Film i gotowanie pod okiem znanego Szefa
Wczoraj wieczorem uroczyście rozpoczęto 4 edycję Film Food Fest. Na powitanie wyświetlono znakomity film fabularny "Niebo w gębie".
Przyjemna, momentami bardzo zabawna, opowieść o wspaniałej kobiecie, Danièle Mazet-Delpeuch, która jako pierwsza kobieta trafiła do kuchni Pałacu Elizejskiego i na życzenie Prezydenta François Mitterranda wprowadziła do jego prywatnej kuchni tradycyjną kuchnię francuską. Z przyjemnością obejrzeliśmy ten film i gorąco go polecam. Po projekcji można było porozmawiać z bohaterką gdyż jest gościem tegorocznego festiwalu - przemiła i ciekawa osoba.
Przez cały weekend będzie można obejrzeć inne festiwalowe obrazy, przeważnie dokumentalne, na tematy związane z kulinariami. Po doświadczeniach z poprzednich lat jestem pewna, że warto je wszystkie zobaczyć. Festiwalowi towarzyszą też różne wydarzenia - warsztaty dla dzieci, kiermasze produktów regionalnych i inne.
Film "Niebo z gębie" będzie jeszcze pokazywany w ramach festiwalu w najbliższą sobotę a po projekcji odbędzie się kolacja filmowa. W Warszawie menu ustalił Robert Trzópek, szef restauracji Tamka 43. Ja też będę miałam w tym wydarzeniu swój mały udział ponieważ znalazłam się w ekipie pomocników Szefa - razem z kilkoma innymi laureatami Warsztatów Smaku Kuchni + przez cały dzień będziemy pracować pod okiem Szefa nad jej przygotowaniem.
Mam stracha jak nie wiem co, ale postaram się dać z siebie wszystko i nic nie narozrabiać :)
Przyjemna, momentami bardzo zabawna, opowieść o wspaniałej kobiecie, Danièle Mazet-Delpeuch, która jako pierwsza kobieta trafiła do kuchni Pałacu Elizejskiego i na życzenie Prezydenta François Mitterranda wprowadziła do jego prywatnej kuchni tradycyjną kuchnię francuską. Z przyjemnością obejrzeliśmy ten film i gorąco go polecam. Po projekcji można było porozmawiać z bohaterką gdyż jest gościem tegorocznego festiwalu - przemiła i ciekawa osoba.
Przez cały weekend będzie można obejrzeć inne festiwalowe obrazy, przeważnie dokumentalne, na tematy związane z kulinariami. Po doświadczeniach z poprzednich lat jestem pewna, że warto je wszystkie zobaczyć. Festiwalowi towarzyszą też różne wydarzenia - warsztaty dla dzieci, kiermasze produktów regionalnych i inne.
Film "Niebo z gębie" będzie jeszcze pokazywany w ramach festiwalu w najbliższą sobotę a po projekcji odbędzie się kolacja filmowa. W Warszawie menu ustalił Robert Trzópek, szef restauracji Tamka 43. Ja też będę miałam w tym wydarzeniu swój mały udział ponieważ znalazłam się w ekipie pomocników Szefa - razem z kilkoma innymi laureatami Warsztatów Smaku Kuchni + przez cały dzień będziemy pracować pod okiem Szefa nad jej przygotowaniem.
Mam stracha jak nie wiem co, ale postaram się dać z siebie wszystko i nic nie narozrabiać :)
Niesamowite!
OdpowiedzUsuńGratuluję
fajna rzecz, chętnie zobaczę dłuższą recenzję
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że przeżyję i postaram się opowiedzieć jak było :)
UsuńWidziałam w tv reklamę, w Poznaniu też będzie. Miłych wrażeń życzę. :))Pozdrawiam :))
OdpowiedzUsuń