Kanapeczki gwiazdeczki czyli testowanie na śniadanie
Niedawno zostałam ambasadorką sklepu Aledobre.pl. Poproszono mnie o przetestowanie kilku produktów z tego sklepu i szczere napisanie co o nich sądzę.
Dzisiaj postanowiłam wypróbować foremkę do wycinania ciastek - śnieżynkę Wilton. Ale jakoś na ciastka po świętach nie miałam ochoty i przyglądając się foremce wymyśliłam coś innego na noworoczne śniadanie :) Żarłoczek uśmiechnął się szeroko widząc swój talerz i myślę, że różne małe niejadki też byłyby zachwycone.
składniki:
sposób przygotowania: z papryk wycięłam po kilka gwiazdek do późniejszego ozdobienia kanapek a resztki posiekałam. Dodałam je do m/w połowy serka. Dodałam też łyżkę posiekanej drobno natki, wymieszałam i doprawiłam do smaku solą, pieprzem i papryką.
Połowę kromek posmarowałam grubo i równo serkiem z papryką, przykryłam resztą chleba i każdą kanapkę mocno docisnęłam. Wierzch posmarowałam, tym razem cienko, serkiem bez dodatków. Foremką Wilton wycięłam z każdej kanapki śnieżynkę - trzeba równo przyłożyć i mocno docisnąć. Boki odłożyłam a gwiazdeczki wyjmowałam pomagając sobie nieco końcem trzonka łyżeczki. Serowy wierzch posypałam posiekaną natką i udekorowałam paprykowymi gwiazdeczkami. Prawda, że ładnie to wyszło? Lepiej by się chyba wycinało gdybym nie posmarowała wierzchu od razu a dopiero po wycięciu, ale komu by się chciało bawić z każdym płatkiem?
Podsumowując - foremka ma bardzo ładny kształt. Z jednej strony stal jest sztywna i ostra - nic się nie wygina bez potrzeby a tnie bardzo dokładnie, nie rysuje podłoża. Z drugiej strony miękka, solidnie osadzona obwódka z tworzywa pozwala nie pokaleczyć dłoni przy dociskaniu i pewnie trzymać ją w ręku. Jest wysoka - kanapkę z dwóch kromek przecięłam bez problemu.
Cieszę się, że ją mam bo bardzo podoba mi się kształt jaki można wyciąć - ciasteczka śnieżynki powstaną na pewno wcześniej niż na następne święta Bożego Narodzenia.
Dzisiaj postanowiłam wypróbować foremkę do wycinania ciastek - śnieżynkę Wilton. Ale jakoś na ciastka po świętach nie miałam ochoty i przyglądając się foremce wymyśliłam coś innego na noworoczne śniadanie :) Żarłoczek uśmiechnął się szeroko widząc swój talerz i myślę, że różne małe niejadki też byłyby zachwycone.
składniki:
- kilka kromek chleba tostowego - parzysta ilość, ja wzięłam 8
- 6 czubatych łyżek serka twarogowego
- 1/2 strąka papryki żółtej
- 1/2 strąka papryki czerwonej
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- do smaku: sól, pieprz, papryka mielona
sposób przygotowania: z papryk wycięłam po kilka gwiazdek do późniejszego ozdobienia kanapek a resztki posiekałam. Dodałam je do m/w połowy serka. Dodałam też łyżkę posiekanej drobno natki, wymieszałam i doprawiłam do smaku solą, pieprzem i papryką.
Połowę kromek posmarowałam grubo i równo serkiem z papryką, przykryłam resztą chleba i każdą kanapkę mocno docisnęłam. Wierzch posmarowałam, tym razem cienko, serkiem bez dodatków. Foremką Wilton wycięłam z każdej kanapki śnieżynkę - trzeba równo przyłożyć i mocno docisnąć. Boki odłożyłam a gwiazdeczki wyjmowałam pomagając sobie nieco końcem trzonka łyżeczki. Serowy wierzch posypałam posiekaną natką i udekorowałam paprykowymi gwiazdeczkami. Prawda, że ładnie to wyszło? Lepiej by się chyba wycinało gdybym nie posmarowała wierzchu od razu a dopiero po wycięciu, ale komu by się chciało bawić z każdym płatkiem?
Podsumowując - foremka ma bardzo ładny kształt. Z jednej strony stal jest sztywna i ostra - nic się nie wygina bez potrzeby a tnie bardzo dokładnie, nie rysuje podłoża. Z drugiej strony miękka, solidnie osadzona obwódka z tworzywa pozwala nie pokaleczyć dłoni przy dociskaniu i pewnie trzymać ją w ręku. Jest wysoka - kanapkę z dwóch kromek przecięłam bez problemu.
Cieszę się, że ją mam bo bardzo podoba mi się kształt jaki można wyciąć - ciasteczka śnieżynki powstaną na pewno wcześniej niż na następne święta Bożego Narodzenia.
Ale cudne te Twoje kanapeczki!! Świetny pomysł!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam noworocznie!
Pomysłowo :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na wykorzystanie wykrawaczek nie tylko do wypieków:) Ja kiedyś dzieki nim ułożyłam idealne serduszka z tatara z łososia;)
OdpowiedzUsuń