To był piękny i bardzo miły, wiosenny dzień. Leniwa sobota więc można było sobie dłużej pospać. Ale nie za długo bo w samo południe umówiłam się ze znajomymi blogerami na mieszanie w garach a po drodze jeszcze musiałam zrobić zakupy. Grono małe, ale zacne -
Agnieszka,
Marlena,
Karolina, ja i gospodarz czyli
Marcin.
To już kolejne spotkanie blogerów w domowych pieleszach, spędzone na wspólnym gotowaniu. Tym razem umówiliśmy się, że każdy wykorzysta w swoim daniu jakąś rybę. Wiecie pewnie, że ja z ryb to najbardziej lubię schab, ale nikt nie powiedział, że ryba ma być składnikiem głównym dania :D
Ja upiekłam
pissaladiere, w którym wykorzystałam fileciki z sardeli czyli anchovis. Marcin przyrządził rybę, chyba dorsza, zapieczoną w winie, z dodatkiem miodowych orzechów. Agnieszka zaserwowała nam sałatkę ryżową z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem. Karolina zrobiła aromatyczne curry z łososiem, krewetkami i szpinakiem a Marlena szybki makaron z łososiem, śmietaną i szczypiorkiem. Było pysznie !
Dziękuję za wspólnie spędzony czas - było smakowicie i bardzo miło :)
|
Curry z łososiem, krewetkami i szpinakiem wg Karoliny |
|
|
Papardelle z łososiem i szczypiorkiem w sosie śmietanowym |
|
|
moje Pissaladiere czyli placek drożdżowy z cebulą, anchovis i oliwkami |
|
|
Ryba zapiekana z winem z miodowymi orzechami |
|
|
Sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i ananasem |
|
Było bardzo miło; ) pozdrowienia
OdpowiedzUsuńMarlenko, miło było się z Tobą znowu spotkać :)
UsuńJa to bym chętnie poznała przepis na tą sałatkę , bo uwielbiam takie sałatki :)
OdpowiedzUsuńShine Rose, ugotowany ryż, tuńczyk z puszki, kukurydza, ananas i majonez - przyprawy wedle uznania, można dodać zieleninę
UsuńBardzo dziękuje :)
Usuńmniam, wszystko wygląda bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńta ryba z orzechami i winem podbiła moje serce...
OdpowiedzUsuń