wpisz czego szukasz

Wpisz czego szukasz

Ładowanie...

czwartek, 19 lipca 2012

Pyza w prasie - wrażliwym dziękujemy !

Niedawno miałam okazję wziąć udział w spotkaniu kulinarnym pod nazwą "Kulinarne zmagania". W zaproszeniu na portalu Moje Gotowanie nazywało się to "warsztaty", ale właściwie było zabawą i rywalizacją dwuosobowych zespołów podzielnych na 2 grupy i 2 dni. Spotkanie sponsorowały firmy Appetita i Kenwood. 



Do zabawy, właściwie w ostatniej chwili, zaprosiłam Agnieszkę. Liczyłam na kilka godzin gotowania a tego było bardzo mało bo tylko 1 , 5 godziny w wyznaczonym czasie spotkania czyli od 8:30 do 16:00 - resztę czasu pochłonęły najpierw przygotowania, z czego najwięcej makijaż uczestników, a potem biesiadowanie i pogaduchy. Mimo tego trochę się jednak nauczyłam bo prowadzący, czyli Grzegorz Łapanowski, jest bardzo otwartym człowiekiem i bardzo chętnie służy radą, pomocą czy konstruktywnymi uwagami.

Studio kuchenne, w którym mieliśmy okazję gotować znajduje się w starej fabryce serów. Dość dobrze wyposażona kuchnia chociaż do jedynego zlewu ciągle ustawiała się kolejka i brakowało niektórych naczyń, ale daliśmy radę  : ))) Całość imprezy w/g mnie na 4 z plusem - fajnie, ale niektóre aspekty zdecydowanie do poprawienia w razie następnych edycji.

Danie, które przygotowałyśmy z Agnieszką czyli polędwiczki glazurowane na sałatce z bobu, z zapiekanym fenkułem i zielonym sosem - były bardzo chwalone przez innych uczestników i Grzegorza -  podobało się i smakowało :) no chyba, że po prostu chcieli być mili :D Ja jednak jestem z niego bardzo zadowolona  :) Gdy ja kroiłam i doprawiałam Aga zrobiła jeszcze jabłka zapiekane pod kruszonką - przecież deser musi być :)

Przepis i kilka zdjęć ze spotkania, czyli relacji część pierwszą, można zobaczyć już dzisiaj, w najnowszym numerze Moje Gotowanie. Następne części będą się ukazywały w kolejnych numerach pisma oraz na stronie internetowej pisma.



         Możecie jeszcze obejrzeć krótki filmik nagrany podczas spotkania, zapraszam :) 





25 komentarzy:

  1. Po raz pierwszy kupie ten magazyn :) A bób uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak wrócę to też kupię,mam nadzieję że jeszcze będzie :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki "lans" to sama przyjemność:)

    OdpowiedzUsuń
  4. No Pyzuniu, kupię i zobaczę :)

    OdpowiedzUsuń
  5. to ja też pędzę kupic gazetę:)
    pozdrawiam i gratuluje!!!
    margoja

    OdpowiedzUsuń
  6. Gratuluję :) Chyba muszę zacząć kupować branżową prasę ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Gratulacje - muszę poszukać gazety !
    Tylko tak dalej, droga Pyzo :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pewnie, że kupię!:) Gratuluję i pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale super !!! Gratuluję :) Szkoda ze filmik taki krótki :(

    OdpowiedzUsuń
  10. bardzo lubię przyprawy tej firmy, mają rozsądną cenę (nawet tu w Irlandii) i są dobre jakościowo, teraz dosypuję do wszystkiego ich suszone liście lubczyku (niby miłość kwitnie, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże :]). szkoda, że filmik taki krótki, bo strasznie Ci Pyzo zazdroszczę, zwłaszcza spotkania z Grzegorzem, który należy do grona moich ulubionych kucharzy :) pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  11. A ja bardzo się cieszę, że pomyślałaś o mnie ;) i że mogłyśmy wspólnie pogotować i poeksperymentować :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agnieszko, fajnie było i mam nadzieję, że jeszcze będziemy miały okazję coś razem upichcić :)

      Usuń
  12. dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i gratulacje - niby nic takiego, ale cieszę się zarówno z takich spotkań jak i zaistnienia w mediach, fajnie się potem takie publikacje ogląda :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie tylko w prasie jesteś ;) Właśnie widziałem Cię w koglu moglu na Kuchni+ :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak ??? no proszę, wszędzie się wepcham :D pewnie chodziło o film "Faceci od kuchni" bo trafiłam przed kamerę z łapanki :)

      Usuń
    2. Tak, to była relacja z premiery :) Widziałem to już parę razy, ale dopiero wczoraj obejrzałem uważnie i wypatrzyłem Ciebie ;)

      Usuń
    3. ano widzisz, ludzie uciekają jak widzą kamery a mnie wyłapała z tłumu znajoma z Kuchni + i głupio było odmówić . . .

      Usuń

Jeśli spodobał Ci się ten post zostaw pod nim swój komentarz, ale nie dodawaj w nim linku do swojej strony. Polub profil mojego bloga na kanałach społecznościowych - FB, Google+, Instragram, Twitter a także Pinterest. Będzie mi bardzo miło gościć Cię znowu. Jeśli ugotowałeś albo upiekłeś coś z przepisu znalezionego tutaj zrób zdjęcie i pochwal się przysyłając je do mnie na adres izapyzakulinska@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...