę zrobić :) Narobiłas mi smaku :)

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się ten post zostaw pod nim swój komentarz, ale nie dodawaj w nim linku do swojej strony. Polub profil mojego bloga na kanałach społecznościowych - FB, Google+, Instragram, Twitter a także Pinterest. Będzie mi bardzo miło gościć Cię znowu. Jeśli ugotowałeś albo upiekłeś coś z przepisu znalezionego tutaj zrób zdjęcie i pochwal się przysyłając je do mnie na adres izapyzakulinska@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...