wpisz czego szukasz

Wpisz czego szukasz

Ładowanie...

środa, 7 września 2011

Przekąska śledziowa na grzankach

Ja zdecydowanie nie jestem śledziowa, ale czasami mnie nachodzi. Niektórzy lubią śledzie właściwie na wszystkie możliwe sposoby a ja muszę dobrze się zastanowić zanim coś z nimi zrobię chociaż nie są to skomplikowane dania. Chodzi o to żeby było smacznie i dość szybko.


2 filety śledzia solonego dobrze wymoczyłam. Jeśli kupicie takiego na tacce, w oleju, to nie trzeba go już moczyć. Posiekałam go dość drobno. Posiekałam też 2 ogórki kiszone i jedną małą cebulkę. Dodałam majonez, ok. 2 łyżek, trochę posiekanej natki i koperku, razem ok. 1 łyżki, odrobinę musztardy i doprawiłam pieprzem. Odstawiłam na kilka godzin żeby smaki się przegryzły. Kromki chleba można usmażyć na patelni smarując je wcześniej olejem albo opiec w tosterze. Ja wycięłam małe kawałki foremką do ciasteczek. Na każdą kromeczkę nałożyłam porcję śledziowej masy i ułożyłam je na talerzu posypanym kiełkami i przybranym liściem sałaty. Wyszła bardzo smaczna przegryzka :-)

1 komentarz:

  1. No proszę, i Ciebie wzięło na śledzie z tego naszego gadania:) Bardzo apetyczne!!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Jeśli spodobał Ci się ten post zostaw pod nim swój komentarz, ale nie dodawaj w nim linku do swojej strony. Polub profil mojego bloga na kanałach społecznościowych - FB, Google+, Instragram, Twitter a także Pinterest. Będzie mi bardzo miło gościć Cię znowu. Jeśli ugotowałeś albo upiekłeś coś z przepisu znalezionego tutaj zrób zdjęcie i pochwal się przysyłając je do mnie na adres izapyzakulinska@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...