Ach, te babeczki !

A dzisiaj przepisu nie będzie bo mi się nie chce dziergać . . . . Zostawię Wam tylko zdjęcie banalnych kruchych babeczek, które robiłam już jakiś czas temu. Każdy pewnie ma jakiś swój sprawdzony przepis na kruche ciasto. Gdy piekę te korpusy to bardziej hurtowo i część zamykam z szczelnym pudełku. Przechowuję zwykle 1 - 2 tygodnie, nie dłużej bo znikają szybko a wyciągam jak zachce nam się coś słodkiego. Wystarczy ubić do nich trochę śmietanki, dodać np. twarożku waniliowego, ozdobić owocami czy cukrową posypką i już, gotowe. Ach, te babeczki ! Co w nich jest takiego, że wszyscy je lubią ?


4 komentarze:

  1. looks so tasty ^____^


    ♥♥♥♥♥♥♥♥

    OdpowiedzUsuń
  2. dzień dobry
    właśnie oglądam Panią w TVN:)fajne warsztaty a ja ucieszyłam się,że widzę kogoś z kogo przepisów ciągle korzystam
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehe, całe 3 minuty było tej relacji z czego blogerki jako tło, ale i tak fajnie :) Pozdrawiam :)

      Usuń
  3. też widziałam relację, rzeczywiście większość poświęcona prowadzącej, trochę słabo ze strony dd tvn ;).
    a co mają w sobie babeczki? chyba właśnie tę prostotę i lekkość :) ja ostatnio uwielbiam połączenie śmietany z mascarpone i odrobiną cukru pudru. A na wierzch maliny, ale to już koniec niestety :(.
    pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło jeśli zostawisz swój komentarz i odwiedzisz mnie znowu. Jeśli ugotowałeś albo upiekłeś coś z przepisu znalezionego tutaj zrób zdjęcie i pochwal się przysyłając je do mnie.

Print Friendly and PDF
Copyright © Smaczna Pyza , Blogger