Koktajl kokosowy ze szpinakiem, kiwi i orzeszkami
Gęsty, pożywny koktajl na dobre rozpoczęcie dnia. Zielony, nie słodzony i bardzo smaczny.
Powiem Wam, że wolę sobie rano zrobić podobny koktajl niż zastanawiać się co zjeść na śniadanie. Dodaje mi energii, orzeźwia i mam poczucie, że zdrowo rozpoczęłam dzień. W domu zawsze znajdą się jakieś owoce, zielone jadalne liście, warzywa i orzechy albo ziarna przydatne do takiego koktajlu. Można łączyć ze sobą bardzo wiele różnych składników i zachęcam Was gorąco do eksperymentowania. Twórzcie swoje własne mieszanki koktajlowe z tego co lubicie lub macie pod ręką.
Zobacz przepis na inny zielony koktajl albo koktajl czereśniowo-selerowy
Koktajl z mleczka kokosowego, szpinaku, kiwi i orzeszków ziemnych
czas przygotowania: kilka minut
składniki na 2 porcje:
Jak zrobić koktajl kokosowy ze szpinakiem?
Szpinak opłukałam i osączyłam dokładnie. Kiwi obrałam ze skórki i pokroiłam na ćwiartki. Do wysokiego pojemnika przełożyłam mleko kokosowe, szpinak, kiwi oraz orzeszki. Wlałam też trochę soku pomarańczowego i zmiksowałam na gładki koktajl.
Gdyby konsystencja koktajlu była dla Was zbyt gęsta dolejcie nieco więcej soku albo wody mineralnej żeby go rozrzedzić. Koktajl jest gotowy do wypicia zaraz po przygotowaniu.
Powiem Wam, że wolę sobie rano zrobić podobny koktajl niż zastanawiać się co zjeść na śniadanie. Dodaje mi energii, orzeźwia i mam poczucie, że zdrowo rozpoczęłam dzień. W domu zawsze znajdą się jakieś owoce, zielone jadalne liście, warzywa i orzechy albo ziarna przydatne do takiego koktajlu. Można łączyć ze sobą bardzo wiele różnych składników i zachęcam Was gorąco do eksperymentowania. Twórzcie swoje własne mieszanki koktajlowe z tego co lubicie lub macie pod ręką.
Zobacz przepis na inny zielony koktajl albo koktajl czereśniowo-selerowy
Koktajl z mleczka kokosowego, szpinaku, kiwi i orzeszków ziemnych
czas przygotowania: kilka minut
składniki na 2 porcje:
- 250 g mleczka kokosowego
- 1 duże, dojrzałe kiwi
- duża garść młodych liści szpinaku
- 2-3 łyżki łuskanych orzeszków ziemnych niesolonych
- 50-100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
Jak zrobić koktajl kokosowy ze szpinakiem?
Szpinak opłukałam i osączyłam dokładnie. Kiwi obrałam ze skórki i pokroiłam na ćwiartki. Do wysokiego pojemnika przełożyłam mleko kokosowe, szpinak, kiwi oraz orzeszki. Wlałam też trochę soku pomarańczowego i zmiksowałam na gładki koktajl.
Gdyby konsystencja koktajlu była dla Was zbyt gęsta dolejcie nieco więcej soku albo wody mineralnej żeby go rozrzedzić. Koktajl jest gotowy do wypicia zaraz po przygotowaniu.
cudowny koktajl!
OdpowiedzUsuńMocno orzezwiajacy ;)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne połączenie smaków. Cieszy nas mocno rosnąca popularność zielonych koktajli :) Miksujcie na zdrowie :)
OdpowiedzUsuńPRZEPYSZNY !!!!!!!!
OdpowiedzUsuń