Sałatka z wątrobką, jabłkiem i dressingiem malinowym
Bardzo lubię takie sałatki czyli chrupiąca sałata, kawałki mięsa albo wątróbki a do tego jakieś owoce i dobry sos. Dzięki mieszankom sałat Fit&Easy nie muszę tracić czasu na płukanie i osuszanie sałaty bo w opakowaniu mam już oczyszczone i podzielone na mniejsze kawałki liście. Wystarczy wysypać do miski albo na talerz, dodać to co się lubi i gotowe!
Weź do domu dowolny produkt Fit&Easy i polub za wartość. A zaraz później wykorzystaj go do jakiegoś pysznego dania bo może być bazą sałatek, surówką czy składnikiem koktajlu albo dania głównego.
Sałaty tej marki zna, przynajmniej z widzenia, chyba każdy bo można je spotkać na półkach wielu sklepów. Marka dba o klienta, ciągle poszerza ofertę produktów i właśnie zmieniła nieco szatę graficzną opakowań żeby wszystkie informacje umieszczone na nich były jeszcze bardziej czytelne. Mnie się podobają i lubię je bo są dostępne cały rok i wygodne w użyciu. A co dokładnie zmieniło się na opakowaniach? Zobaczcie infografikę i wszystko będzie jasne!
Jak widzicie nowa szata jest bardzo estetyczna i czytelna. A zawartość jednej z nich właśnie wylądowała w pysznej sałatce więc zapraszam po przepis!
Sałata z wątróbkami drobiowymi, jabłkiem i sosem malinowym
czas przygotowania: 15 minut
składniki ma 2-3 porcje:
Jak zrobić sałatkę z wątróbkami?
SOS - szalotkę obrałam i pokroiłam w cieniutkie półplasterki, wsypałam do małego słoika. Dolałam ocet malinowy i odstawiłam na chwilę. Po 5-ciu minutach dodałam miód, olej i przyprawy. Zakręciłam słoiki i wymieszałam zawartość mocno potrząsając.
Wątróbki drobiowe oczyściłam z żyłek i podzieliłam na kawałki wielkości kęsa. Oprószyłam niewielką ilością soli, pieprzem i majerankiem. Wymieszałam. Jabłka obrałam, usunęłam gniazda nasienne a miąższ pokroiłam na nieduże kawałki. Rozgrzałam dość mocno patelnię,, wlałam niewielką ilość oleju, tyle tylko żeby posmarować powierzchnię. Kawałki wątróbki kładłam na patelnię i smażyłam na ostrym ogniu rumieniąc ją ze wszystkich stron. Usmażoną przekładałam na talerz a na tej samej patelni podsmażyłam kawałki jabłek. Nie dolewałam już tłuszczu, jabłka mają tylko obsmażyć się z wierzchu tak żeby straciły surowość, ale nie zmiękły za bardzo.
Sałatę wyłożyłam na talerze. Obłożyłam ją kawałkami usmażonej wątróbki i jabłkami. Polałam sosem malinowym z szalotką. Zjedliśmy zaraz po przygotowaniu.
Weź do domu dowolny produkt Fit&Easy i polub za wartość. A zaraz później wykorzystaj go do jakiegoś pysznego dania bo może być bazą sałatek, surówką czy składnikiem koktajlu albo dania głównego.
Sałaty tej marki zna, przynajmniej z widzenia, chyba każdy bo można je spotkać na półkach wielu sklepów. Marka dba o klienta, ciągle poszerza ofertę produktów i właśnie zmieniła nieco szatę graficzną opakowań żeby wszystkie informacje umieszczone na nich były jeszcze bardziej czytelne. Mnie się podobają i lubię je bo są dostępne cały rok i wygodne w użyciu. A co dokładnie zmieniło się na opakowaniach? Zobaczcie infografikę i wszystko będzie jasne!
Jak widzicie nowa szata jest bardzo estetyczna i czytelna. A zawartość jednej z nich właśnie wylądowała w pysznej sałatce więc zapraszam po przepis!
Sałata z wątróbkami drobiowymi, jabłkiem i sosem malinowym
czas przygotowania: 15 minut
składniki ma 2-3 porcje:
- 1 opakowanie mieszanki sałat Weekend Fit&Easy
- 200 g wątróbki z kurczaka
- 1 czubata łyżeczka majeranku suszonego
- 2 małe jabłka albo 1 większe
- 1 łyżeczka oleju roślinnego do smażenia
- do smaku - sól, pieprz czarny mielony
- SOS - 1 mała szalotka
- 4 łyżeczki octu malinowego
- 1 mała łyżeczka miodu wielokwiatowego
- 6 łyżeczek oleju rzepakowego nierafinowanego
- po dużej szczypcie soli i pieprzu czarnego
Jak zrobić sałatkę z wątróbkami?
SOS - szalotkę obrałam i pokroiłam w cieniutkie półplasterki, wsypałam do małego słoika. Dolałam ocet malinowy i odstawiłam na chwilę. Po 5-ciu minutach dodałam miód, olej i przyprawy. Zakręciłam słoiki i wymieszałam zawartość mocno potrząsając.
Wątróbki drobiowe oczyściłam z żyłek i podzieliłam na kawałki wielkości kęsa. Oprószyłam niewielką ilością soli, pieprzem i majerankiem. Wymieszałam. Jabłka obrałam, usunęłam gniazda nasienne a miąższ pokroiłam na nieduże kawałki. Rozgrzałam dość mocno patelnię,, wlałam niewielką ilość oleju, tyle tylko żeby posmarować powierzchnię. Kawałki wątróbki kładłam na patelnię i smażyłam na ostrym ogniu rumieniąc ją ze wszystkich stron. Usmażoną przekładałam na talerz a na tej samej patelni podsmażyłam kawałki jabłek. Nie dolewałam już tłuszczu, jabłka mają tylko obsmażyć się z wierzchu tak żeby straciły surowość, ale nie zmiękły za bardzo.
Sałatę wyłożyłam na talerze. Obłożyłam ją kawałkami usmażonej wątróbki i jabłkami. Polałam sosem malinowym z szalotką. Zjedliśmy zaraz po przygotowaniu.
musze zrobić! :)
OdpowiedzUsuń