Ach, te babeczki !
A dzisiaj przepisu nie będzie bo mi się nie chce dziergać . . . . Zostawię Wam tylko zdjęcie banalnych kruchych babeczek, które robiłam już jakiś czas temu. Każdy pewnie ma jakiś swój sprawdzony przepis na kruche ciasto. Gdy piekę te korpusy to bardziej hurtowo i część zamykam z szczelnym pudełku. Przechowuję zwykle 1 - 2 tygodnie, nie dłużej bo znikają szybko a wyciągam jak zachce nam się coś słodkiego. Wystarczy ubić do nich trochę śmietanki, dodać np. twarożku waniliowego, ozdobić owocami czy cukrową posypką i już, gotowe. Ach, te babeczki ! Co w nich jest takiego, że wszyscy je lubią ?
looks so tasty ^____^
OdpowiedzUsuń♥♥♥♥♥♥♥♥
dzień dobry
OdpowiedzUsuńwłaśnie oglądam Panią w TVN:)fajne warsztaty a ja ucieszyłam się,że widzę kogoś z kogo przepisów ciągle korzystam
pozdrawiam
hehe, całe 3 minuty było tej relacji z czego blogerki jako tło, ale i tak fajnie :) Pozdrawiam :)
Usuńteż widziałam relację, rzeczywiście większość poświęcona prowadzącej, trochę słabo ze strony dd tvn ;).
OdpowiedzUsuńa co mają w sobie babeczki? chyba właśnie tę prostotę i lekkość :) ja ostatnio uwielbiam połączenie śmietany z mascarpone i odrobiną cukru pudru. A na wierzch maliny, ale to już koniec niestety :(.
pozdrowienia!